Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Psal se rok 1916 a zdálo se, že na straně mladičkého Rannulpha Junuha jsou všichni svatí. V Savannah, ve městě kde žil, byl golf milovaným sportem a on se s golfovou holí v ruce snad narodil. Pak přišel povolávací rozkaz a ze zákopů I. světové války se vrátil zcela jiný mladík. Jako by mu utrpení, kterého byl svědkem, stálo v nastoupené cestě. Opustil svou dívku Adele, někdejší dům i golfové hřiště a obklopil se lidmi stejně ztracenými v životě jako on sám. Léta plynula, a z Adele se stala dědička rozsáhlého, jenže krachujícího golfového komplexu. V době hospodářské krize je pro ni uspořádání velkého turnaje jedinou záchranou. Dva velké hráče - Hardyho Greavese a Bobby Jonese - získala. Chyběl jí jen domácí soupeř. Nebylo jednoduché Rannulpha přesvědčit, aby nastoupil. Nikdo mu moc šancí nedával. Opravdu v něj věřil jen malý Hardy. Ten se s odstupem času stal vypravěčem příběhu o třech turnajových dnech, v nichž se v Savannah objevil golfový "anděl strážný" jménem Bagger Vance, aby vrátil život svému chráněnci Rannulphovi a poznamenal osudy všech přítomných. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (424)

castor 

všechny recenze uživatele

Byl skvělým golfistou a snoubencem nejbohatší krasotinky ve městě. Jenže válka, jatka v zákopech a hospodářská krize udělaly své a ze sympaťáka s tváří Matta Damona je troska, která je radši někde zavřená s flaškou něčeho ostřejšího. Příběh zlomeného muže vypráví Robert Redford v nostalgickém retrobalení, aneb život nemusí skončit po několika prohrách. Aspoň tak se našeho hrdinu snaží vyburcovat tajemný černoch, posel věčnosti, který na blížícím se turnaji nebude jen nosit znovuzrozenému golfistovi hole. Redford společně se scénáristou Jeremy Levenem mohli na některých charakterech a vztazích lépe zapracovat, Smithova postava je spíš neživotnou studnicí moudrosti, než někým, koho bych chtěl poslouchat. Nedržel jsem pěsti, nezadržoval jsem dech (o to asi Redfordovi ani nešlo), ale ani jsem si neužil nějakou dramatickou hloubku nebo romantický rozměr. Režisér je věcný, nerozptyluje diváka emocemi, i když se domnívám, že alespoň trochu měl. Herci nedostali takový prostor, jaký mohli a takové Charlize Theron to (překvapivě) docela dost neslušelo. Když si to sečtu, zvou se tak potvrdilo, že režisér Redford (alespoň pro mě) netočí zásadní filmy, ale jeho režijní um přesto zraje jako víno. Své diváky nutí přemýšlet, nedává jim nic zadarmo. A občas to vyjde báječně. Tentokrát ale tak úplně ne!! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Redford sa predviedol. Som ale rád, že sa sem nasilu nepchal, lebo práve mladí herci dávali filmu svoje čaro. A vôbec, celý príbeh má taký pomyselný, čarovný podtón a jeho rozprávanie je perfektne spracované. Hlavne má základ v príjemnom a ničím nerušenom deji, ktorého priebeh plynie ako po masle a ani nebudete veriť a bude koniec. Primeraná dávka elegantného humoru, štipka romantiky, kvapka zdramatizovania v športovom duchu, jednoducho pre spríjemnenie pekných chvíľok doporučujem! 85%. ()

Reklama

Baronne 

všechny recenze uživatele

Golfový sen je mnohem lepší , Damon a Theron neni nic pro mě, a dost scén je fakt o ničem .. Ale zas mi to zachránil poutník, nebo anděl, nebo kdo ví kdo to byl ( samozřejmě hranej Smithem ). Dokonce mi i přijde, že hraje hlavní roli on, i přestože by to tak asi nemělo bejt. A zahrál to moc dobře, ta role mu padla jak vyšitá. ()

MISSha 

všechny recenze uživatele

Děkuji, Roberte Redforde za nejkrásnější, nejdojemnější a asi nejlepší film o sportu jaký jsem měla tu čest vidět. Bylo to také mé první setkání Willem Smithem ve vážnější roli a věru zahrál to znamenitě, za zmíňku stojí i Matt Damon kterého mám film od filmu čím dál více radši a charismatická Charlize Theron jim zdatně sekunduje. Celkově mě film potěšil, zvedl náladu, jak se za dlouhou dobu málokterému filmu povedlo. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Krásný film. Výborně hrající Smith v roli člověka, co nelítá s mimozemskou stíhačkou, neutíká před satelity a dokonce ani nestřílí kulky a nepálí cool hlášky je to prostěněco novýho. Jeho lehce vážnější herecká poloha doplňující mladičkého, ale velmi nadějného Matta Damona. Sekunduje jim krásná Charlize Theron. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (18)

  • Matt Damon (Rannulph Junuh) se při natáčení zranil - sice ne těžce, ale vcelku nepříjemně: "Hrát golf není žádná hračka. Uvolnil jsem si při tom žebro - švihal jsem dost prudce a jednou jsem holí praštil místo do míčku do země. No a tělo pokračovalo dál, zatímco paže se zasekla na místě. Bylo to fakt ošklivý. Poslední měsíc natáčení u mě musel při každém úderu stát chiropraktik. Vždycky když jsem upadl, uvolnilo se mi žebro a strašlivě to bolelo. Štáb moc dobře věděl, ve které vázi úderu se zhroutím, takže točil odpal jen do určitého momentu. Já se pak chvilku svíjel na zemi a ten chlápek ke mně přišel a dloubnutím mi strčil žebro, kam patří. Pak mi řekli: 'Sjedeme to ještě jednou.'" (NIRO)
  • Poslední film Jacka Lemmona, jakožto i Lana Smitha. (HellFire)
  • Jack Lemmon není v závěrečných titulkách. (ČSFD)

Reklama

Reklama