Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sabrina je dcerou šoféra, který pracuje u ukrutně bohaté americké podnikatelské rodiny. Od mládí miluje bohémského mladšího syna rodiny Davida. Nikdy mu ale o své lásce neřekne, jen k němu vzhlíží. Sabrina ze stromu pozoruje večírky a život smetánky. Otec ji pošle na zkušenou do Paříže. Zaměstná ji časopis Vogue a Sabrina se z ošklivého kačátka za dva roky změní v pohlednou, sebevědomou ženu. Vrací se do Ameriky a proutník David se mezitím seznámil s velice bohatou doktorkou Elizabeth. Víc než on o manželství stojí jeho rodina, která touží po spojení velkých majetků. Návrat Sabriny je ale čárou přes rozpočet, protože David se do ní zamiluje a plánovaná svatba se hroutí. Starší bratr Linus, který vede rodinnou firmu a nemá moc času na známosti dostane nápad: obětuje se, chce, aby se Sabrina zamilovala do něj a Davida pustila k vodě. Jeho plánem je odklidit Sabrinu zpět do Paříže. Pak ale zjistí, že to, co nejdřív hrál, se stalo skutečností a Linus Sabrinu upřímně miluje... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (130)

haWranka 

všechny recenze uživatele

Tohle je moc příjemná romantika. Tu komedii bych tam sice asi nedávala, protože člověk se maximálně usměje, ale to vůbec není na škodu. A Julia Ormond je půvabná jako vždy a s Harrisonem Fordem jí to sekne ještě víc:) Co mi ale vadí je asi to, že pro mě Greg Kinnear rozhodně nepředstavuje nějakýho sexsymbola, do toho solária by mě rozhodně nedostal. --------- Z původních 3* musím jít níž po tom, co jsem viděla Sabrinu s Audrey. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Absolútne zbytočný remake starej klasiky. Ale to je už obohraná pesnička. Zachraňuje to hlavne krásna Julia Ormond. Jej partneri sa našťastie tiež k nej pomerne hodia, o čo by malo vždy ísť v prvom rade. Bohužial mi ale film pripadal naivný, proste jednohubka pre ženské publikum, ktoré si tento filmík vychutná určite viackrát. Ak je tento film tak obľúbený našimi komerčnými televíziami, prečo nie aj náročnejšie Pollackove klasiky? ()

Reklama

skleboun 

všechny recenze uživatele

Teda, na Harrisona Forda dost slabé - celý ten film mi přijde o to plytší, že se snaží tvářit strašně oduševněle - nebo mi to tak aspoň přišlo. Na pravý hollywoodský slaďák je to moc psychologické, na drama moc romantické a ploché a komedii v tom nevidím už vůbec. Herecké obsazení taky nic extra - H. F. tady moc nezáří, přijde mi, že mu ta role ani nijak extra neseděla, Greg Kinnear v roli jeho bratra Davida se zoufale snaží být svůdníkem, ovšem já v něm nenalezla sebemenší půvab (ani fyzický ani charakterový), tak snad jediná Julia Ormond by jakž takž šla...jen už mě asi unavejí ty stále stejné přeměny z ošklivého káčatka v nádhernou labuť... ()

July 

všechny recenze uživatele

Krásná Julia Ormond jako novodobá Popelka a charismatický Harrison Ford v roli "jediného žijícího dárce srdce". Příběh, který není nijak překvapivý ani originální, ale především díky obsazeným hercům docela kouzelný. Sice jsem nikdy nechápala předpoklad romantických filmů, že se člověk může během dvou dnů hluboce zamilovat (trochu vulgárněji řečeno, znají se chvilku, ještě spolu ani nespali a už by se brali) nebo strávit roky tajným obdivováním své pravé a jediné lásky, se kterou v životě skoro nepromluvili, ale budiž to fiktivním postavám povoleno. Slabší 4*. Mimochodem, Harrison Ford je i hezčí než Greg Kinnear :). ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Nadpozemsky krásná a charismatická Julia Ormond musí na svých drobných (=úchvatných) bedrech vláčet slaboduchý a průhledný scénář, který nejenže nikterak neobohacuje žánrové vody, ale naopak naprosto selhává ve všech aspektech, jimiž je sám definován. Chemie??? Neexistuje! Překvapení (to v průběhu vyprávění, konec samozřejmě každý průměrný kopáč v dole odhadne při úvodní titulcích)??? Neexistuje! Atmosféra??? Meeeeh! Casting (=poslední záchrana)??? Harrison Ford vypadá o 25 let starší, než ve skutečnosti je + o 30 let starší než jeho bratr v podání Grega Kinneara - to asi hovoří za vše. No já se tedy šeredně nebavil. 3/10! P.S.: Julia, I love you ;-) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (5)

  • Skladbu "Theme from Sabrina" zložil John Williams na počesť svojej zosnulej manželky, herečky Barbary Ruick. (Kubrickon)

Reklama

Reklama