Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když Adela (Ana de la Reguera) s manželem úspěšně ilegálně pronikli z Mexika do Ameriky, mysleli si, že mají vyhráno. Oba si našli práci a začali vést poklidný život. Ten i jim každoročně narušuje Očista, morbidní tradice, která vždy na dvanáct hodin promění Spojené státy v peklo plné bezpráví. Nepracuje ani jedna ze složek záchranného systému a všechny zločiny, včetně těch nejtěžších, jsou zcela legální. I tuhle „nepříjemnost“ ale Adela dokázala vyřešit tím, že se s mužem vždy ukrývají ve spřátelené komunitě, která ví, jak se proti případným útočníkům bránit. Ve chvíli, kdy se rozezní spásné sirény, informující o ukončení Očisty, veškeré drama rázem končí, posbírají se ranění a mrtví, opraví se škody a jede se dál. Pokud se ovšem někdo nerozhodne v řádění pokračovat bez ohledu na následky. A když takový nápad dostane víc lidí najednou, je krvavá lázeň, ve které válčí všichni proti všem, nezastavitelná. Kdo chce přežít, musí mít buď ostřeji nabito, nebo využít krátké okno, během kterého nechává dobrotivá mexická vláda otevřené hranice americkým uprchlíkům. Život je prostě plný paradoxů. Adela by mohla vyprávět. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (170)

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Již předchozí díl atakoval přední příčky v rámci naprosté debility a nudy a tvůrci se v tomto trendu rozhodli pokračovat. Od prvních do posledních minut mě děj absolutně nezaujal a dávám to za vinu především příšerně napsaným postavám, které měly všechny jeden společný rys - byly hrozně obyčejné a tím pádem extrémně nezajímavé. Šíleně všichni splývali a byl mi po celou dobu jejich osud zcela lhostejný. Naprosto nechápu úvodní záměr s nastíněním nudných životů nudných postav. Měl se vynechat a rovnou se mohlo přejít k vraždění. Nesouhlasím se zdejším častým názorem, že bylo dobře, že byl tento díl jiný. Krok s nápadem, že se Očista neodehrává ve vyhrazený den, nýbrž až poté, byl podle mě krok velmi špatným směrem. Tvůrci se okatě a tendenčně pokusili svést na vlně rostoucího napětí mezi USA a Mexikem, ale nakonec se z filmu vyklubal jen jakýsi blábol s lehkým post apokalyptickým odérem. [10 %] ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $18miliónov║ Tržby USA $44,539,245 ║ Tržby Celosvetovo $76,994,245 ▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Ďalší výborný likvidačný diel ale tak akurát na kočku. Zas sa to úplne rozpadlo pod rukami na drobné omrvinky. Malé plus bolo len obsadenie známych hereckých mien ale už takmer zabudnutých - Josh Lucas či Will Patton.  /40%/ ()

Reklama

TKKMR 

všechny recenze uživatele

Po trochu otravnej Prvej očiste z roku 2018, ktorá nám priniesla sondu do jednej bežnej očistnej noci z pohľadu černošskej komunity, tvorcovia The Purge ostali u "populárnych" amerických minorít a tentokrát nám ukázali ako sa s očistou vysporiadávajú Mexikánci a Indiáni. Opäť sú to prítomné tie otravné pokusy o brnkanie na citovú strunu diváka, na rozdiel od The First Purge to však aspoň má opäť gule. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Tohle je věčná očista. Ta nikdy nekončí. Děkujeme za účast." Mít možnost jedenkrát v roce si kohokoli beztrestně zastřelit je skvělej nápad a jasná oslava americký svobody. Ovšem mít tuto svobodu každej den, tak to je nekonečná párty. Paráda. Díky Otcové zakladatelé. Jenže mě nebaví střílet lidi ani migranty, takže já bych asi byl na odstřel a to zase taková zábava není. To se radši zamknu, zapnu bezpečnostní systémy a podívám se na Očistu. Mě to totiž na obrazovce celkem spolehlivě vyplachuje mozek a jelikož tohle nemůže začít jinde než v USA, tak se doma cítím poměrně bezpečně. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Bál jsem se, co z venkovské variace Očisty, jež se trochu vymkla z ruky, nakonec vypadne. Překvapivě fajnový díl! Neporazil sice Anarchii, ale s přehledem celý zbytek série, který se podle mě táhl v těžkém průměru. Co zde téma trochu oživilo? Kromě venkovského prostředí i subtéma jisté apokalypsy USA, protože se pár jedinců rozhodlo, že jim jedna noc na vyřádění nestačí a je třeba čistit 24/7. Partička hrdinů byla charismatická, mísily se zde opět dvě znepřátelené kultury (Mexičani vs. bílí Američani) a moralisticky si k sobě díky vzájemné podpoře samozřejmě našly cestu. Téma tedy vyeskalované do celostátní velikosti a nějak si teď nedokážu představit, jak tohle může pokračovat tak, aby případné další díly zase nepadly do průměru. Tento díl s podtitulem "Navždy" se podle mě ovšem docela povedl, ukázal opět očistu ve své celé kráse a jako bonus ji natáhl i za hranice původního trvání! ()

Galerie (35)

Zajímavosti (4)

  • Náklady na výrobu byly přibližně 18 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Dylan (Josh Lucas) a Juan (Tenoch Huerta) v čase 1:22:38 vyndávají lana z bedny a přehodí si je přes ramena. V čase 1:22:46 ale lana u sebe nemají, zatímco v čase 1:22:53 je opět mají. (mary800)

Související novinky

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

Deváté Rychle a zběsile trhá rekordy

28.06.2021

Vin Diesel a jeho gang dorazili do amerických kin zhruba měsíc po čínské premiéře, a nutno říct, že tak učinili s velkou parádou. Okamžitě totiž stanovili nový pandemický rekord, kdy za první víkend… (více)

Reklama

Reklama