Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie, která si utahuje z kriminálek, jichž jsou dnes plné televizní obrazovky. Film využívá klišé kriminálního žánru, a tak se děj, který divák zná už z milionu žánrových snímků z policejního prostředí, stal podhoubím pro slovní humor a do absurdna gradující situace. Na scéně se objevuje major Prubner (David Novotný), jeho nová kolegyně Skálová (Hana Vagnerová) a detektivové Rorýs (Martin Pechlát) s Dymákem (Lukáš Příkazký). Jejich úkol od náčelníka kriminálky Drátka (Miroslav Táborský) je jasný – vyšetřit vraždu Starablažkové. Postupně kriminalisté vypátrají, že úspěšně vydírala, a proto se jí někdo zbavil. Ale mnoho stop nemají. Jen to, že jde o pomstu. Majoru Prubnerovi šlape navíc na paty jeho nadřízený plukovník Drátek, který mu dá na zjištění vraha jen týden – tedy sedm dní! Detektivní rámec je však základem pro vtipné scény a zdařilé herecké výkony. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (303)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Spokojenost. Je to přesně taková parodie, jakou si dnešní doba přesycená televizními procedurálkami žádá. Šmídmajerovi se povedlo sestavit rychlou kadenci vtipných situací, gagů, hlášek a referencí. Na jeho předešlé 4 filmy jsem reagovala rozpačitě, tady nemám nejmenší problém. Ten, kdo se nesměje zřejmě kouká dobrovolně na ty procedurálky v hlavním vysílacím čase. #kinonakolečkách ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak na tomto filme som sa úprimne pobavil. Je to čistá satira, miestami dotiahnutá do extrémenej debility, no keď človek zhodnotí, že všetci sa v tomto filme chovajú ako úplní idioti, tak nejako naskočí na ten vlak a ide s tým. Asi tak by som vedel v krátkosti definovať "Případ Mrtvého Nebožtíka". Najlepšie je, že z hercov som mal pocit, že naskočili na ten vlak takisto a rozhodli sa tak nejako s tým všetkým ísť a proste vtlačiť do toho asi čo najviac satirického humoru o policajtoch čo ma napadlo. Popravde si však myslím, že ak sa v úvode nevyrovnáte s faktom, že sledujete totálnu satiru a budete sa všemožne snažiť brať to vážne, tak tvrdo narazíte a chápem, že to nebol film pre vás. No musím uznať, že Novotný, Pechlák a Vagnerová sú dobrá trojka, miestami som vedel odhaliť realitu skôr než vyšetrovatelia (čo asi bude ATSMOP?) a určite na ten film tak skoro nezabudnem. Som rád, že som to videl. A nevadilo by mi ani pokračovanie. Hodnotenie: B+ ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Případ pozoruhodně nedotaženého  filmu. Pozoruhodné je už jen to, že jsem informace k filmu a vyjadření našel přímo na místní diskuzi k filmu rovnou od jednoho ze scénáristů, který si stěžuje, že se pokoušel jako tvůrce udělat něco jiného než se zde v ČR běžně točí a diváctvo to nepochopilo. Je mi to opravdu upřímně  líto, protože dejme tomu, že záměr chápu a dokonce bych snaze vybočit z tuzemských tupých romantických komedíí typu ,,Ženy v běhu, u plotny, prádla.´´ nejradši zatleskal a nápad natočit parodii na kriminální filmy se mi velmi líbí. Ale vezměme si jaké skvělé a sofistikované parodie vymýšleli ZA SOCIALISMU Oldřich Lipský s Jiřím Brdečkou. Zatímco tady jsem měl po celou dobu pocit jako by šlo jen o výplod nadšence, co si pro zábavu sám napsal nějákou kravinku. Ale tak to by mi mohlo být i sympatické, sám mám v takových věcech občas zálibu, a jako literální povídka, yotube skeč nebo kraťas by mě asi něco takového i hodně pobavilo. Jako celovečerní kino film to úplně nefunguje, je to moc chtěné a  Vagnerovou taky nic nevylepšíte, ale na třicet rozpačitých nekritických vtipků,  které oko dramaturga pravděpodobně nespatřilo a jeden mimořádně trapný a k nepochopení (Jak se jmenujete? Čumil 1. To jako fáááákt?:D) , spadne vždycky jeden fór  na hranici  geniality, u kterého jsem třeba dostal i dost velký výtlem  a někteří hercí (Novotný,Pechlat, Táborský,  Příkazký, ve vedlejší roli hodně Šteindler) se dost snaží a především za jejich zábavný profesionální poker face je ta třetí hvězda. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po traileru jsem očekával extrémní průser,který půjde ve stopách Kameňáků (v tom "lepším" případě) a i když to tak plus mínus je,já jsem se překvapivě dobře bavil a po náročném dni mi tahle nenáročná a věru primitivní zábava sedla.Je tady vidět inspirace Bláznivými střelami a i když ne všechno se povedlo je to po dlouhé době česká komedie/parodie,kterou bych klidně časem viděl znova...60% ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

V dnešní době rychlokvašných filmů a seriálů, kteří mají za úkol pouze vydělat, ale umělecký dojem pokulhává, tento film zcela vybočuje. Česká parodie na filmy a seriály měla vždy velikou úroveň a Případ mrtvého nebožtíka tento fakt jen potvrzuje. Velice jsem se u děje bavil a věřím, že podobných filmů se v brzké době dočkáme mnohem více. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Budova policejní stanice je ve skutečnosti Filozofická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci. (skudiblik)
  • Mezi závěrečnými titulky běží ještě jedna scéna. (SONY_)

Reklama

Reklama