Reklama

Reklama

West Side Story vypráví klasický příběh o vášnivé rivalitě dvou pouličních gangů a romantické lásce dvou mladých lidí v prostředí New York City roku 1957. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (184)

Dale 

všechny recenze uživatele

Ako to je u Spielberga zvykom, každý jeden záber je úžasný a prekrásny, nádherne sa na to pozerá. K tomu úžasná hudba a nezabudnuteľné piesne, proste paráda. No najväčšou slabinou muzikálov sú tradične scenáre, inak tomu nie je ani tu. Aj v tom rauši, keď som bol okúzlený hudbou a obrazom, mi proste niektoré veci v príbehu veľmi vadili. Rovnako to, samozrejme, bolo aj pri origináli, ťažko tu už bolo niečo v tomto smere vylepšovať. Láska je všemocná, dá sa uveriť, že len čo sa na seba pozreli, boli do seba paf. Po dvoch vetách nasleduje bozk, to je fakt na hlavu, ale dobre. Ale POZOR SPOILER hneď ako jej zabije brata, tak mu to prepáči a vyspí sa s ním??? To je proste moc, za toto päť hviezd dať v žiadnom prípade nemôžem. Tých slabých miest v scenári je samozrejme oveľa viac, hlavne k záveru sa začnú dosť kopiť. Ďalšou vecou, ktorá mi dosť vadila, boli kulisy, ktoré dávali dosť jasne najavo, že toto je natočené podľa divadelnej hry. Tie polorozpadnuté steny budov pripomínali skôr povojnový Berlín, navyše s výnimkou úvodu mi tam chýbalo viac komparzu v uliciach. Taký vyľudnený New York no neviem. Dosť to tam všetko pôsobilo umelo, vrátane Ansela Elgorta, ktorý vyzerá ako nesympatický slušňák, nie bitkár, čo bol v lochu. Rachel Zegler je peknučká, aj keď na moju obľúbenú Natálku z originálu nemá. Zaujmú aj niektorí herci z gangov, no veľmi ma potešila Rita Moreno. Mám to rád, keď sa v remaku nájde úloha aj pre nejakého herca z pôvodného filmu. V polke filmu som vážne uvažoval nad plným hodnotením, ale nie, keď ho odo mňa nedostal originál, nedostane ho ani Spielberg, aj keď určite horší nie je. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Neviděla jsem původní film, takže nemám s čím srovnávat, nicméně věřím, že příběhově Spielberg nic nezměnil a pokud ano, tak jen detaily. V celém sále jsem na filmu byla sama, upřímně po skončení mě to zamrzelo. Jedná se totiž o dost povedeně zpracovaný muzikál. Atmosféra na vás dýchá v každé scéně, máte pocit, jakobyste se koukali na film ze šedesátých let, protože taková ta atmosféra je. Spielbergovi se to podařilo uchopit a podařilo se mu to zpracovat na jedničku. Písně jsou hezky nazpívané, herecky perfektně obsazené. Příběh je hodně naivní, jakože fakt hodně, prostě Romeo a Julie, znají se ani ne den a už spolu chtějí strávit zbytek života. Jak jsem psala, původní film jsem neviděla, ale myslím si, že je to jeden z nejlepších remaků, jaký byl v poslední době natočený, rozhodně se nemá za co stydět a je škoda, že má tak nízkou návštěvnost. ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Původní muzikál jsem (doposud) neviděl - shame on me - takže jsem ke Spielbergově filmu přistupoval s čistým štítem, zároveň jsem však měl jistá očekávání vzhledem ke jménu režiséra a náloži Oscarů, jež získal film z roku 1961. Na první, druhý, a vlastně i jakýkoli další pohled jde o moderní adaptaci zamilovaného příběhu Romea a Julie, kde místo šlechtických rodů máme pouliční gangy znepřátelených národností, jež si na chvíli nedají pokoj, což má fatální následky. Spielbergova řemeslná režie, chytlavá hudebně-taneční čísla a veskrz i sympatické herecké obsazení činí z West Side Story příjemnou podívanou, která se skvěle hodí na plátna kin. P.S. Rita Moreno - klobouk dolů! ()

castor 

všechny recenze uživatele

Režisér Steven Spielberg může po všem, co dokázal, cokoliv. Může si plnit (ještě) nesplněné sny (ale s ohledem na to, jaké příběhy už má za sebou, jich moc nebude), a je jen na divákovi, zda u toho bude chtít být. Protože tady je tentokrát ten hlavní „kámen úrazu,“ kdy věhlasný tvůrce skutečně jen důsledně umetává už vyšlapanou cestu. Znovu se tak ocitáme na konci 50. let v newyorské chudinské čtvrti a děláme si (pro mnohé dobře) známé kolečko. Příběh byl už kdysi lehce tuctový. Divák přesně ví, co může od snímku očekávat a nové roviny pohledu hůř hledá. „Jen“ se do dialogů častěji vkrádá záměrně nepřekládaná španělština, zesiluje sociálně-realistický tón a výrazněji se angažují ženy. Každopádně Spielberg samozřejmě aktualizuje a scény se svým osvědčeným týmem vybrušuje k dokonalosti. Herci své party i poctivě odzpívali, ale že bych z nich padal na zadek (všechny ty herecké nominace a ceny), tak to určitě ne. Chemii mezi některými bych si navíc představoval hutnější. Taneční a pěvecké sekvence jsou fenomenální. Žádná vystoupení z divadelních prken, tvůrci vše přesunuli do ulic velkoměsta. Kulisy a výprava jsou velkolepé, kreace komplikované, Janusz Kamiński zase vládne, ale… ale… ale… Za mě prostě krapet neemoční oprášení muzikálové klasiky. Technická stránka je jedna věc, ale prostě mě to nezasáhlo. Nicméně pořád velmi důstojné. ()

ancientone 

všechny recenze uživatele

Spielberg miluje hollywoodsku klasiku, len jeho spôsob, ako s ňou nakladať je pomaly konformnejší a konformnejší. A ja nevidím dôvod, prečo to neakceptovať. Pod veľmi tenkou vrstvou akože politicky relevantnej hantýrky sa skrýva číra túžba natočiť remeselne dokonalý muzikál, kde sa možnosti súčasnej filmovej techniky harmonizujú s nostalgickou staromilskosťou. A ono to celé krásne funguje, aj keď by to vôbec nemuselo existovať. Banálna veta "však také pekné to je" vystihuje podstatu tohto filmu. A ja nevidím dôvod, prečo to neakceptovať. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (12)

  • Mike Faist zhubl téměř 10 kilo, aby mohl hrát roli Riffa, kterou inspirovali fotografie mladých členů gangu z 50. let 20. století. (NiWi)
  • Kvůli pandemii COVID-19 byl film odložen ze 17. prosince 2020 na 10. prosince 2021. (ČSFD)
  • Byl kladen důraz na to, aby všichni herci nazpívali své scény sami. V originále z roku 1961 byla totiž většina sólových zpěváků přezpívána a dodatečně dodabována. (NiWi)

Související novinky

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

28.03.2022

Dnes v noci proběhl 94. ročník předávání Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS), a i letos se psala oscarová historie. Celý ceremoniál se odehrál v hollywoodském Dolby… (více)

Nominace na Oscara zveřejněny!

Nominace na Oscara zveřejněny!

08.02.2022

Jedna z nejvýraznějších hollywoodských ceremonií roku, tedy předávání prestižních Oscarů, se pomalu ale jistě blíží a dnes ve 14:18 místního času začal přímý přenos vyhlašování kompletních nominací… (více)

79. Zlaté glóby - výsledky

79. Zlaté glóby - výsledky

10.01.2022

Dnes v noci byly v kalifornském Los Angeles uděleny Asociací zahraničních novinářů v Hollywoodu (HFPA) Zlaté glóby za uplynulý rok 2021. Kvůli stále neutuchající kontroverzi kolem asociace a bojkotu… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama