Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (65)

plakát

Největší hity (2024) 

Přesně ten typ filmu, který jsem oddíval, jakože dobrý, hodil tomu za tři a... teď po pár dnech mi pořád běhá hlavou, musel jsem to zvednout na čtyři hvězdy, protože film, který se mi zabydlí kdesi v čakrách, kam se mi občas dostane jenom námel, má v sobě prostě něco meziplanetárního, co nedokážu vysvětlit, ale některé scény mi živě hrají v hlavě každý den a nejde se toho zbavit. Obzvláště u člověka jako jsem já, který si již čtrnáctý rok poctivě ukládá na last.fm každou písničku, kterou si ten den poslechl a veškeré datum mám tak spojeno s nějakou hudbou, je tenhle film prostě něčím navíc... wrauumm...

plakát

Hrdinové ve člunu (2023) 

Nečekal bych, že mě tak chytne film o desetimetrové vaně potřené lakem na nehty, ve které sedí kluci v opocených trenýrkách, zatímco jim kapky potu zatékají ze zad přímo do středu odpadní zóny. Ale je to opravdu poutavě natočeno, zároveň se to vůbec nebere nijak vážně. Sportovní scénky jsou napínavé, v podstatě jsou tam zejména tři hlavní závody, všechny úplně stejné, ale já bych řekl že game changerem tohohle filmu je ten diktátor, který udává tempo s kelímkem na obličeji, připomínající masku z Šíleného Maxe. Je tady skvěle zachycena práce tohohle člověka, jak v které chvíli dávkuje jaký motivační slovosled a s jakou intenzitou a tónem přilívá benzín do krve těch týpků, kteří velkýma vařečkama míchají kafe v pofidérní fašistické říčce. Akorát záběry vztekajícího se Hitlera jsou trochu přitažené za vlasy, jinak jsem v tomhle filmu pořád viděl rukopis Clinta Eastwooda, připomíná mi to styl jeho filmů, bude to nákaza virem dvojité "o" ve jméně. Na další Clooneyho film se celkem těším, je to citlivý a lidský film, bez jakýchkoliv kýčů.

plakát

Hrozba smrti (2024) 

Tak tady přišlo zklamání.. Gyllenhaal v životní formě, nabušený jako já když sem.. ne..tak sem nevypadal ani když sem.. a McGregor který v podstatě hraje sám sebe, Post Malone, ten týpek co má na jutube pár miliard shlédnutí jeho hudby, ale mám pocit že ho poslouchám jenom já... Já se vám těšil pánové, ale asi sem si zapomenul míč a přišla trudomyslnost už v půlce. Příběh je v podstatě nic, vyhazovač vyhazuje z baru, osobní roviny hlavních postav žádné, i když je to tzv. "rubačka", tak jich tam je poskrovnu a ještě jsou ty fajty divně natočené. Nezbylo mi než se ukájet mým vysněným Florida Keys, jenže když mi z tohoto pozemského ráje udělali středisko všech barových bitkařů v Americe, spíše to píchlo do zbytku mých slabin..

plakát

Cyklotoulky (2009) (pořad) 

Strašně pohodová záležitost, svým způsobem mám tento relaxační pořad rád, až na.... Problém je v tom, když se pak na ten pořad díváte častěji a vidíte, že se tady pořád dokola opakují dvě věci.. Reklama na podnik, který si reklamu zaplatil a vyskytuje se v té dané oblasti, kterou se projíždí a v podstatě se o ničem jiném nemluví, než o tom, co vám tento vybraný podnik nabízí a o té oblasti jako takové, se dozvíte plus mínus úplné hovno. A druhou částí pořadu je neustálé popíjení alkoholu v průběhu každého dílu, v každé putice, kde jejich horáky zabrzdí.. Ano, jsem na tohle alergický..

plakát

Její tělo (2023) 

Některé lidi jsem v tomto filmu viděl poprvé v životě oblečené. Záběry čistě odhaleného porna překvapily, ten blonďatý lízač, kterého znám ze seriálu o sociálních službách s názvem Ordinace ve Fake Hospital, toho jsem naopak neviděl oblečeného nikdy, ani v tomto filmu. Holka byla očividně odhodlána živit se svým tělem a nikdy v životě neměla obsáhlejší pracovní oděv než jedny plavky, nakonec se obešla i bez nich, velmi ráda si hledala džoby, kde by mohla být celou směnu mokrá a nahá, ať už v bazénu, nebo v posteli, člověk hodně ušetří za džíny a nestrhávají mu z platu peníze za firemní ponožky.. Pro mě je ta holka úspěšný člověk, čeho se chytla, v tom se přitáhla až na vrchol, ať už ve skoku do vody, nebo když někdo skákal na ní. Já jenom doufám, že rakoviny všeho druhu nejsou novou moderní vlnou do seriálů a filmů, řekl bych že náš samotný život, sama doma a dobré ráno tohle téma pokrývají dostatečně, já osobně už nechci v 5:59 ráno poslouchat o ničem jiném než o tumorech ty vole..

plakát

Kosmonaut z Čech (2024) 

Začetl jsem se do knihy, opustil ji, do sluchátek na spaní jsem si stáhl rozhlasovou hru, nedal sem více než půlhodinu.. Tady tomuto filmu jsem dával nejmenší šanci, zrovna moc extra Sandlera nemusím... a pic ho.. Pro mě je tohle nejlepší role tohohle znuděného komika. A jakmile se na scéně objevil Hanuš, nejdříve jsem se zhnusil, po chvíli jsem ho začal milovat a na konci filmu jsem si přál mít Hanuše u sebe doma a vést s ním nekonečné debaty a objímat ho a krmit ho nugetou. Já mám vlastně rád filmy, kde se tak brutálně rozcházím s všeobecným hodnocením. Je pak jasné, že tě takový film nějak zasáhl na tom správném místě. A stejně jako co všichni chcete? Poslední třetina filmu je totálně dokonalá jak vizuálně, tak příběhově, emočně, strašně lidsky silná věc... sorry jako... Ještě tomu někdo dejte jednu hvězdu a já si tě najdu voe :-)

plakát

Frontline - 20 dnů v Mariupolu (2023) (epizoda) 

Ti kluci jsou neskuteční borci, s kamerkou v ruce jen tak kráčet pár set metrů před rusákama, smekám. Každopádně, až tam zhruba po patnácti minutách začnou záběry s dětma v agonii, jejichž tělíčka kroutí defibrilátor pana primáře, metr vedle nich ječí jejich bezradní rodiče a v tomto duchu to nepoleví až do poslední minuty dokumentu, vzpomeňte si na mě, že sem vás varoval. Tohle není nic pro slabší povahy. Jestli si to pustíte s drahou polovičkou, do rána vám neusne.. Nejodvážnější dokument, který sem koho kdy viděl natočit.

plakát

Jeden gól (2023) 

Totálně pohodová oddechovka pro celou rodinu, vtipný filmek, při kterém nemusíte ani minutu myslet, u tohoto přestane vibrovat i Parkinsonův bratranec. Fotbalová variace na kokosy na sněhu.

plakát

Přišla v noci (2023) 

Zase tady vidím jeden z těch filmů, kde se mlátí jedničky a čtyřky (to sem nepřeklikl na dvě lesbičky se šlehačkou v ruce, mluvím o hodnocení na csfd). Tady asi hodně záleží na nějakých osobních zkušenostech s podobnýma lidma. Někdo miluje podívanou na sarkastické báby, které nějakým způsobem nekompromisně narušují život lidem, kteří se jich ale na vůbec nic neptali a asi chápu, že svým způsobem je to prostě strašná prdel, jenže mě to jako prdel přijde třeba v sitcomu, tady v tom dramatickém podání mi ten film předal jenom ztělesněnou zoufalost všech aktérů a oloupu si asi pomeranč no.. Jsou prostě tací, kteří vidí podobné lidi pět minut a na palcích na nohou jim zešednou ty dva černé chlupy, které tam vždycky rostou, takhle mírně vlevo nad nehtem v té čárce kde se ohýbá prst. Abych se moc nerozvášnil, protože to já umím báááječně... ve zkratce nevím jestli mě víc srala ta narušená fekálie, nebo ti dva totálně neschopní hašašírové, kteří neumí říct co chtějí a ten záměr následně vykonat. Bezesporu kvalitní film, kde rozumím vysokým hodnocením, já ale nemůžu..

plakát

Ferrari (2023) 

Srovnání Ferrari-Lamborghini je jednoduché. Ferrari je příběh o už dávno provařeném, arogantním, nekompromisním obchodníkovi, stylem pohlížení na jeho zaměstnance jako na kusy čehosi, co mu generuje peníze pohybováním rukama a on na základě toho zdokonaluje už tak úžasné a slavné produkty značky Ferrari. Zatímco Lamborghini je příběh o v té době ještě nikom, nadšenci do všeho kolem motorů a aut, jak je teprve v prvním procentu své kariéry a svépomocí staví ve chlívě první žihadlo jeho života... traktor... Ve Ferrari je i občas nějaký ten epický závodní záběr, v Lamborghini je to více rodinná podívaná, která vám o firmě-rodině.. Lamborghini  podá stonásobek informací, než se dozvíme o Enzovi. Každému co jeho jest, mě o něco více sedí filmy s větším důrazem na obsah a na tohle téma to u mě před spíše vizuálním Enzo Ferrarim vyhrál Ferruccio Lambo. Oba filmy skvělá podívaná.