Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po mnoha sklizních... Honza (Kryštof Hádek) a Klára (Tereza Ramba) se stali rodiči dvojčat a majiteli vinařství. Všední starosti je však odcizily a momentálně žijí odděleně. Toto je příběh renesance jejich lásky v překrásné krajině jižní Moravy. Pro Kláru s Honzou nastává rozhodující čas vinařského roku – vinobraní. Honza se za dramatických okolností po letech setkává s kumpánem Jirkou (Lukáš Langmajer). Ten se nadšeně hrne do návštěvy Moravy, aby pomohl se sklizní, které samozřejmě vůbec nerozumí. Zatají přitom Honzovi, že svého pubertálního syna Kubu, který cestuje s nimi, unesl, a k tomu utíká před dluhy, které stihl nasekat za dobu, co se neviděli. Honza s Klárou mají sami problémů nad hlavu. Vedle manželství řeší, jak pomoci krachujícímu vinařství a zamezit krádežím ve vinicích. Klára navíc bojuje s úklady zaměstnance Humpla a předsudky okolí, které nevěří, že coby žena může dělat kvalitní víno a překročit stín svého otce (Václav Postránecký)... (Bioscop)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (251)

kingik 

všechny recenze uživatele

No, vinař ze mě nikdy nebude, nicméně nový realizační tým na čele s neobroušeným režisérem Martinem Koppem přišel napravit nanicovaté předešlé pokračování. Po starém vinaři Michalicovi se dochoval jen jeho hlas, na Kláru s Honzou dolehla prvotní manželská i finanční krize, očekávají příchod už třetího potomka a líčí na neznámého zloděje, co jim za noci loupí na jejich vinici, Jirka má opletačky se zákonem a nevítaná návštěva ze slovenských fitcenter vážně ohrožuje nerozlučné přátelství našich dvou sympatických hrdinů. Každé pokračování Bobulí mělo značně rozdílnou kvalitativní úroveň, asi tak, jak to je s kvalitou vína. Trojka sice trpí mnohdy dějovým (nevz)ruchem, ovšem Václav Postránecký svojí neskutečnou hlasovou kreací v posledním tažení dodává dějství nezvyklý zážitek. Humorná dvojka Kryštof Hádek a Lukáš Langmajer je nezvykle umírněná, asi jako užitý product placement, a už hláškuje pomálu. V tomhle ohledu éterem neproletí vyloženě extrémně zapamatovatelný slovní bonmot, i tak je jejich působení příjemné a nevtíravé. Tereza Ramba a zbytek poměrně nepříliš zajímavě využit. Čestnou výjimku tvoří vinařský starousedlík Miroslav Táborský, jehož neprodejný patok nakonec najde obchodní uplatnění. Policejní hlídka se osvědčila minule, tak dostala o dost větší prostor i tentokrát. Policejní uniforma pro Radima Nováka a Lumíru Přichystalovou má (ne)seriózně nažehlené sekvence. Celkově se jedná o příjemnou vinotéku značky Pálava, co má přijatelný buket. 7/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Pro mě zatím nejzajímavější Bobule. Hlavní postavy mají konečně skutečné problémy. I když jsem samozřejmě tušil, že všechno dopadne nakonec dobře, přesto jsem byl příjemně překvapen jakou řemeslnou kvalitou je tento výlet na Jižní Moravu natočen. Lukáš Langmajer je zde navíc poprvé v sérii v pohodě snesitelný. 65% ()

Reklama

Henry007 

všechny recenze uživatele

Není to tak špatný, jak se mohlo jevit z diváckých ohlasů. Největším problémem filmu je prostě těhotenství Voříškové, které bylo uměle našroubováno do scénáře a hlavní dějová linie kvůli tomu dost trpí. Ženská si během těhotenství přestane rozumět s manželem, tahá těžký přepravky s hrozny a je sváděna slovenským Noidem Bártou - je to tak hloupé, až to diváka mnohokrát vytrhne z dění. Jinak si myslím, že je to solidní film o přátelství a rodině, který je doprovázen krásnými záběry na Moravu a zakončen povedeným rozuzlením. Pokud však od filmu divák očekával humor, tak chápu jejich zklamání, protože ve filmu v podstatě není. Berte film jako rodinné drama, přimhuřte oči nad těhotenstvím Rambičky a dostanete fajn zábavu. . ()

Stantu 

všechny recenze uživatele

Moc nechápu nízké hodnocení této komedie a už vůbec stěžování si některých komentujících na převládající drama. Hlavní postavy zestárly a “vyspěly” a celý děj je více serióznější, což si vyspělejší (starší) postavy zaslouží. Předchozí dva díly byly více komediálnější a bylo v nich více mladické nerozvážnosti a byly více uvolněnější. Zde se mi líbí jak je film již dospělejší a humor je dávkován decentně a vkusně. Doufám, že toto bude poslední díl, jelikož se jedná o velmi zakončení. Musím říct, že jsme se bavili od začátku až do konce... ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Hrozně, ale opravdu hrozně nezajímavé pokračování série, která sérií snad ani být neměla. První díl byl fajn, existenci druhého jsem už moc nechápal, ale že se rozhodli o tom ničem natočit i trojku? Nechápu, jak jsem u toho dokázal vydržet až do konce bez toho, aniž bych se unudil k smrti. Jelikož zde nebylo nic záživného - ani děj, ani postavy. Prázdný film o ničem. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (13)

  • Nákladní vůz Avia, kterým Miro (Branislav Deák) odváží zakoupené víno, má poznávací značku PP-484YR. Na Slovensku jsou ale kombinace s „Y“ na předposlední pozici vyhrazené pro přívěsy a traktory a na nákladním autě taková značka být nemůže. (Martin_L)
  • Když Jirka (Lukáš Langmajer) ujíždí se svým synem před policií, hraje při tom píseň „Freedom“ od české hudební skupiny MYDY. (rublik05)

Související novinky

3Bobule se odkládají, česká kina zavírají

3Bobule se odkládají, česká kina zavírají

10.03.2020

Na základě rozhodnutí Bezpečnostní rady státu o zrušení veškerých hromadných akcí s účastí nad 100 lidí se společnost BIOSCOP rozhodla dočasně zrušit premiéru filmu 3Bobule, která byla v plánu už… (více)

Reklama

Reklama