Reklama

Reklama

Smrtelné zlo 2

  • USA Evil Dead II (více)
Trailer

Ash a jeho přítelkyně si vyrazili na opuštěnou chatu v lese. Na místě si pustí pásku, kde je nahrán text Necronomiconu, temné knihy mrtvých. Tím však vyvolají příšerné démony ze záhrobí... Když na chatu dorazí Ashovi přátelé, najdou je uprostřed záplavy krve! Zlo bylo odpoutáno a je třeba ho znovu zkrotit - za každou cenu! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (679)

Paldini 

všechny recenze uživatele

"Pochválen buď ten, co spadl z nebe a dodal nám naději k vítězství."... Jeden z nejoriginálnějších splatterů s ještě lepším závěrem. Prodavač Ash se na hranici šílenství, ne-li za touto hranici, stává nejkultovnější zabijákem duchů a probuzených nemrtvých, jaký se kdy objevil ve filmu (promiň Lioneli, ale ty to nejsi). Bruce Campbell se stal díky této roli nesmrtelný a doufám, že nastartuje svoji motorovku a nabije brokovnici ještě alespoň v jednom dílu. Same, natoč čtyřku!!!! ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

I když si na tomto serveru oba dva filmy drží 81 %, tak často jsem slýchával, že dvojka je ještě lepší (a větší) nářez než jednička. No, nevím, jestli lepší, ale rozhodně je to ulítlejší než jednička. Zároveň mi přišlo, jako by se Raimi najednou bál - některé scény jsou ukázány jenom ve stínu či z poloviny (takže, když si Ash odřezává ruku, vidíme, jak na něj cáká krev, ale onu "operaci" nevidíme). A to mi tak trochu vadilo, čekal jsem nářez, čekal jsem hodně všemožných tekutin, čekal jsem, že po dokonalé jedničce přijde i stejně dokonalý druhý díl, čekal jsem od tohohle filmu zkrátka moc. Neříkám, že film je nějak extra špatný, 80 % dám bez mrknutí, ale co se mě týče, tenhle díl není, opakuju, NENÍ lepší než první díl. ()

Reklama

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

Klasika a kult jednoznačne, tak ako celá trilógia THE EVIL DEAD. Tento druhý diel obsahuje strašne veľa čierno-čierneho humoru a rozhodne patrí medzi vrcholy zábavného hororu. Bruce Campbell sa vďaka postave Asha stal nezabudnuteľný. Tomu hovorím dobrá herecká vizitka! EVIL DEAD s poradovou číslovkou 2 je v úvodzovkách len drahším remakeom legendárneho hororu THE EVIL DEAD (1981). Aj napriek tomu je to jazda par excellence! Raimiho, obzvlášť hororového, nie je nikdy dosť! :) ### Ak by mal niekto chuť a zaujímali by ho staršie súvislosti, ktorými sa Sam Raimi nechal inšpirovať pri tvorbe EVIL DEAD II, rozhodne bude stáť za to poohliadnuť sa po kraťase Attack of the Helping Hand! (1981). Zlom posadnutá ruka Brucea Campbella z časti vychádza práve z námetu Scotta Spiegela. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Koncept jedničky neoriginálně vykraden a dějově o nic neobohacen, ale za to lépe zužitkován. Evil Dead II je o poznání větší parodií, obsahuje špetku toho nejčernějšího humoru a hromadu té nejnechutnější krve a hnusu. Film nás šetří zdlouhavých úvodů (což oceňuji hlavně v opozici s některými zdlouhavými slashery) a vrhá nás přímo do akce i slušivého psycha (nezbedná ruka). Bohužel i přes svou krátkou stopáž, film ke konci spíše oslabuje (nebo, že by divák prostě dosáhl bodu nasycení?) a taktéž zamrzí, podobně jako v jedničce, technické bugy - mizející nepořádek, očistivší se tváře a oblečení postav atd. 7/10 ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Na přímluvu Stephena Kinga si Raimiho vzal pod křídla ambiciózní producent Dino De Laurentiis a byť mu zatrhnul původní plán na taškařici ve středověku (která tak musela počkat až na třetí film franšízy) a vymínil si variaci na původní "Evil Dead", na oplátku mu dal zázemí profi produkce, štědrý rozpočet na triky a tvůrčí volnost. Všeho toho se Raimi chopil s ohromnou vervou a vystřihnul svůj první velkolepý komiksový film bez komiksové předlohy. Komiksovost se v jeho případě neomezuje na dnešní synonymum superhrdinských eskapád, ale vztahuje se k celkové exaltovanosti, nejen ve způsobu rozvádění brakových premis s fantaskními elementy, ale především z hlediska výrazových prostředků, které jsou znakové, maximálně expresivní a tedy i nejčistěji čitelné a divácky poutavé. Vedle kamery, střihu a praktických speciálních efektů i stop motion animace Raimi do mrtě využívá i svůj vlastní objev a vizuální element jménem Bruce Campbell. Už v předchozím jejich společném filmu nešlo přehlédnout, že Campbell se svou výraznou bradou a až nadreálně dokonalými rysy působí jak obživlá postava z komiksů Káji Saudka. Tentokrát, po absolvování hereckých kurzů mu Raimi vystavěl na míru celé pasáže a výsledkem je fenomenální herecký koncert vytřeštěných očí, pozdvižených obočí a hlavně neskutečného slapstickového talentu. Etudy s useknutou hlavou zakousnutou v ruce a obzvláště pak s démonickou rukou představují grandiózní symbiózu všech výše uvedených produkčních elementů, Campbellova hereckého umu i ochoty se pro potřeby scény oddat jakkoli zběsilému nápadu a Raimiho talentu a stylu. "Evil Dead 2" po zásluze upevnilo věhlas Raimiho a hlavně ustanovilo kult Campbella. ()

Galerie (542)

Zajímavosti (45)

  • Ve filmu je záběr na rukavici Freddyho Kruegera ze známé hororové série Noční můra v Elm Street. (NecrobraiN)
  • Když Ash (Bruce Campbell) používá motorovou pilu bez jedné ruky přidává se plyn libovolně bez toho aby si pomáhal zdravou rukou, to je ale nemožné bez toho aby zmáčknul plyn. (dc125)

Související novinky

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

Raimi chystá Evil Dead 2 a dvojku Armády temnot

12.03.2013

Řečeno slovníkem Pulp Fiction, Sam Raimi je právě teď „spokojenej parchant“. Omalovánková fantasy Mocný vládce Oz odstartovala skvěle v amerických i světových kinech a za první víkend nastřádala… (více)

Reklama

Reklama