Reklama

Reklama

Láska a příšery

  • USA Love and Monsters (více)
Trailer

Sympatický smolař Joel přežil apokalypsu, při které Zemi ovládly příšery. Po sedmi letech ale opustí útulný podzemní bunkr a vydá se najít svoji bývalku. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

Praxis 

všechny recenze uživatele

Taková oddychovka, která neurazí. Ale nic dalšího vám nenabídne. Monstra jsou hezky zpracovaná, v sumýším hnízdě jsem se solidně lekl, ale to je tak asi všechno. Záporáci jsou průhlední od prvního pohledu a překvapilo mě, že zmizeli dva průvodci a do konce filmu se už v ději neukázali. Nejlepší na tom všem byl pokec s Mavis a pejsek byl moc pěknej. Toť asi vše. Výplach mozku se vším všudy. 55% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Z Love and Monsters je nakonec nečekaný pozitivně přijatý hit, který v blockbusterovém suchu potěší skvělou technickou stránkou a originálním designu monster, kterými se naštěstí nešetří. Sice mi trošku vadí, že je film PG-13 a na můj vkus je zde hodně romance a taky Dylan O'Brien hraje spíše strašpytle než boje schopného hrdinu, ale když pominu tyhle věci, tak se jedná o velmi zábavnou podívanou s dobře vybudovaným světem, kde náš svět ovládly zmutované zvířata, které zahnaly lidi do podzemních kolonií. Film plyne slušným tempem, je hravý, barevný, vtipný, občas i napínavý a s líbivým cliffhangerem na konci. Za monstra přihazuji plusové body navíc, jelikož jednak jsou má slabina, tak dlouho nic podobného nevyšlo. Příběh****, Akce****, Humor***, Násilí>Ne, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí***. 7/10. ()

Reklama

vurhor 

všechny recenze uživatele

Překvapivě zábavná fajn postapo komedie, která jede v pohodovém, ale zároveň lehce hororovém stylu Zombielandu. Love and Monsters, byť se nejedná o žádnou přelomovou pecku, o které se bude mluvit ještě dlouhá léta po samotném vydání, má dobrý humor, občas i slušné napětí, plus také sympatického hlavního hrdinu, kterému divák bude fandit od začátku do konce. S tím hlavním hrdinou to je fakt trefa, protože kdyby se tvůrcům jeho prezentace moc nepovedla, šel by s ním do pekel možná i celý film. A pak tu máme samozřejmě i ty příšery, na kterých si CGI experti vyloženě pošušňali. Kromě parádního designu všech příšer je super i fakt, že každá z nich působí unikátně. Filmu tak dodávají na celkové podmanivosti, což zároveň i udržuje divákovu pozornost. Je ale škoda, že poslední čtvrtina filmu najednou načrtla dějovou linii, se kterou měl film přijít daleko dřív, aby závěr působil uspokojivěji a velkolepěji. Plus Michael Rooker tam nebyl dostatečně dlouho, to je vyloženě hřích! Slabší 4* ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Postapo pro teenagery. Takhle naivní fantasy už jsem dlouho neviděl, Dylan O'Brien evidentně rád pokračuje v young adult adaptacích, i když by si ho možná fanynky přáli vidět ve vůdčí roli jako v Labyrintu. Ale nakonec mě to vlastně mile překvapilo, trikové scény s monstry nijak nevytrhnou, ale v době akutního nedostatku velkých filmů docela příjemný nášup...7/10 ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Pozorne budované rodinné dobrodružstvo s niekoľkými rozprávkovými elementmi, ktoré sa v prvom rade na nič nehrá. A to je poznať a v tom je jeho najväčšie čaro. Príjemne prekvapila aj technická stránka veci, je to celé urobené šikovne. (pozn.: na Zombieland som si počas sledovania vôbec nespomenul, iba môj mladý tuším podotkol, že to má "podobný vibe"... ale ani tomu som nestíhal venovať extra pozornosť a plne zaujatý, pobavený a pozitívne naladený ostával naplno ponorený do toho, čo sa dialo na obrazovke). ()

Galerie (31)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natočen na několika místech po celém státě Queensland v severovýchodní Austrálii. Konkrétní místa natáčení používaná v Queenlandu zahrnují Screen Queensland Studios v Hemmantu, stejně jako Mount Cotton, Brisbane a Southport. (Trajektt)
  • Konec scény s obřím hlemýžděm, kdy Joel (Dylan O'Brien) a MInnow (Ariana Greenblatt) děkují právě tomuto hlěmýždi, byl naprosto improvizován. Režisér Michael Matthews však tuto scénu považuje za svoji nejoblíbenější a rozhodl se ji ve filmu ponechat. (mikki089)

Související novinky

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

Star Wars: Rogue Squadron našlo scenáristu

27.06.2021

Prvním novým Star Wars filmem po skončení ságy o rodině Skywalkerů by se měl stát Star Wars: Rogue Squadron, který chystá režisérka Patty Jenkins (Wonder Woman). O ději se zatím příliš neví, jen že… (více)

Reklama

Reklama