Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po mnoha sklizních... Honza (Kryštof Hádek) a Klára (Tereza Ramba) se stali rodiči dvojčat a majiteli vinařství. Všední starosti je však odcizily a momentálně žijí odděleně. Toto je příběh renesance jejich lásky v překrásné krajině jižní Moravy. Pro Kláru s Honzou nastává rozhodující čas vinařského roku – vinobraní. Honza se za dramatických okolností po letech setkává s kumpánem Jirkou (Lukáš Langmajer). Ten se nadšeně hrne do návštěvy Moravy, aby pomohl se sklizní, které samozřejmě vůbec nerozumí. Zatají přitom Honzovi, že svého pubertálního syna Kubu, který cestuje s nimi, unesl, a k tomu utíká před dluhy, které stihl nasekat za dobu, co se neviděli. Honza s Klárou mají sami problémů nad hlavu. Vedle manželství řeší, jak pomoci krachujícímu vinařství a zamezit krádežím ve vinicích. Klára navíc bojuje s úklady zaměstnance Humpla a předsudky okolí, které nevěří, že coby žena může dělat kvalitní víno a překročit stín svého otce (Václav Postránecký)... (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (251)

Orthank 

všechny recenze uživatele

OK, ako film majú 3 bobule more nedokonalostí a je to príliš schématicky infantilné moravské klišé, avšak pre vyznávačov povestnej "vinárskej filozofie" je to vlastne úplne jedno. Pointa je totiž niekde úplne inde,... napokon... vlastne ani sám nerozumiem tomuto hodnoteniu, ale niečo mi na tejto tématike jednoducho nepochopiteľne imponuje ... :D ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Povedeně nostalgický snímek. Po dlouhých 11 letech tu máme už třetí pokračování bobulové série. Autoři jistě chtěli navázat na předchozí díly, především pak na skvělý první film. A řekl bych, že se jim to určitým způsobem povedlo. Zásluhou hereckého obsazení, které nejenže v podstatě zůstalo stejné, kromě již zesnulého Václava Postráneckého a několika nových tváří, ale i dokázalo předvést velice slušný výkon, zejména asi duo Hádek - Langmajer. Díky krásným záběrům na moravské vinice a nádhernou pálavskou krajinu se jim zase podařilo navodit tu příjemnou atmosféru zdejšího malebného kraje. A vymazlená hudba od Jana P. Muchowa, ve které zaznívají songy od skupin Mirai, Lake Malawi nebo Kryštof a Simy Martausové, to vše zase hezky podtrhuje. Na druhou stranu, třeba samotný příběh ničím moc nepřekvapí. Opět tu máme vinobraní, popíjení, větší či menší podvody nebo různé vztahové rozepře. Určitě nepotěší ani příliš nevyužitá dětská linka a nové dospělé postavy, jenž jsou nezáživné. Co je bohužel velké mínus, je také humor. Strašně málo vtipných a zapamatovatelných momentů. A když už přijdou, jsou některé z nich až příliš jednoduché a fádní. Film sice ubírá ze svého zábavného aspektu, naopak ale dost přidává na té dramatičtější stránce, což se mi paradoxně líbilo, třebaže je snímek prezentován jako komedie. Nutno rovněž vyzvednout zvukové záznamy V. Postráneckého, které se prolínají celým příběhem, tak i samotný závěr filmu, který je věnován právě jeho památce. Ačkoli 3Bobule mají několik mezer a nedostatků, pro mě se jednalo o zdařilý snímek, který mě znovu potěšil a navnadil, dát si ne jednu sklenku kvalitního bílého vína. ()

Reklama

MajkHany 

všechny recenze uživatele

Hodně mi to připomínalo sněženky a machry po 25 letech. Proč mají vždy autoři pocit, že když něco natočí po X letech, všichni musí být rozhádaní, nešťastní, rozvedení a tvářit se jako hovna. Skončil tak básník Štěpánek, Sněženky i tyhle Bobule... Dejte si nějaké bobule a trochu toho úsměvu do života milí zkvašení autoři ;-) ()

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

11 let uteklo jako víno, teda jako voda a trojka Bobulí je tu. Už je to spíš komediální drama než typická komedie, ale to, už je taková tradice u pokračování u CZ filmů. Trojka je sice o něco slabší než první 2 díly, ale furt mě to baví. Dobří herci, dobré dialogy a opět podařený Kryštof song. Původně jsem chtěl dát 3 hvězdy, ale nakonec jsem přimouřil obě oči. Co říci na závěr : Raději si pustím 30x tento díl než vidět ještě jednou jakýkoliv díl z shit seriálu Vinaři, obzvlášť z té druhé řady. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Stejně dějově prázdné jako předchozí díly. 1) Tak to dopadá, když se námět na krátký film (viděl bych to na půlhodinu max) natáhne na 100 minut._____ 2) Dojem trochu zlepšují herci a pěkná příroda._____ 3) Zaujali mě 38letý Kryštof Hádek (Honza), 15letý Prokop Zach (Kuba) a 38letý mačoidní Bratislavčan Bronislav Deák (Miro)._____ 4) Výbornou charakteristiku snímku při srovnání s předchozími díly podal komentátor Matty**: ... jako když si krabičák namísto do plastového kelímku nalijete do sklenice na víno. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (13)

  • Když Jirka (Lukáš Langmajer) ujíždí se svým synem před policií, hraje při tom píseň „Freedom“ od české hudební skupiny MYDY. (rublik05)
  • Tereza Ramba původně ve filmu nechtěla hrát, ale po přečtení scénaře změnila názor. (Duoscop)

Související novinky

3Bobule se odkládají, česká kina zavírají

3Bobule se odkládají, česká kina zavírají

10.03.2020

Na základě rozhodnutí Bezpečnostní rady státu o zrušení veškerých hromadných akcí s účastí nad 100 lidí se společnost BIOSCOP rozhodla dočasně zrušit premiéru filmu 3Bobule, která byla v plánu už… (více)

Reklama

Reklama