Reklama

Reklama

Černé Vánoce

  • USA Black Christmas (více)
Trailer 1

Studentka Reily (Imogen Poots) má po lehce traumatickém zážitku ze střetu s opačným pohlavím pifku na všechny chlapy a její spolubydlící na koleji ji v tom mohutně podporují, protože od čeho jiného jsou kámošky, že? Všechny se těší, jak si užijí vánoční svátky ve vyprázdněném univerzitním kampusu, z něhož většina studentů odjela strávit prodloužené volno s rodinami. I proto, že kvůli nevraživosti vůči opačnému pohlaví začalo být tohle sesterstvo dost nepopulární. Dokonalou idylu plnou sněhu a blikajících světel naruší série znepokojivých textových zpráv, která jim začne chodit na mobily. Následně jedna z nich zmizí a další zavraždí maskovaný útočník. Než si Reily a ostatní dívky uvědomí, že jim všem jde o život, ztratí jakoukoliv naději na únik. Mají jen dvě možnosti – pasivně čekat, než si smrt přijde i pro ně, nebo se postavit na odpor. Klíčová otázka zní, kdo proti nim vlastně stojí, a jestli můžou věřit některému z kluků, kteří jim přišli na pomoc. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (84)

Marceloo odpad!

všechny recenze uživatele

Vianočné sviatky sú časom pokoja, ale nie každý ich môže stráviť s rodinou. Riley (Imogen Poots) má to šťastie, že má pri sebe svoje kamarátky zo sesterstva, ktoré jej rodinu nahradia. Ocitnú sa ale vo velkom nebezpečenstve, keď sa v okolí ich školy začne počas sviatkov pohybovať zamaskovaný útočník, ktorý ich terorizuje aj cez internet. - Totálna katastrofa. Nechápem prečo mala režisérka potrebu vziať meno hororovej klasike a vytvoriť takúto úbohosť. Už len spracovávanie hororového žánru vo feministickej rovine je úplne na smiech, pretože tento žáner za posledné desiatky rokov vytvoril tolko silných ženských protagonistiek, že mu môžu konkurovať snáď len komiksy, ktoré sú ale rozpočtovo niekde inde. Nefunguje tu absolútne nič, postavy tvrdia že sú 'sestry', ale každá interakcia medzi nimi je neprirodzená. Všetci muži sú zlí, ale našťastie sa nájde jeden SIMP, ktorý tieto 'sestry' dokáže spasiť. Finále je ako zlá komédia a som rád, že som si to nepozrel pred včerajším dňom, lebo by som sa za to hanbil. Roky som si šetril hodnotenie odpad! pre nejaký horor, ktorý by pre mňa toto hodnotenie definoval. Dnes môžem konečne povedať, že som ho našiel, a paradoxne nejde o horor natočený na mobil a pridaný na YouTube, ale o horor vytvorený velkým štúdiom. + Cary Elwes + herečka z Green Room ()

castor 

všechny recenze uživatele

„Ty jo, udělejme asi tentokrát horor, ať je ale hodně levnej, ať se odehrává během vánočních svátků, přilípněme mu nějaký profláknutý název, ale je důležité, aby měl přístupnost PG-13, ať shrábneme hodně zlaťáků.“ Když někdo u slasheru kývne na takový rating, je zle. Když se navíc pokouší o jakousi oslavu síly dívčího přátelství, je ještě hůř. Děj se točí kolem sesterstva na vysokoškolské koleji, dámy se sice chovají jako šlapky, ale sestersky pohlíží na traumatický zážitek jedné z party, kterou chtěl kdysi jeden hošan pomocí prášků osouložit. Postupně jim začnou chodit výhružné textovky, vzápětí začnou mizet. Bez krve, bez nápadu, bez atmosféry. Výsledek není hororem, i do thrilleru má daleko. Kamera uhýbá, jakákoliv přidaná hodnota chybí. Pokud tedy nemyslíme povrchní sociální komentář, který řeší témata jako sexismus. Dámy jsou ve výsledku uječenými slepicemi, pánové pak za násilníky a idioty. V druhé polovině jsem už jen zíval. Ty dvě hvězdy jsou možná i moc štědré. ()

Reklama

vegetol.mp odpad!

všechny recenze uživatele

Jason Blum se musel naprosto zbláznit, že se rozhodl dát týhle woke sračce zelenou. Někdo by měl tomu vemenu, který to napsala a zrežírovala říct, že feministický cancy vám na 90 minut děje nevystačí. Jako nečekal jsem zázraky, ale tohle bylo fakt moc. Každých asi tak pět minut je divákovi do hlavy vtloukáno, že cancel culture a MeeToo jsou fajn a bílý chlapi jsou svině, co si zaslouží vyhubit. Jako jsou filmy dobrý a špatný a pak tyhle goebbelesovský sračky, ze kterých se člověku zvedá kufr. A ten PG 13 rating je k smíchu. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Katastrofální podívaná, příběh špatný až to málem zničilo celou atmosféru svátků. Herecky nevím kde na to chodí ale tohle byl bolestivý hnus, hrozný koukat do konce na tyhle výtvory. Zlaté staré černé vánoce, protože tohle je film na spálení. Atmosféra v prdeli, a záběry totálně mimo svět, a konec bojovnice Xeny se rozhodly zničit finále, odpad to olízalo. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Spolu so Slender Manom najhorší kinohoror, aký som videl. Budil som nádej aspoň na priemernú vyvražďovačku (spočiatku to tak aspoň vyzeralo), ale gore nula, vraždy mimo záber, celkovo to bolo tak pre deti do 5 rokov. A potom prišla feministická myšlienka, a horor sa zvrtol na ešte väčšiu blbosť ako doposiaľ. Z môjho uhla pohľadu tu bolo zlé snáď úplne všetko. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Meno mačky patriacej dievčatám je Claudette, je to narážka na originál z roku 1974, kde sa v podobnej úlohe objavila mačka menom Claude. (beso74)
  • Film mal mať pôvodne natáčať s ratingom R (mládeží do 16 rokov prístupný len v sprievode rodičov), avšak po negatívnych reakciách skúšobného publika bol film prestrihaný na verziu s ratingom PG-13. (beso74)
  • Film se natáčel na Novém Zélandu. (ČSFD)

Reklama

Reklama