Reklama

Reklama

Po zmrzačení jediné přeživší Victorie Heyes (Samantha Scaffidi) a spáchání sebevraždy při policejní konfrontaci je Art (David Howard Thornton) o rok později vzkříšen zlověstnou bytostí a na halloweenskou noc začne hon na dva nic netušící sourozence v oblasti Miles County. (TommyZR)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (146)

verbal 

všechny recenze uživatele

Takzvaná „teorie povýšeneckého pseudoyntelechtuálního pičuse“ říká, že pokud bude nabubřelý, egoistický kokot neustále omílat své trolí zvratky po nekonečně dlouhou dobu, skoro jistě to jednoho dne pořád bude nabubřelý, egoistický kokot. A pravděpodobnost toho, že náhle prozří během doby existence vesmíru, je zcela nepatrná (i když technicky možná až záporná). Čekal bych, že nesčetných fiascích už o tomto samozvaném hororovém exprdovi v souvislosti s ryze brakovým filmovým žánrem, jakož i s jinými, do nichž by se opojen vlastní jasnozřivostí náhodou sebelaskajíc pustil, jakživ neuslyšíme. Bohužel je zřejmé, že máme co do činění se silně narcistickým jedincem, jenž postrádá jakoukoliv sebereflexi. Aplikuji-li tedy na tomto místě nedetermismus kvantové teorie s předpokladem, že jeden ze dvou totožných experimentů byl vyhodnocen povýšeneckým pseudoyntelechtuálním pičusem, shledávám, že je Děsič 2 vcelku roztomilou, úchylnou groteskou, tupou sekerou vyseknutou nostalgickou poklonou klasikám žánru šesté až osmé dekády 20. století a parafilně hravým zhovnabičem s autentickou atmosférou i patinou, jaké může zcela odsoudit jen do sebe zahleděný a yntelechtuálně značně atrofovaný sebeprznič a zcela adorovat jen deviantní jatkový masturbant. Tudíž jakožto zdejší lovec kokotů uděluji tři do krve rozškrábané strupy. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Damien Leone si v pokračování ukousl velké sousto. Stopáž 140 minut je sakra znát. Dramaturgie není dobrá, ale je to na úrovni béčkových hororů. A mě by to nevadilo, však je to snímek o vraždícím klaunovy, ale ten film chce být veledílo, kterým nemůže být a nemá šanci. Ano má to i přes svůj minirozpočet hezký záběry, pěknou estetiku a oblíbil jsem si styl, jak snímek vypadá. Ta pocta hororů z 80.-90. let je znát. Obraz je schválně zrnitější a zvukově to připomene například Carpenterův Halloween. Tohle se mi líbí. Jenže Leone se snaží udělat z Terrifier 2 ambicióznější dílo oproti obyčejné vyvražďovačce v jedničce. A mě by to (opět opakuji) nevadilo, ale ke konci je toho opravdu moc. Příběh ani nedává smysl (hlavní hrdinka měla divného tátu, který má nějakou spojitost s klaunem Artem a film Vám to vůbec nevysvětlí... co má být sakra ten meč??), ke konci ten film dokonce na mě působil trochu trapně. Kvůli dvou věcem. Za prvé je to uměle natahovaný a ani jednou film nešlápne na plyn a jede si to pořád svoje pomalejší tempo. A za druhé to má ke konci skoro až dá se říct fantasy prvek. A nelíbilo se mi to. Nelíbila se mi ani ta malá holka od Arta (absolutně nechápu o co tady šlo a proč nebyla v jedničce). A raději se nechci ani rozepisovat o Vicky, která jako jediná přežila brutální řádění klauna Arta z jedničky. Terrifier 2 není špatný film, možná tady působím hodně negativně, ale bavilo mě to a je to fajn hororová podívaná. Jenže Leone dělá z toho něco, co je naprosto zbytečný a divně překombinovaný. Na třetí díl se těším, ale Leone prosím tě, už to nepřeháněj se scénářem přidej plyn a uber stopáž. Potom to bude o mnohem snesitelnější. P.S. Scéna cca v půlce filmu, kdy Art zmasakruje jednu holku, byla nejvíc over the top. Masakr. 6/10 ()

Reklama

ilemas 

všechny recenze uživatele

Atmosféra oproti jedničce nulová, není čeho se bát, zato krvavé scény stojí za to.  Škoda jen, že jsou velmi průhledné, samý kečup a plasty, na dnešní dobu mohli být triky lepší. Hloupější než jednička a závěr naprosto stupidní, který celý film háže do odpadu. Mám raději horory, které nahánějí hrůzu, klidně i bez krve spíše thrilery a ne nadpřirozené slátaniny. Kdyby Art byl obyčejný smrelník, psychopatický vrah, který vždy unikne policii a celý film byl reálnější, tak bych hodnotil plným počtem. Takto je to kvalitní brak. A nejvíce mě vadilo i v jedničce absolutně nesmyslné chování postav. ()

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Na to jak jednička byla krom výborného góru naprostý průměr a po stráce režie taky moc neoslnila, tak tady smekám před Leonem. To co provedl s tím budgetem kterým měl je až k nevíře. Takhle brutální a ujetý gore jsem už dlouho neviděl a fakt jsem si to užil. Je fajn že už tu sledujeme trošku více rozvedený příběh a postavy ke kterým se dá vytvořit nějaký vztah, hlavní hrdinka ftw. A celkově i co se týče režie tak se Leone taky dost zvedl a celý film zahaluje do 80s synth hávu, takže paráda. Jediné co je asi podle mně největší problém je přepálená délka, na to že je to prostě béčko. Kvůli tomu pak odstup mezi killy film rozředí a nepůsobí celistvě a nemá to na diváka až takový dopad. Jinak ale se jedná o fakt poctivou řež kterou jsem si jako fanda žánru opravdu užil. Snad se jednou splní sen že česká distribuce dá nějaký takový film i k nám do kin, snad premiéra Medvídka Pů: Krev a Med je toho předzvěst. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

“ART” je proste nedocenený, umelecký zabávač, ktorý by ako jeden z mála klaunov, uspel aj pred Slávikom v “Československo má talent”. Po prvej scéne si hovorím: pokiaľ sa aspoň čiastočne udrží takáto forma explicitnej zábavy, nebude možné podliezť latku štyroch ⭐️ pričom tomuto udeliť “odpad”, to môže naozaj len selektívny hororový znalec 🤡 Ja uznávam, že okrem gore Terrifier II nemá čo ponúknuť. Lenže v rámci žánru, je to skrátka vysoký nadštandard za pár drobných, určený najmä pre okrajové publikum. No a tí ostatní? Ostatní sa môžte (so susedom) aj pojebať ❤️🏳️‍🌈✌️ ()

Galerie (16)

Zajímavosti (15)

  • Do závěrečných titulků je vložena ještě jedna scéna. (pornogrind)
  • Film při rozpočtu pouhých 250 000 amerických dolarů dokázal v kinech vydělat přes 10 milionů dolarů. (Kudly4)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno