Reklama

Reklama

Příšerky útočí

(TV film)
Trailer 1

Sci-fi hororová komedie Příšerky útočí, inspirovaná kultovní sérií filmů z 80. a 90. let minulého století, sleduje dvacetiletou Dreu, která zdráhavě přijme místo chůvy u profesora z univerzity, kam se chystá nastoupit. Aby zabavila jeho děti Trissy a Jakea i svého mladšího bratra Filipa, vezme je na procházku do lesa. Netuší však, že poblíž přistála záhadná mimozemská stvoření, která požírají vše živé, co jim přijde do cesty. Zatímco jsou jim krvežíznivá stvoření v patách, Drea a děti narazí na rozkošnou, zdánlivě neškodnou Biancu, chlupatou příšerku urozeného původu, která utekla svému druhu. Když areál školy začnou obléhat malá huňatá monstra, Drea a děti spojí síly s Biancou a snaží se je zastavit. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (74)

Trevor 

všechny recenze uživatele

Nebyť nostalgickej spomienky na Gremlins, ktorých som v detstve videl na Polsate a legendárnej vete "choľerne zahranične televiziory" bol by to ODPAD! ako vyšitý. Nielen kvôli totálnym failom v akejkoľvek logike, ale najmä vďaka rasistickému poňatiu v podaní liberálneho fašistu, ktorý film režíroval, Billyho Millera. Biely policajt, biele dieťa( ktoré si ako jediné nevezme v závere žiadne náradie ako zbraň), biely vrátnik v kampuse, biely ornitológ, biela študentka Mandy či biely bežec z kampusu sú vyobrazený ako idioti, číňan spácha dobrovoľné harakiri iba čierna mamba dračica a jej brat sú dostatočne inteligentný aby premohli kolóniu Critterov, ktorý predtým bez problémov zlikvidovali bielych obyvateľov mesta, ale afroamerická dvojica bola pre nich ťažké sústo. Tento film by nezožal úspech ani v materskej škole pre zrakovo postihnuté deti (týmto nijako nenarážam ranu od života, ktorú dostali). Niečo tak nezmyselné som nevidel dlho, a to som sa celkom tešil. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Fanoušci této záležitosti zřejmě dostali co chtěli. Critters Attack! mohou bavit fanoušky béčkových hororů, ale scénář je napsán mdle. Tvůrci vědí, že hlavní přitažlivost těchto filmů jsou monstra. Ale krvavé násilí těchto stvoření není dost, aby jste tomu věnovali hodinu a půl, Postavy jsou prázdné a zábava přemrštěná. V závěru mě pobavila zahleněná ústa příšerky, nevím jestli to tvůrci zamýšleli jako vtípek. Celé mi to přijde jako sociální kritika hnědých španělských slimáků, kteří také zaplavují naše zahrady. Nebo že by dokonce nekorekně invaze Afričanů a Arabů do demograficky vymírající Evropy? Jako fanouškovi žánru Sci-Fi mě začalo vadit slučování žánrů horror a Sci-Fi. ()

Reklama

BOURQUE odpad!

všechny recenze uživatele

Márna snaha o oživenie jedného zo známejších hororových ság, „Kriteri“. Celý nápad, ako to ukazuje aj výsledok, má klasickú šablónu a podľa mňa neobsahuje nič také, čo by sme už nepoznali z predchádzajúcich diel. Zmenil sa len „dátum“ a prostredie je dnešné, moderné. A ešte jedna vec – celková kvalita je ešte nižšia. Až príliš jednoduché herecké výkony. Záver bez fantázii. Osobné hodnotenie: 39% (odpad!) ()

Olík 

všechny recenze uživatele

80´s teenagescifihororkomediosérie Critters patřila k jednomu z nejtypičtějších představitelů prvním VHSek, které se naší generaci dostaly do rukou. Nebyl jsem úplně fanouškem, ale neodmyslitelně patří k mému dospívání. Z nostalgie jsem si říkal: „Proč ne?“ Teď už vím proč ne. Celkově vracet se k osmdesátkovým klasikám není úplně ten nejlepší nápad a když k tomu všemu ještě pracujete v módu „chudý příbuzný“…..to nikdy nemůže dopadnou dobře. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 3/10 Děj 6/10 Hudba 8/10 Efekty 7/10/// PLUS: má to 80s. atmosféru, hudba, napětí a také lekačky fungují za mě báječně, triky, masky a efekty minimálně na sérii jsou zdařilé, objeví se tu Dee Wallace z prvního dílu MÍNUS: bohužel se nijak s touto postavou nepracuje, navíc tu je jen okrajově, také je škoda že tento díl nijak nerozvíjí mytologii Critters, to vše bych ještě pominul, problém je hodně hloupý scénář, ještě hloupěji napsané dialogy, stupidní chování dospělých postav a docela otřesný český dabing/// Shrnutí: Je to takových 25 let co jsem si chodíval půjčovat VHS kazety do půjčovny právě s Critters, takže jsem se tímto filmem trochu vrátil do dětství. Nostalgie je hold silná a tak mám k tomuto "vesmíru" slabost, proto dám i o něco vyšší hodnocení. Trochu nerozumím, proč je potenciál tak málo využit, proč tvůrci nepracují víc s postavou z prvního filmu a proč obsadili tak marné "dětské" herce. Přesto jsem se u filmu náramně bavil a přiznám se, fakt si to užíval./// Celkem 60%/// ()

Galerie (10)

Zajímavosti (4)

  • Jedná se o dosud nejkrvavější díl ze všech. První z řady, který byl v rámci filmového ratingu MPAA klasifikován jako R. (jenovef)
  • Ve filmu se ve vedlejší roli objevuje Dee Wallace, která v původním filmu Critters (1986) ztvárnila matku Helen. Neoficiálně se jedná o stejnou postavu, ale nemá to vliv na příběh. (jenovef)
  • Celý film se natáčel v Kapském městě v Jihoafrické republice. (jenovef)

Reklama

Reklama