Reklama

Reklama

See

(seriál)
  • USA See
Trailer 2
USA, (2019–2022), 21 h 23 min (Minutáž: 42–62 min)

Tvůrci:

Steven Knight

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Jason Momoa, Sylvia Hoeks, Hera Hilmar, Christian Camargo, Christian Sloan, Mojean Aria, Kenneth Mitchell, Sharon Taylor, Nesta Cooper, Archie Madekwe (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

Postapokalyptické sci-fi predstavuje budúcnosť vzdialenú 600 rokov, kde sa ľudia kvôli globálnej epidémii slepoty a s ňou spojeným vojnám a vymieraniu vrátilo späť do jaskýň. V jednom zo samostatne žijúcich kmeňov sa narodia dve deti, ktoré vidia, čo sa naposledy stalo veľmi dávno. O "mýtické deti" sa onedlho začnú viesť rozsiahle boje. (dixx)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (101)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sci-fi seriály sleduju už s velkou opatrností, co ale můžu minimálně ve filmech, jsou nejrůznější postapokalyptické náměty a pokud jsou ke všemu umocněné scenériemi mnou milovaných Skalistých hor (byť zde hlavně CGI), tak mám celkem jasno, zda budu sledovat či nikoli. K tomu všemu doručil člověk, co je zodpovědný i za precizní Peaky Blinders, výbornou postavu téměř nepřemožitelného bojovníka s ultimátně trefným castem Jasona Momoy a po celé tři série jsem neměl pocit, že by mě seriál nebavil. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se tomuto seriálu vyhýbal, ale nakonec jsem neodolal. Námět je dost zajímavý a zároveň trochu divný. Mohl by takový svět vůbec fungovat? Přijde mi to trochu jako kombinace 100 a Revoluce. Děj se odehrává asi 600 let v budoucnosti, kdy lidé žijí velmi primitivně. Ztratili totiž schopnost zraku. Seriál se zaměřuje na jeden z amerických kmen, který je na útěku. Mají totiž u sebe děti, které vidí, a to některým lidem vadí. Nakonec se podíváme na mnoho míst a tento svět důkladně prozkoumáme. Velkou roli tu hraje politika a postavy často mění strany. Dostáváme se do války dvou mocných národů, které spolu sousedí. V každém k tomu přistupují jinak. Lidé se v tomto světě skutečně adaptovali na život bez zraku, i když někteří vidí. Ti jsou pak pronásledováni. Dost se mi líbily i akční scény, které jsou celkem originální. Uvidíme dál, zatím jsem spokojený. Nápad je určitě originální. Apple TV opět boduje. Je to celkem akční a Jason Momoa se na tuhle roli opravdu hodí. "Vidím tě." ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Pominuli fakt, že i po staletích slepoty vypadají lidé tak krásně a uhlazeně, že dokáží stavět dokonalá estetická obydlí a šít krásné oděvy, je See neskutečná vizuální žranice se super brutální akcí, úžasným soundtrackem, plně funkčním příběhem a s vodníkem, kterej konečně dokazuje, že není jenom tupá mlátička, ale umí i slušně hrát. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 60% - Není epizoda, u které bych nežasl nad nádhernou krajinou, nad promyšleností postapokalyptického prostředí, nad pravidly zdejšího žití. Bohužel podobně často jsem naopak kroutil hlavou, proč v takhle atraktivně vystavěném světě řeší hlavní postavy to, co řeší, proč se tak často dohadují o nesmyslech místo toho, aby se skutečně něco dělo a proč tolik prostoru dostává popletená královna. Na málokterém počinu je tak moc vidět, kolik je v něm prostředků, kolik úsilí bylo věnováno detailům. Proto je mi líto, že se s postupujícím časem moje očekávání smrsklo na to, kdy zase přijde Baba Voss v podání neúnavného Jasona a někoho zmlátí, rozčtvrtí nebo zmrzačí. Právě jeho anděl pomsty dělá ze See podívanou, kterou stojí za to prožít. Kromě něj (a možná ještě nečitelného samuraje Tamactiho Juna) mě nezajímal takřka nikdo, čekání na pokračování je proto značně nerozhodné a rozporuplné. ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když Apple spouštěl svoje vlastní formáty, vypadalo v celku nadějně. Drama show z dnešní doby, alternativní minulost a post-apo budoucnost. První případ se stal časem silným dílem a asi budoucí vlajkovou lodí, druhé nestalo za zhlédnutí druhého dílu (i když možnost zlepšení tam stále je) a to druhé po velkém potenciálu u něj i skončilo. See mělo nějaký svůj příběh, který byl tajemný a tajemným docela dost i zůstal. A hlavně dost bez pointu, smyslu a nějakého posunu vpřed. Vtáhnutí do příběhu na začátku je asi stejně nezáživné jako na konci. I váš sýr na margarittě je napínavější než toto. Finančně jeden z nejnáročnějších projektů roku 2019, který se v dost věcech jenom ukázal jako vyhazovka do kanálu. O to je smutnější, že za seriále stojí docela kreativní a inteligentní lidi. Tím, to celé asi končí. Druhá série mě asi silně mime. ()

Galerie (155)

Zajímavosti (13)

  • V epizodě zazní píseň „Ruby Tuesday“ od Chelsea Russell. (Duoscop)

Související novinky

Bautista s Momou v akční komedii

Bautista s Momou v akční komedii

13.11.2021

Vzniklo to původně jako vtip, jenže pak se hercům Daveovi Bautistovi a Jasonu Momoovi nápad zahrát si společně v akční policajtské komedii ve stylu Smrtonosná zbraň zalíbil natolik, že ukecali… (více)

Prosinec na Apple TV+

Prosinec na Apple TV+

04.12.2019

Druhou streamovací službou po Netflixu, která si bude chtít o svátcích přetáhnout na svoji stranu nové diváky, je Apple TV+. Ten vyrukuje již 6. prosince s prvními třemi epizodami dramatického… (více)

Disney+ už drtí Apple TV

Disney+ už drtí Apple TV

13.11.2019

Streamovací války započaly a web Business Insider teď čerstvě vydal analýzu, která popisuje start obou nejnovějších velkých streamovacích služeb Disney+ a Apple TV Plus. Klíčová je zde poptávka … (více)

Co nabízí služba Apple TV+?

Co nabízí služba Apple TV+?

04.11.2019

Společnost Apple učinila minulý týden význam krok, když spustila svoji zbrusu novou streamovací službu Apple TV+. Ta je dostupná i u nás, a tak by nebylo na škodu si ji trochu lépe představit. Cenově… (více)

Reklama

Reklama