Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 13 (2013) (série)


Velká čtyřka (S13E02)

(epizoda)
TV spot 1

Obsahy(1)

Svět je pouhé divadlo, smrt je ale skutečná. Setkání dávných přátel obvykle bývá důvodem k radosti, tentokrát je tomu ovšem jinak. Inspektor Japp, povýšený mezitím na zástupce komisaře, slečna Lemonová a kapitán Hastings se scházejí na pohřbu svého drahého přítele Hercula Poirota a rekapitulují události posledních čtyř týdnů, které vedly k jeho předčasné smrti. Vše nasvědčuje tomu, že se geniální detektiv ocitl jen krůček od odhalení Velké čtyřky – tajemné skupiny zákulisních hráčů, jež se pokouší vehnat svět do další válečné katastrofy – a proto musel být odstraněn. Zdání ovšem může klamat a zastírat skutečnou podstatu věcí. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

TV spot 1

Recenze (75)

Lupes 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirot má bohužel tentokrát pravdu. Mnoho povyku pro nic. Zbytečná fraška, málo uvěřitelná, o to současnější. Thriller za každou cenu, včetně pohřbu Poirota, jemuž nikdo nevěří. A efektní závěr, včetně bomby. Útěchou je snad jen to, že literární předloha je tentokrát ještě horší a spíš než Agathu Christie připomíná Iana Fleminga. Zlaté krásné doby jemných psychologických fines a vztahových propletenců... ()

mosem 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I v tomto díle Poirot působí méně "starosvětsky", což trošku postrádám. Vytrácí se trošku anglická atmosféra, i děj samotný se stává "akčnější", rychlejší, modernější. Scéna s úprkem z místa výbuchu působila stalonovským dojmem. Mám pocit, že to ale není to, co by diváky k tomuto seriálu lákalo. Poirot má lákat svým intelektem, svojí neotřelostí, sympatickou ješitností a naprosto dokonalou "skromností". Snaha takto vyvážit stárnutí představitelů nebyla podle mne šťastná. Ano, stárnou představitelé a je to na nich vidět, stejně jako je vidět na nás, divácích :-) ()

Reklama

P. J. D. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vcelku zajímavé, nápadité, neotřelé. Má to všechny grády předchozích dílů + něco do sebe, co přinesla moderní éra digitalizace. Navíc se zde objevili staří známí, byť sehráli jen nepatrnou vedlejší roli. Přesto se nemůžu zbavit dojmu, že scénář byl trochu odfláknut. Případ mi připadal takový nedotažený. Nevím, zda je to chyba spisovatelky samotné, nebo scénáristy, avšak tak či tak, vliv to na výsledném hodnocení má. 4/5 ()

adamulefa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je super vidieť Poirota, slečnu Lemonovú, kapitána Hastingsa a inšpektora Jappa po 10 rokoch znova spolu v jednej miestnosti. Je ale škoda, že prípad a samotný príbeh je z tých najslabších a zároveň najviaczavlasypritiahnutých. Taktiež mohli dať Hastingsovi a hlavne Lemonovej viac dialógu a zmyslu tu byť... Stále to ale stojí za pozretie. Prečo? Slabá časť Poirota je stále úžasná oproti bežným kriminálkam ! ()

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velmi velmi pokroucené, až zcela nepochopitelné, že si vybrali tento příběh, který jev originále vesměs odlišný, snad až diametrálně odlišný. Tohle zpracování připomínalo spíše Richieho zpracování Sherlocka než proslulého Poirota. Stylem mi k tomu všemu ten prapodivný spektákl neseděl, přestože oceňuji tvůrčí nasazéní. To že dokázali příběh překopat a z toho všeho vypíchnout absolutně zvrácenou ješitnost zakrslého psychopata, bylo působivé. Škoda jen, že to nebylo více akční, více podobné knize. Ale nést to smyšlený název, tak na to třeba koukám taky jinak. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama