Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psal se rok 1916 a zdálo se, že na straně mladičkého Rannulpha Junuha jsou všichni svatí. V Savannah, ve městě kde žil, byl golf milovaným sportem a on se s golfovou holí v ruce snad narodil. Pak přišel povolávací rozkaz a ze zákopů I. světové války se vrátil zcela jiný mladík. Jako by mu utrpení, kterého byl svědkem, stálo v nastoupené cestě. Opustil svou dívku Adele, někdejší dům i golfové hřiště a obklopil se lidmi stejně ztracenými v životě jako on sám. Léta plynula, a z Adele se stala dědička rozsáhlého, jenže krachujícího golfového komplexu. V době hospodářské krize je pro ni uspořádání velkého turnaje jedinou záchranou. Dva velké hráče - Hardyho Greavese a Bobby Jonese - získala. Chyběl jí jen domácí soupeř. Nebylo jednoduché Rannulpha přesvědčit, aby nastoupil. Nikdo mu moc šancí nedával. Opravdu v něj věřil jen malý Hardy. Ten se s odstupem času stal vypravěčem příběhu o třech turnajových dnech, v nichž se v Savannah objevil golfový "anděl strážný" jménem Bagger Vance, aby vrátil život svému chráněnci Rannulphovi a poznamenal osudy všech přítomných. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (424)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Každého z nás si vybírá jeden dokonalý úder. Na nás je, abychom se mu při tom nepletli do cesty. Nechali ho žít." Baggerova moudra mě bavila. Poučil jsem se z nich, takže bych teď patrně trefil hole-in-one na pětiparu. Kdybych tedy měl golfovou hůl. A uměl ji držet. Zatím bych dokázal správně držet pouze Adele. Ne že by se mi tolik líbila, ale její zmatená omluva Junuhovi byla dokonalá. Jasně, že za všechno mohl on. Junuh mě zase poučil o tom, v jakým pořadí zabíjí alkohol buňky. To není špatný vědět. A pak tam byl golf, vysvětlení falešný důstojnosti a smysl pro fair play. To mě vždycky dokáže potěšit. Ve světě, ve kterým dominujou prachy, je pro mě sportovní čest silným kalibrem, za kterej ty hvězdy rozdám rád. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Tento film mne velmi zaujal. Čiší z něj nejen pohoda a klid, který golf svým hráčům nabízí, ale i napětí a drama v dílčích okamžicích. Will Smith ve skvělé roli jakéhosi poradce v herních, ale i životních problémech, naprosto skvěle zahrál. Celkový dojem z tohohle filmu je velmi dobrý a člověk by se na něj měl podívat už jen ze zvědavosti. 90% ()

Reklama

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Legenda o slávnom návrate mi v mnohom pripomenula film Rivali. Osvečená šablóna príbehu, ktorá takmer zaručene prinesie úspech. Postavy sú vykreslené v základných obrysoch, samorejme sú tam vždy minimálne dva protiklady, aby to správne fungovalo, v konečnom dôsledku totiž vôbec nie sú dôležité. Dôležitá je súťaž a napätie s ňou spojené. Žial na mňa táto schéma veľmi nefunguje. Ja mám radšej filmy,v ktorých postavy sú viac ľuďmi a nie figúrkami. Nie, nemienim sa samozreme prieť s názorom 83% užívateľov a samozrejme filmu jeho kvality neupieram. Dovoľujem si však mať v tomto prípade trošku iný názor a hlavne vkus. ()

Baronne 

všechny recenze uživatele

Golfový sen je mnohem lepší , Damon a Theron neni nic pro mě, a dost scén je fakt o ničem .. Ale zas mi to zachránil poutník, nebo anděl, nebo kdo ví kdo to byl ( samozřejmě hranej Smithem ). Dokonce mi i přijde, že hraje hlavní roli on, i přestože by to tak asi nemělo bejt. A zahrál to moc dobře, ta role mu padla jak vyšitá. ()

Dont 

všechny recenze uživatele

Snímek plný neskrývaného klišé a kýče, který navíc nenabízí prakticky nic jiného. Ani golf samotný mě nebaví sledovat, takže ze sportovního hlediska jsem také nebyl nadšen. Stmívání na greenu? Žádný problém, rozsvítí se auta a jede se dál, třeba i z moře. Nevadí, že je to nesmysl, hlavně že to přinese zdramatizování příběhu. Jednoznačně nejslabší Redfordova režie, co jsem měl možnost vidět. I neúspěšná Pravidla mlčení zrežíroval lépe. Will Smith mi jako kouzelný dědeček sypající z rukávu moudra bez hlavy i paty neučaroval. Neříkám, že hrál špatně, ale ta role mě nijak neohromila. Že je potřeba najít ztracený švih věděli všichni i bez něj. To už bych spíš pochválil Charlize Theron za slušivý „dobový“ výkon v roli iniciativní a usměvavé organizátorky. Film má o dobrých dvacet procent víc, než si zaslouží, hodnocení na imdb odpovídá přesněji (aktuálně 65%). ()

Galerie (45)

Zajímavosti (18)

  • Ve filmu používají plastová, červená golfová týčka, kteřá však v době, kdy se film odehrává, neexistovala. (berbis)
  • Filmovalo sa v dvoch amerických štátoch, a to Južná Karolína a Georgia. (MikaelSVK)
  • Matt Damon nikdy neměl zkušenosti s golfem. Kvůli své přípravě tak strávil měsíc s profesionálem Timem Mossem v Hilton Head v jižní Kalifornii. (HellFire)

Reklama

Reklama