Reklama

Reklama

Epizody(9)

Devítidílný seriál Jaroslava Dietla o pitné vodě a lidech kolem ní je snad trochu romantickou představu o vodohospodářích a jejich životě. Seriál natočil pro Československou televizi Ostrava František Mudra. Tehdy bylo zapotřebí ukázat divákům člověka silného, zásadového a zoceleného, který neustupuje přívalu problémů. A i když ztratí rodinu, stále se znovu staví na nohy. Devět dílů seriálu se soustřeďuje na soukromý život hlavních postav, řeší se partnerské konflikty, rozpady rodin apod.

Pavel Nový hraje hrázného Jana Palyzu. Jeho postava není jednoznačně ani kladná, ani záporná, i když převažují kladné vlastnosti. Jana Krausová ztvárnila roli Ivany Opatové, Palyzovy přítelkyně a svobodné matky, právě ona je dost nevyrovnanou osobností v partnerských vztazích. (Česká televize)

(více)

Recenze (121)

brooklyn73 

všechny recenze uživatele

Serial v dobe meho detstvi byl pro mne velkym zazitkem.Pri soucasnem sledovani mne zajimavym pripada Radeni Jozina, znovuzarazeni se do spolectnosti z vezeni navrativsiho se Michala.Pamatuji si ze Vyskociluv Sykyta mi byl desne nesympaticky , v soucasne dobe uz Sykytu snesu.On si za to totiz hrazny Jan Palyza skoro mohl sam,ze se mu do Ivanky montoval Vyskocil-Sykyta v podstate bez prestani na hraz zvany na ruzne akce.V serialu je mozne zahlednout i silnici vedouci pres Orlickou prehradu,za coz tvurcum dekuji.Zajimavosti: Rezie se ujal pan Frantisek Mudra,jinak tvurce dalsiho znameho serialu Pratele Zeleneho udoli .Rok vyroby je 1986. ()

deLaFere 

všechny recenze uživatele

Určitě to není žádný skvost české tvorby, ale když se podívám na ty hnusy, které se dnes točí, tak je tohle pořád dobré. Žádná tvůrčí násilnost, vyumělkovanost ani ubohost, jako v dnešních serálech, které jsou stejně uvěřitelné jako to, že země je placatá. Herecké výkony nejsou žádný zázrak, režie také ne, ale standardní lidskost Dietlova scénáře to vynahrazuje, je to takový nenáročný odpočinek, i když chvílemi už moc dlouhý. ()

Reklama

roswelll 

všechny recenze uživatele

Seriál je moc hezky natočen, nechybí v něm humor, napětí, zvraty, láska a hlavně nádherná příroda. Jen ta láska mi trochu vadila, to věčné střídání vykání a tykání Ivany a Sykyty bylo zkraje úsměvné, pak už trochu trapné. Ale seriál byl hlavně o nádherné přírodě v okolí přehrady a to vnímám jako silný zážitek. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

V šestým dílu let vrtulníkem s bezmála dokumentárním výkladem o přehradách na severní Moravě a živočišná dvojka Jandák-Smutná. To je asi tak všechno, co tady za něco stojí. Jinak sledujeme divný chování hlavních postav a křečovitý zápletky (vybírání výpalného partičkou Jana Krause). Nejzábavnější jsou na začátku každýho dílu ty tříminutový rekapitulace zásadních dějových zvratů z dílu předchozího. Tohle totiž stačí k pochopení, že v celým seriálu jsou zásadní dějový zvraty o hovně. Následuje smutek, že i pod tímhle je podepsán Jaroslav Dietl. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Miluji seriály z totalitní doby. Zbožňuji : Ženu za pultem, Okres na severu, Nejmladší z rodu Hamrů, Nemocnice na kraji města, Sanitka, .... a další. Herci v té době hráli přirozeně, nehrálo se pouze v jedné místnosti, jako je tomu dnes. Komedie z té doby nemají chybu. A dnes? Co seriál, to katastrofa! Nepřirozené hraní a vše mi připadá jako divadlo, otřesné kulisy. Takže jsem rád, že ČT 1 opět vysílá tento seriál (červen 2008) a já mohu relaxovat. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (20)

  • Natáčelo se na přehradě Kružberk, přehradě Žermanice, přehradě Šance, přehradě Morávka, přehradě Těrlicko, přehradě Slezská Harta, Ostravě, na nádraží Budišov nad Budišovkou. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Tento díl se natáčel na přehradě Kružberk, v Ostravě, v Ostravě - Plesné. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Natáčelo se v Jánských Koupelích, přehradě Kružberk, Ostravě - Porubě, Budišově nad Budišovkou. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama