Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Peter Parker je obyčejný, spíše neoblíbený, středoškolský student. Jednoho dne navštíví vědeckou výstavu, kde se předvádí možnost kontroly radioaktivního záření. Do cesty tomuto záření se připlete malý pavouk, který vzápětí kousne Petera, následkem čehož u sebe Parker objeví pavoučí schopnosti. Poté, co svojí nečinností nepřímo způsobí smrt strýčka Bena, kterého miloval jako svého otce, pochopí, že s velkou mocí přichází i velká odpovědnost. Stává se Spider-manem. Populární komiksový příběh, pocházející z hlavy Stana Leeho, se za dobu své existence dočkal mnoha filmových a seriálových zpracování. Tato verze z roku 2003 čítá 13 epizod. Sledujeme nová Spideyho dobrodružství, v nichž se můžeme potkat s původními komiksovými postavami. Ať už s Peterovými přáteli (Harry Osborne, Mary jane), tak i se záporáky (Electro, Kraven). (Šimpy)

(více)

Recenze (50)

K4sum1 

všechny recenze uživatele

Překvapuje mě, že to dávají na Disney channelu, vzhledem k tomu že je tam krev a dost výrazné násilí (useknutá hlava, končetiny). Animace není až tak špatná, je to zase něco jiného, podobného, jako fotbalové scény v Galactic Football. Líbí se mi hlavně, že je tam aktivně Mary Jane, což je má oblíbená ženská postava ze světa Spider-Mana. 13 dílů asi tak akorát. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Už ako chalan som kupoval komiks "Spider-Man" (vydával ho niekoľko skvelých dlhých rokov Semic Slovart). Dodnes mám k Pavúkovi pozitívny vzťah (aj keď od Raimiho sa mi viacej páči vydarenejší druhý diel). takže sa mi páčil aj tento televízny kreslený seriál. Známe postavy v ňom síce vyzerajú trocha inak (s výnimkou vždy rovnako vyzerajúceho a vždy Spider-Mana srandovne nenávidiaceho šéfredaktora Hlásnej trúby) a animácia je krásna. ()

Reklama

TonyHawk94 

všechny recenze uživatele

Za mňa absolutérium a absolútne nepochopím nízke hodnotenie (čosi viacej cez 60%...) a veľkú kritiku. Animák "mého mládí" a vynikajúce zachytenie atmosféry Spider-Man-a (aj po dobrých 15-16 rokoch, kedy som ho viel prvýkrát mi pripadá nadčasový). Kombinácia polo-kresleného seriálu so skvelými CGI efektami (už v roku 2003) vytvorila vynikajúci vizuál, ktorý aj dnes vyzerá skvelo. K tomu zaujímavé obsahy jednotlivých epizód, dobrý výber "záporákov", skvelá hudba, zaujímavé postavy... Za najväčšiu (a azda jedinú) chybu považujem, že bola natočená len jedna jediná séria, a ďalej sa nepokračovalo (potenciál tam bol, lebo koniec série bol pomerne temný). ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem asi dva díly, celkem to ušlo, animace zajímavá, ale mě bohužel nepřišla nijak dobrá. Přijde mi to spíše velice průměrné, na sobotu na ráno je to fajn, ale další Spideyho seriály mi přijdou lepší. Klaním se tak k 60%, protože i přes všechny zápory je to celkem zajímavý počin, který rozhodně stojí za pozornost, i když jí zřejmě jen těžko naplní. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě dobrý seriálový Spiderman stojící především na nesmírně zdařilé a zajímavé CGI animaci, dalo by se směle mluvit o jakémsi neonovém noiru, která ve statických pasážích skutečně hodně evokuje samotný komiks v jeho tištěné podobě.. Samotné zmodernizování příběhu příliš neobtěžuje, fandu naopak zarazí skutečnost, že tvůrci vyškrtli zásadní charakter tety May, v důsledku nakonec příjemně také citlivě volená oční mimika Spidyho masky.. Skutečně velmi zajímavý projekt vezoucí se na vlně úspěchu naopak v mých očích slabých Raimiho bijáků.. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama