Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Peyton Westlake (Liam Neeson - Schindlerův seznam, Rob Roy) je před realizací velkého objevu syntetické kůže, když gang vedený sadistickým Robertem G. Durantem (Larry Drake) zničí jeho laboratoř. Popálený Westlake se s přítelkyní Julií rozhodne přestavět zničenou laboratoř a obnovit spálené poznatky. Stojí však před vážným rozhodnutím. Má začít nový život s Julií a nebo se má jako Darkman - muž s novou identitou - mstít a bojovat za spravedlnost? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

anderson 

všechny recenze uživatele

Od zhliadnutia kultového EVIL DEAD som tvorbu Sama Raimiho sledoval ostražito ako správny filmový stalker a nenechal som si ujsť žiadnu z jeho noviniek. V pamätnom roku 1990 Raimi podruhýkrát podpísal "zmluvu s diablom" a pre UNIVERSAL nakrútil prepálenú komiksovku o mužovi, ktorý sa zaoberá vynaliezaním umelej kože. A aj napriek tomu, že hollywoodski bossovia Raimimu prácu komplikovali ako sa dalo (nedovolili napríklad do hlavnej úlohy obsadiť Brucea, čo im ja osobne NIKDY neodpustím) Raimiho talent z tohto filmu exploduje v každom zábere. Tunajšími komentátormi nesmierne podhodnotený film disponuje zábavným príbehom, skvelým obsadením (excelentný Neeson vo svojich amerických začiatkoch prípadne diabolský Larry Drake alebo slizký škót Colin Friels) a parádnymi scénami (zrodenie Darkmana, ružový slon alebo "prstová skracovačka"). A aj po rokoch je to pre mňa nedocenená kultová klasika. (18.3.2021) ()

castor 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem kultovní, vizuálně zdrženlivá tragédie (nezaměňovat s hororem) o muži, který znetvořen usiluje o získání ztracené lásky. Ošklivě zjizven a popálen nezná nic jiného než pomstu. Na prahu úspěchu svého vědeckého úsilí totiž zničí jeho laboratoř i život sadistický milovník uštípnutých prstů. Původně zamýšleného Bruce Campbella nahradil Liam Neeson a lehce úchylný režisér (dnes tvůrce ryzího „pavoučího“ mainstreamu) získává další slušnou řádku fanoušků, přičemž Darkman skvěle utíká, nechybí nadhled, humor a zajímavé vizuální nápady. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Sam Raimi bol v 90tých rokoch známy tým že vie ponúknuť nechutné scény a dobre masky a to svojmu Darkmanovi aj dodal. Príbeh je jednoduchý, takmer ako s komiksu (hlavná postava tak trochu aj pripomína Rorschacha s filmu Watchemen) a dobrý film o pomste so zaujímavou postavou v hlavnej úlohe je niečo, čo nikdy nesklame. A práve tu zaujímavú postavu tu samozrejme máme. Liam Neeson ako vedec, pracuje na prevratnom medicínskom objave umelej kože. No jedného večera ma smolu, laboratórium aj sním vyhodia mafiáni do vzduchu a okrem toho, že stráca svoju podobu, stratí aj svoju ženu. V nemocnici ho vzkriesia, vyskúšajú nové sérum proti bolesti, no vedľajšie účinky mu okrem nadľudskej sily, poskytnutú aj možnosti pomstiť svoju smrť. A tak Neeson v potrhanom plášti a klobúku, obviazaný obväzom tak, že ho nikdy neviete identifikovať, vstáva zo záhrobia, obnovuje svoju kanceláriu a výskum, a v ruinách na samote, tajne kuje plány, aby sa pomstil. Bavil ma príbeh, bavila hra vymieňania tvarí, bavilo ma stretnutie zo svojou ženou, ale prišlo mi to miestami nemastné neslané a hlavne malo strhujúce. Ako celok som sa bavil a v závere menšie cameo režisérovho dvorného herca Brucea Campbella potešilo. 60% - 3* ()

predators 

všechny recenze uživatele

Především vynikající hudba a temná atmosféra dělají z Darkmana něco víc, než jen komiksovou nestvůru skrývající se za svými "vědeckými výzkumy". Ikdyž mu bylo vzato vše, na čem mu záleželo, dokázal se vzepřít a pod rouškou temnoty připravuje odvetný útok na ty, jež mu tolik ublížili. Darkman je výjmečný jak svou vizáží, tak svým filmovým zpracováním a za to si zaslouží mé nejvyšší uznání. Zajímavosti: Masky Darkmana využil Liam Neeson i k zábavě. Po skončení natáčení s ní chodil po ulicích NewYorku a děsil své spoluobčany. Někdy se mu to však dařilo i bez ní. :-) 80% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Myšlenka ok, ale zpracování uvázlo. Jako komixovku to beru, ale triky otřesné, to natáčení proti plátnu je hmatatelné, moc práce s maskami si taky nedali (zdálky fajn, ale zblízka ty nasazené Liamovy uměláky jsou k smíchu), scénář a postavy vyložen na štýru a za hudbu taky strhávám, protože Elfman sice Batmana natočil později, ale je to naprosto stejná hudba (a sem se opravdu nehodí). Kde vzal Pejtn prachy na super vybavenou laborku, když tak jeho původní vylítla do luftu, to by diváka zajímalo, filmařům to ale bylo šumák. Hvězda za Zavřelův dabing, jako by se Arnold vrátil. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (17)

  • O úlohu Peytona sa intenzívne zaujímal herec Bill Paxton, od ktorého sa o kastingu dozvedel aj jeho priateľ Liam Neeson. Keď Liam neskôr úlohu získal, Paxton bol tak nasrdený, že sa s nim pol roka nerozprával. (beso74)
  • Muž se zlatou zbraní je bratr režiséra Sama Raimiho Ted. (Lorge)
  • V poslední scéně filmu má Darkman tvář herce Bruce Campbella, který hrál hlavního hrdinu v trilogii Evil Dead Sama Raimiho. (cubajz)

Související novinky

Vrátí se Sam Raimi k dalšímu superhrdinovi?

Vrátí se Sam Raimi k dalšímu superhrdinovi?

07.05.2022

Režisér Sam Raimi (Lesní duch, Spider-Man) poslal čerstvě do kin novou marvelovku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství, která má nakročeno k tomu stát se dalším velkým hitem pro studio. Úspěch je… (více)

Reklama

Reklama