Reklama

Reklama

VOD (1)

Když začnou agenti Impéria představovat nové riziko, je Obi-Wan Kenobi nucen opustit svůj úkryt. (Disney+)

Recenze (103)

Shark0561 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(Prozatím jsem viděl 4 epizody a moc se mi do zbytku už ani nechce) Vypadá to, že Disney stále pokračuje v cupování odkazu původní trilogie Star Wars a tentokrát k tomu používá herce z prequelů. Přitom vyhnout se těm nejhorším přešlapům bylo velice jednoduché. Stačilo si pustit prvních 20 min Epizody 4 a brát je v potaz. Pak by těm nenažrancům možná došlo, že Leia se s Obi-Wanem nikdy nepotkala a pokud ano, nezná ho pod tímto jménem. Protože kdyby ano, proč by se ve zprávě v Ep4 odkazovala na otce a ne právě na to, co se děje zde "Hele, pamatuješ si mě, jak jsi mi zachránil jako děcku život? Můžeš mi pomoct znovu?" Tohleto by pochopil kdokoliv, kdo si první Star Wars jedinkrát pustí. Stejně tak je naprosto nepřípustné, aby poté, co proběhne tento seriál, se mohla dožít epizody 4 nebo dokonce zůstat jako veřejně známá princezna Alderaanu. Že by celá ta imperiální mašinérie prostě zapomněla na toho spratka, co má protiimperiální smýšlení a prokazatelně spoustu informací o povstalcích? Já pomalu začínám chápat proč Disney kompletně zahodilo celý EU. Oni nejsou schopní napsat příběh, aniž by přitom kompletně nerozhodili všechny předchozí díla, na které jsou napojené. Nechali si jen těch 6 filmů, ale ani tak nedokážou vymyslet něco, co by do nich nějak pasovalo... Oni by s EU nevěděli absolutně pohnout... Strašné...  Nakonec jen tak zběžně zmíním špatný scénář, děsivě zlé dialogy, inteligenčně zaostalé záporáky, pravidelné plot-armory ve stylu poslední řady GoT a podle mě už trademarkové zacházení s legacy postavami po vzoru Luka z Ep8. Jen tentokrát se pustili právě do Obi-Wana. A může mi někdo vysvětlit proč jsou nejlepší scény celého seriálu flashbacky z prequelové trilogie? Na Disney+ v záložce "Details" u tohoto seriálu je napsané: "There are certain scenes in this fictional series that some viewers may find upsetting." Kdybych si to jen přečetl předtím, než jsem se na to začal dívat... :( ()

Hawaj 

všechny recenze uživatele

Trapný. Vodfláknutý. Zoufalej scénář, zoufalá režie, dialogy horší než Lukas. Celý je to statický a chce se po divákovi, aby věřil tomu že je zpátky v Jedi pohádce a že to má koule a atmoséru. Má to úplný prdlajz. Casting taky děs. Za tu těžce nezvládnutkou honičku s děckem bych režisérku vyhodil, ať si jde točit céčkový filmy i s tou Diznej produkcí, která tudle nepovedenost pustila na veřejnost. Navíc to děcko je nesympatický a šmajdá. To tam někdo protlačil svou dceru nebo co? Zbytek se utápěl v ochotnickým klišé nebo ve statickém nic nedělání. Uvedení do atmosféry nového příběhu se těžce nepovedlo. Na výpravě se dost šetřilo. Jedinej kdo mě trochu udělal radost byl Flea. | Teď koukám že ta režisérka natočila i ty ostatní epizody! No tak to je teda vopruz. ()

Reklama

Jude Baribal 

všechny recenze uživatele

Proklínám tě Disney! Proč? Tohle bylo tak špatné, kde začít? Dobře, začněme u toho, jak se Disney rozhodl udělat z každého morálního a uvědomělého hrdiny z původní trilogie naprostého kokota. Jakoby nestačilo, že Luke, který obnovil v galaxii rovnováhu a svrhnul impérium se poté, co získal mnohem více životních zkušeností a moudrostí, stal naprostým kokotem, co chce zabít mladého kluka. Ne to nestačí, ještě udělejte z uvědomělého Obi-Wana jednoho z nejmoudřejších Jediu původních filmů, postavu, která místo toho (jak vidíme v původní trilogii) že je cílevědomá, zůstává potichu v povzdálí a plní si svůj úkol a poslání, tedy dává pozor na Luka, je prostě odevzdaný a vyhořelý zoufalec, který by klidně nechal zabít Owena na veřejnosti místo sebe. Což mě krásně vede k další věci, (pominuli celou fantasii inkvizitorů, jakože co, nějaký tradice pouze mistr a jeden Sith kterého nahradí a tak dál ne, inkvizitoři se světelnými meči, no neva jedeme dál), inkvizitoři přijdou na Tatooine, planetu, kde vládne mafie a kde když se ukáže Jedi i jen u pitomého obchodníka, tak se mu vysmějí, ať si jde zkoušet své triky jinam, tak tady jsou z dvou kokotů posraný. Inkvizitor tam někomu sekne ruku a rekce všech přihlížejících a dokonce i typky, co přijde o ruku není ani "AU", jako vážně. No a hlavně, vysvětlí mi někdo, pokud jsou inkvizitoři tajná SS impéria, proč tam jsou jen ve dvou a nejsou tam s podporou s Stormtrooperů nebo klonů, což už by dávalo smysl, že i mafiáni z Tatooine mají respekt, když tam jsou maníci s armádou. Tak a teď na závěr, ta největší chuťovka ... No nic jdeme na to, takže nikdo neví, že Luke je synem Anakina Skywalkera, pak se to zjistí a je to jeden z hlavních momentů původní trilogie a až dlouho potom zjistíme, že je tu ještě větší tajemství, že Luke má sestru Leiu, která je taky potomek Anakina. Tak jak je kurva možný, že nějaký kokoti to vědí hned v prvním dílu, jak je možné, že to nikomu neřekli a nikdo to v už budoucnu neví. Nevím kdo psal scénář, ale je to na dvojitou sebevraždu. Disney opět děkuju ... ()

FilmysMartym 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hello there! Tohle je prostě Star Wars. Ewan je úplně dokonalej, mladá Leia vtipná a sympatická postava a Owen se chová přesně tak, jak bych si představoval. První epizoda nás skvěle uvádí do momentální situace, Ben se už dávno odprostil od Obi-Wana, kterým před 10 lety „byl“, ale nakonec sebral sílu a šel se činit. Inquisitoři za mě v pohodě, Reva se ale chová až moc unáhleně a jediné, na co myslí, je Kenobi, z čehož mám pocit, že se jí v blízké budoucnosti vymstí. V jejich očích je ona tím nejvyšším Inquisitorem :D Také se nám tu potvrdilo přísloví Nesuď knihu podle obalu, protože Grand Inquisitor nakonec vypadá fakt dost dobře a jde z něj i ten správnej respekt. Pár odkazů na prequely mě potěšilo. Jestli se epizody budou ještě víc stupňovat, tak se máme zaručeně na co těšit. btw až se objeví Qui Gon nebo Vader, tak to asi ztratím :) (jen po prvních 15 sekundách jsem málem omdlel z toho, že se vracíme za Obi-Wanem po tak dlouhý době a jak velká událost to je). May the Force be with you! Rozbor: https://youtu.be/xwYIh8oBPVI ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Víte k čemu jsou seriály podle filmů? Aby se v nich mohlo mluvit. Takže rozervaný Ben chodí do práce, opakují se stejné záběry jeho rutinního života, 3x stejný záběr jak řeže maso pro svého čtyřnohého miláčka, spousta záběrů do očí plných sebelítosti atd. Samozřejmě nechybí vyvážené obsazení, takže trojice inkvizitorů je dokonale obsazena Asiatem, negrem a kupodivu nechybí běloch. Bývalá sběračka bavlny je samozřejmě nejvíc drsná, přestože herečce bych nevěřil ani prodavačku u Mekáče. Za to Rupert Friend jako veleinkvizitor umí vyloudit atmosféru. Vzpomínkový začátek je fajn, Leia je příjemně drzá jak byste čekali a očekávaný návrat Kenobiho k meči dává naděje, že se kolem čtvrté až šesté epizody dočkáme příjemného feelu. Zatím to je Disneyho klasika. Nebýt rodu Skywalker a postavy Kenobiho, nemělo by to 81% ani náhodou. Disney má v tomhle štěstí. Já, jakožto milovník Vadera očekávám emoce hlavně s návratem Anakina. Ukecaný začátek, jaký se dal čekat. 70%. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (10)

  • Epizoda měla premiéru 2 dny od uplynutí 45. výročí premiéry prvního Star Wars filmu v roce 1977. (NiWi)

Reklama

Reklama