Reklama

Reklama

VOD (1)

Když začnou agenti Impéria představovat nové riziko, je Obi-Wan Kenobi nucen opustit svůj úkryt. (Disney+)

Recenze (103)

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nečekal jsem takový úvod a takovou porci záběrů z prequelů. Konečně se od nich nechce studio distancovat! Asi je jasné, jakým směrem celý seriál směřuje. Nepůjde o nějakou super originalitu, ale spíše sázku na jistotu. Nicméně v tomto případě mi to nevadí a vidět po letech Ewana McGregora zpět v roli Obi-Wana je zkrátka úžasné. Mělo to malinko pomalejší tempo, ale protentokrát odpouštím. ()

Hawaj 

všechny recenze uživatele

Trapný. Vodfláknutý. Zoufalej scénář, zoufalá režie, dialogy horší než Lukas. Celý je to statický a chce se po divákovi, aby věřil tomu že je zpátky v Jedi pohádce a že to má koule a atmoséru. Má to úplný prdlajz. Casting taky děs. Za tu těžce nezvládnutkou honičku s děckem bych režisérku vyhodil, ať si jde točit céčkový filmy i s tou Diznej produkcí, která tudle nepovedenost pustila na veřejnost. Navíc to děcko je nesympatický a šmajdá. To tam někdo protlačil svou dceru nebo co? Zbytek se utápěl v ochotnickým klišé nebo ve statickém nic nedělání. Uvedení do atmosféry nového příběhu se těžce nepovedlo. Na výpravě se dost šetřilo. Jedinej kdo mě trochu udělal radost byl Flea. | Teď koukám že ta režisérka natočila i ty ostatní epizody! No tak to je teda vopruz. ()

Reklama

Elio 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

What a time to be alive. What a time to be a Star Wars fan. Když jsem viděla nadšení McGregora a Christenstena, kteří do tohoto projektu šli, bylo mi jasné, že nedostaneme nic míň než plnohodnotný a emocemi nabitý poklad. A Kenobi series o svých ambicích stát se jedním z nejpovedenějších seriálů spolu s Mandalorianem dal hlasitě vědět už v prvním díle. Všechny navrátivší postavy byly dokonale a do hloubky představené, třebaže některým bylo věnováno jen několik scén. Staronové postavy, které byly představeny v trochu jiných časových liniích, než na jaké jsme zvyklí, zase dostaly mnohem více prostoru stát se opravdovými charaktery se silným backstory. No a ty nově představené (alespoň "nově" v hrané podobě) zdaleka nezaostávaly. Kamera dokonalá, scény plynuly jedna za druhou, a i když se v mnoha nemihlo jediné slůvko, prostě jste věděli, co se s hrdiny děje. Tomu říkám skvěle zvládnutá kombinace herectví, režie a kamery. Možná ze mě mluví trocha toho sentimentu a nostalgie, protože na prequel trilogii jsem jednoduše vyrostla. Na druhou stranu ale i z objektivního hlediska vidím, jak moc se první díl vyvedl. A pokud si Kenobi series získá alespoň podobnou přízeň jako Mandalorian, budu ráda nejen za své dva oblíbené hrdiny ze SW světa, ale taky za tvůrčí team všech menších i větších lidiček z prequelů, kteří si kritiku v tehdejší době opravdu nezasloužili. Tak snad se té spravedlnosti jednou dočkáme. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začátek je jedna z nejvíc nostalgických věcí, které kdy kdo do jakéhokoliv seriálu dokázal vypustit, a jestli nemají ve vaších očích explodovat potoky slz právě tam, tak už snad nikdy. Když se pak rozjede linka v "současnosti", tak tu zatím máme asi přesně to, co jsme čekali. Ewan po letech dozrál do toho, že ho netřeba maskovat, a inkvizitoři na pozadí pomalu utahují smyčku. Nejsem znalec všech možných komiksů apod, takže nevím proč Pátá Sestra je tak posedná Obi-Wanem, a doufám, že to bude řečeno v příštích dílech. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je vidno, ze rozpocet bol omnoho bohatsi a hlavne so scenarom sa adekvatne zaoberali. Uvod s odkazmi a kratkou rekapitulaciou bol viac nez vitany. Mala Leia je zlata. McGregor hra Obi-Wan-a slusne, hoci jeho MOJO tu po filmoch uplne vyprchalo, co sa zrejme v dalsich castiach zmeni. Snad tento serialovy pocin od LucasFilms bude najlepsi, pretoze tie predosle od Mandaloriana boli ozaj slabe. Ale reziserka sa i na zaklade tejto uvodnej epizody v mojich ociach zlepsila. :) Och, ako som sa len opovazil, ja, obycajny divak. :D ()

Galerie (9)

Zajímavosti (10)

  • Na banketu rodiny Organů se objevují také droidi C-3PO a R2-D2. (NiWi)
  • Jedi, která se snažila ochránit skupinku padawanů, když byl proveden rozkaz 66, byla Minas Velti (Ming Qiu). Jedijská mistryně, která se specializovala zejména na obranu se světelným mečem. (Veskoslav)

Reklama

Reklama