Reklama

Reklama

See

(seriál)
  • USA See
Trailer 1
USA, (2019–2022), 21 h 23 min (Minutáž: 42–62 min)

Tvůrci:

Steven Knight

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Jason Momoa, Sylvia Hoeks, Hera Hilmar, Christian Camargo, Christian Sloan, Mojean Aria, Kenneth Mitchell, Sharon Taylor, Nesta Cooper, Archie Madekwe (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

Postapokalyptické sci-fi predstavuje budúcnosť vzdialenú 600 rokov, kde sa ľudia kvôli globálnej epidémii slepoty a s ňou spojeným vojnám a vymieraniu vrátilo späť do jaskýň. V jednom zo samostatne žijúcich kmeňov sa narodia dve deti, ktoré vidia, čo sa naposledy stalo veľmi dávno. O "mýtické deti" sa onedlho začnú viesť rozsiahle boje. (dixx)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (101)

Paul_cz 

všechny recenze uživatele

Shlédnuty všechny tři sezóny a za mě tedy dost paráda. První sezóna je pomalejší, ale celkem atmosférická. Od druhý je to ale jízda, otěže převzal tvůrce Banshee a je to strašně znát. Dravější tempo, kulervoucí akce, politikaření, brutalita. Bautista výbornej antagonista a Momoa Ultimátní Slepej Katanořeznickej Hobo Samuraj. Jeho nejlepší role od Ronona Dexe. K tomu skvělej vizuál a solidní worldbuilding. Samozřejmě je ale potřeba přistoupit na pravidla hry a akceptovat určitou básnickou licenci. Jako například že si ti slepí za těch 600 let od pandemie dokázali tak vybudovat ostatní smysly, že dokáží bojovat jako organizovaná armáda a nepozabíjet se přitom navzájem, a tak podobně. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Řemeslně dobře odvedená práce a investované peníze jsou znát. O tom žádná. Líbil se mi samotný námět i vykreslení postapokalyptického světa, takže spokojenost vládne i v tomto ohledu. Akce, pokud na ní došlo, měla říz a byla správně krvavá a ačkoliv mě občas štvalo, že v jedné chvíli bojující jakoby disponovali dardevilovským sonarem a v té druhé se spoléhali výhradně na sluch, bavil jsem se solidně. A nakonec měli tvůrci šťastnou ruku i co se obsazení týče. Momoa tu vedle neodmyslitelného bitkování ukázal, že umí i hrát a Sylvia Hoeks byla v roli královny vynikající. Bohužel všechna tahle pozitiva se filmařům nepodařila využít. Příběh sám je triviální a předvídatelný. Nějaké vybočení vlastně přijde až v závěrečném díle a to je málo. Všechno se strašně táhne. Ono by tolik nevadilo, že jde vlastně jen o to dostat se z bodu A do bodu B, ale to by se na té cestě muselo něco dít. Občas se sice zableskne na lepší časy, ale především se tu chodí a pateticky žvaní. Díky tomu bijí do očí nelogičnosti, kterých tu člověk najde víc, než by bylo milé a nemusí se ani moc snažit. Škoda. Každopádně budu doufat, že v příští sérii se podaří vychytat všechny mouchy, protože se zdá, že by mohla a měla být dějově zajímavější. 60% ()

Reklama

Deyw 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Momoa je zvire,dobytek,reznik...cokoliv chces..highlight serialu je v 1epizode fight, 3epizoda fight a 8epizoda fight...to vsechno kolem tak nejak plyne a dobre se na to kouka..ale kurva ty bitky sou fakt narez..hlavne 3dil jak to tam rozmrda je fakt top..seru ztoho a chtel bych dalsi serku..apple docela slape se serialama..tak uvidime.. cetcet !! ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Po tom hejtu co to schytalo jsem příjemně překvapenej. Momoa je tradičně výbornej. Ze začátku jsem se bál, že to sklouzne do tradišního klišoidního postapo seriálu, kterých se v posledních letech natočilo snad 10. A bohužel některé společné jmenovatele to má. Ale minimálně to začíná fakt dobrou bitvou a zhruba v půlce má Momoa exkluzivní fight, který je nápaditější než mnohé chválené z Daredevila. Nicméně se projevuje vysoký rozpočet a kvality tvůrců Knighta s Lawrencem. Taky je výborná Sylvia Hoeks jako záporačka, která je jinak v reálu nádherná a tady mi z ní často bylo nevolno. V některých rolích jsou ale herci bohužel slaboučcí. Co je strašně potěšující je fakt, že je každý díl uplně jiný strašně se to posouvá, takže nehrozí to co u Vychováni vlky, kde je tak 7 dílů v podstatě o tom samém. Oproti vlkům to má cca jenom tak 2 roviny, což je tak nějak osvěžující. Ze začátku mne rozčiloval abstraktní slepý svět, ale časem jsem si na to zvyknul a je to opravdu v kontrastu s tématikou, že to má nádhernou kameru a v HDR 4K je na co se koukat. Výborný je i zvuk a minimalistická hudba Beara McRearyho (BSG). Má to chyby, ale bavil jsem se. 7,5 ()

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

Dobře. Famózní příběh, ponurá atmosféra, antiutopická budoucnost. Nápad je to skvělý a ano, i obsazení je i přes neznámost jmen padnoucí. Jasona si pravděpodobně oblíbila valná většina jako drsňáka se zlatým srdcem už po boku Daenerys Targaryen, kde sice zastal podstatnou úlohu, ale rozhodně ne hlavní. V See je tomu naopak. A hlavní role mu sedla. Je dobrý. Příběh zasazený do drsného prostředí se nesnaží tvářit se přátelsky a tomu navzdory bude díl za dílem váš nejlepší kamarád. Do postav se hodně rychle vžijete, začnete jim věřit, doufat, fandit jim. Příroda je perfektně graficky zpracovaná a promyšlenost žití bez jednoho z hlavních smyslů je místy na nobelovku. Rozhodně doporučuji všem. S dnešní dobou tvůrci drží krok a zcela určitě ještě překvapí. ()

Galerie (155)

Zajímavosti (13)

  • V seriálu hraje spousta zrakově postižených herců. (Skarface)

Související novinky

Bautista s Momou v akční komedii

Bautista s Momou v akční komedii

13.11.2021

Vzniklo to původně jako vtip, jenže pak se hercům Daveovi Bautistovi a Jasonu Momoovi nápad zahrát si společně v akční policajtské komedii ve stylu Smrtonosná zbraň zalíbil natolik, že ukecali… (více)

Prosinec na Apple TV+

Prosinec na Apple TV+

04.12.2019

Druhou streamovací službou po Netflixu, která si bude chtít o svátcích přetáhnout na svoji stranu nové diváky, je Apple TV+. Ten vyrukuje již 6. prosince s prvními třemi epizodami dramatického… (více)

Disney+ už drtí Apple TV

Disney+ už drtí Apple TV

13.11.2019

Streamovací války započaly a web Business Insider teď čerstvě vydal analýzu, která popisuje start obou nejnovějších velkých streamovacích služeb Disney+ a Apple TV Plus. Klíčová je zde poptávka … (více)

Co nabízí služba Apple TV+?

Co nabízí služba Apple TV+?

04.11.2019

Společnost Apple učinila minulý týden význam krok, když spustila svoji zbrusu novou streamovací službu Apple TV+. Ta je dostupná i u nás, a tak by nebylo na škodu si ji trochu lépe představit. Cenově… (více)

Reklama

Reklama