Reklama

Reklama

West Side Story vypráví klasický příběh o vášnivé rivalitě dvou pouličních gangů a romantické lásce dvou mladých lidí v prostředí New York City roku 1957. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (184)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Páči sa mi Spielbergova hravosť. Je to zručný režisér a látku uchopil dobre. Aktualizoval pomerne presne starý muzikál, ktorý ale považujem v rámci doby kedy vznikol za trošku trefnejší, údernejší a sviežejší. Tento film ( hoci vzdáva poctu pôvodnému dielu aj starým muzikálom) má mnohé kvality ktoré sa dajú pripísať formálnemu spracovaniu. Tiene, závesy, šaty...všetko je tam v pohybe. A za toto klobúk dole. A Rachel Zegler je pre mňa o dosť krajšia ako Natalie Wood. Ale inak je to pomerne priamočiary film. Kedysi som sa tejto novodobej adaptácií Rómea a Júlie tešil. Teraz mi príde trošku fádna a zastaralá. Bez nových nuáns a bez nových myšlienok, ktoré by v dnešnej dobe mohli skutočne zarezonovať alebo upútať. Premisa nenávisť je zlá a láska je silnejšia myslím dnes ako zápletka nestačí. Hudba je stále skvelá. Choreografia je perfektná. Ale pôjdem si to pozrieť znova? Myslím si, že ak, tak si radšej vyberiem originál. A to je na Spielbergov formát trochu škoda. Najviac ma ale dostal Ansel Elgort. Celý čas mi prišiel veľmi mechanický. Ako keby sa spievať a tancovať musel učiť. Do toho temperamentu diela sa trestuhodne nehodí. A pri spievajúcich číslach som sa musel usmievať... strašne mi totiž pripomínal Eduarda Khila a jeho Trololo song. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ja tu nebudem vypisovat dlhodobe litanie ani pisat, ze Spielberg je maestro /to je/, no vidim, ze od War Horse 2011 filmu sa nehorazne bud trapi, alebo na to serie alebo ide po peniazoch. Ja myslim ze to tretie, no netvrdim ze sa nemylim. Ak ja to tak, taxa mi to z duse bridi, ked niekomu ide len a len openiaze. taky lemmy - viem ze to tu nepatri, no spomeniem to - nesiel po peniazoch, albumy nerobil pre fans, albumy si natocil sam pre seba. Ok. to beriem. jedna dobra pesnicka z filmu este film neurobi - hlavne ked to ma vrazednych 156 min. Ako sa Spielbergovi blizi 80 -ka, uz by som bol najradsej keby nic netocil  30 % ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Spielberg hodil svoju udičku na Oscary a nominácia na najlepší film a réžiu mu asi aj vyjde, takéto filmy sa proste akadémii páčia. Mužskí herci nedostanú samozrejme nič, zo žien sa Rachel Zegler možno nejako pretlačí zo známych dôvodov a vysoké šance na sošku za vedľajšou rolu má Rita Moreno, veď ju získala pred 50 rokmi za ten istý film a v tej istej kategórii, takže sa to pravdepodobne zopakuje. Inak nič výnimočné. Znovu natočíme originál, trocha prispôsobíme dobe a očakávame za to ceny. Nijaký iný zámer v tomto Spielberg nemal. ()

campix 

všechny recenze uživatele

Nejsem úplně obdivovatelem těhlech doslovných remaků. Je mi jasné, že díky tomu se stěžejní dílo kinematografie jako je West Side Story dostane spíše i k dalším generacím, ale ocenil bych originálnější tvorbu. Je tu zároveň hodně vidět jak má Spielberg v oblibě původní film a hodně ho ctí. Choreografie je velmi povedená a neokoukané tváře se poměrně hezky uvedly, jenom ty zavedenější to trošku kazily, protože například Ansel Elgort je u mě zaškatulkovaný jako takové netvárné dřevo a West Side Story na tom nic nezmění. Na druhou stranu mám pocit, že Rachel Zegler a Arianu DeBose uvidíme ještě mnohokrát v nadcházejících letech. Celkově mám z West Side Story spíše smíšené pocity. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Proti Spielbergově režii nemůžu říct ani prd, ovšem ten příběh mě tak krutě nebavil, že prostě výše jít nemůžu. I pokud člověk oceňuje kvality nového i starého filmu, panovalo v době premiéry remaku jisté přesvědčení, že se vlastně jedná o zbytečnou předělávku, ale za mě to tak není. Jsem rád, že nemusím dohánět původní film a že jsem si látku alespoň mohl zhlédnout v novém hávu, ale muzikály to u mě zkrátka mají tak nějak na pováženou a líbí se mi jen vybrané kousky. Třeba nedávný In the Heights jsem si celkem užil (a to není nejkratší), ovšem West Side Story mě svou stopáží úplně unavilo a vůbec jsem si to zkrátka neužil. Rachel Zegler však už hezkých půl roku sleduji a tu krasavaci čeká jistě zářná kariéra. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (12)

  • Kvůli pandemii COVID-19 byl film odložen ze 17. prosince 2020 na 10. prosince 2021. (ČSFD)
  • Byl kladen důraz na to, aby všichni herci nazpívali své scény sami. V originále z roku 1961 byla totiž většina sólových zpěváků přezpívána a dodatečně dodabována. (NiWi)

Související novinky

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

28.03.2022

Dnes v noci proběhl 94. ročník předávání Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS), a i letos se psala oscarová historie. Celý ceremoniál se odehrál v hollywoodském Dolby… (více)

Nominace na Oscara zveřejněny!

Nominace na Oscara zveřejněny!

08.02.2022

Jedna z nejvýraznějších hollywoodských ceremonií roku, tedy předávání prestižních Oscarů, se pomalu ale jistě blíží a dnes ve 14:18 místního času začal přímý přenos vyhlašování kompletních nominací… (více)

79. Zlaté glóby - výsledky

79. Zlaté glóby - výsledky

10.01.2022

Dnes v noci byly v kalifornském Los Angeles uděleny Asociací zahraničních novinářů v Hollywoodu (HFPA) Zlaté glóby za uplynulý rok 2021. Kvůli stále neutuchající kontroverzi kolem asociace a bojkotu… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama