foto

Ana de la Reguera

  • nar. 8.4.1977 (40 let)
    Veracruz, Veracruz, Mexiko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Ana De la Reguera vyrostla ve státě Veracruz na pobřeží Mexického zálivu. Studovala umění na kulturním institutu ve Veracruz, později přestoupila do televizního střediska pro umělecké vzdělávání (CEA) a uměleckého institutu TV Aztecas (CEFAC) v Mexico City. Nakonec studovala herectví v Los Angeles a také u Juana Carlose Corzzi ve Španělsku. Krátce na to se věnovala divadlu, přičemž za své výkony získala hned dvě ceny. Jednu za "nejlepší herečku" od Asociace divadelních kritiků a novinářů v Mexiku a druhou za "nejslibnější herečku roku".

Ana De la Reguera odstartovala svou profesionální kariéru rolí v telenovele AZUL (1996), následovanou PUEBLO CHICO, INFIERNO GRANDE (1997), za kterou získala cenu Heraldo za "nejlepší objev roku". Průlomem v kariéře seriálové hvězdičky byl film POR LA LIBRE (2000), který jí získal hned dvě nominace: "El Heraldo de la Revelación Femenina" (nejlepší nová herečka) a "Eres Mejor Actriz" (nejlepší ženský herecký výkon). Dalším významným krokem v její kariéře byla role ve filmu UN SECRETO DE ESPERANZA (2002), kde se právě objevila po boku, na Oscara nominované, Katy Jurado, jedné z největších mexických hereckých legend.

Ve Spojených státech se vrátila k seriálovým postavám. Za zmínku stojí kritiky uznávaný seriál v produkci HBO a Willa Farrella EASTBOUND & DOWN (Nahoru a dolů 2009), kde si zahrála po boku Dannyho McBridea jako jeho objekt zájmu a zdroje "Kennyho síly". Její krásnou tvář jsme mohli také zahlédnout například ve filmu s Jackem Blackem BOŽÍ ZÁPASNÍK (Nacho Libre 2006) v roli sestry Encarnacióny.

Jako by jí vytíženost obsazované hvězdy nestačila, zapojuje se do charitativních činností. Nedávno nahrála na YouTube video s cílem pomoci rozšířit podvědomí o státě Veracruz, který byl zasažen zničujícím hurikánem Karl. Další kampaně se šíří přes Twitter, různé weby a sociální sítě a získávají potřebné peníze pro oběti hurikánu. Ana De la Reguera také založila VeracruzANA AC, což je charitativní organizace, jejímž posláním je získávat finanční prostředky na podporu turismu v hurikánem stiženém Veracruz.

Tato obětavá kráska má před sebou slibnou kariéru a řadí se tak k několika málo slavným herečkám v historii moderního Mexika.

Marek "Segrestor" Pinkava

Herecká filmografie

Filmy

2017 Všechno úplně všechno
2016 Macho
2015 Las Aparicio
2014 El Crimen del Cacaro Gumaro
Jessabelle
Kniha života
Sun Belt Express
2013 Big Thunder (TV film)
2012 The Tin Star (TV film)
2011 Kovbojové a vetřelci
2010 Di Di Hollywood
Hidalgo - La historia jamás contada
Poldové
2009 Empire State (TV film)
Traspatio, El
2008 Cesta do země snů
2007 Prachy v trapu
2006 Así del precipicio
Boží zápasník
Caco, El
2003 Ladies' Night
2002 Secreto de Esperanza, Un
2000 Por la libre

TV seriály

2017 Power (TV seriál)
You Can't Fix This (S04E10)
It's Done (S04E08)
Městečko Twin Peaks (TV seriál)
Epizoda 12 (S03E12)
2016 Od soumraku do úsvitu (TV seriál)
Matanzas (S03E09)
Rio Sangre (S03E08)
2015 Narcos (TV seriál)
Explosivos (S01E06)
There Will Be a Future (S01E05)
The Palace in Flames (S01E04)
další epizody (5)
Černá listina (TV seriál)
Vanessa Cruz (No. 117) (S02E18)
2009 Milionový lékař (TV seriál)
Nahoru a dolů (TV seriál)
2008 Věznice Capadocia (TV seriál)
2004 Gitanas (TV seriál)
2003 Como Pedro por su casa (TV seriál)
Luciana y Nicolás (TV seriál)
2002 Cara o cruz (TV seriál)
Por tí (TV seriál)
2000 Todo por amor (TV seriál)
1998 Tentaciones (TV seriál)
1997 Desencuentro (TV seriál)
Pueblo chico, infierno grande (TV seriál)
1996 Azul (TV seriál)
1985 Mujer, casos de la vida real (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace