Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

Nedívej se. Neptej se. Neklikej. Patnáctiletý Marty měl celý život před sebou. Teď je ale mrtvý. Zbyla po něm jen série mrazivých videí, které natáčel krátce před svou smrtí. Truchlící otec skládá dohromady střípky Martyho online života, aby odhalil okolnosti jeho tragického konce. Osmidílný thriller #martyisdead inspirovaný skutečnými případy kyberšikany získal hlavní cenu na mezinárodním festivalu Serial Killer. (MALL.TV)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Na poměry české tvorby skvělý, napínavý seriál, který se rozjíždí pomalu, ale zhruba v polovině graduje a přináší dost uspokojivý závěr - aneb koloběh pokračuje. Jen si trochu říkám, zda s tou svou kontroverzí a poselstvím, že je lepší jednat na vlastní pěst, než se obracet na policii, trochu nehazarduje. ()

Teg 

všechny recenze uživatele

Je to fakt bomba, ale tím, že se bavíme o díle jiného formátu, než ochotnické seriály, musíme již srovnat s plnohodnotnou světovou tvorbou a tam to na plný počet není. Přesto dávám pátou hvězdu za sociální přesah. Pokud mohu svůj názor, nastávající generace teenagerů už bude fígle pedofilů dobře znát a jen tak jim nenaletí. Budou ale daleko víc nebezpeční sami sobě a typická dětská krutost v tom hraje velkou roli. Myslím, že je fajn na to poukazovat a Pavlovi Soukupovi děkuji. Chtělo by to více propagace. ()

Reklama

hhannie 

všechny recenze uživatele

Když jsem "#martyisdead" viděla u jednoho svého oblíbence, říkala jsem si: "na co to, sakra, kouká? A ještě je to český! To bude nějaká ultra chujovina!". Ale když jsem viděla, jak to hodnotil, tak jsem si řekla, že tomu dám šanci. A jo, líbilo se mi to. Hned první díl mě vtáhnul do děje a chtěla jsem vědět, co z toho v závěru vyleze. Netajím se tím, že prostě nemám ráda české věci, i když samozřejmě existují výjimky, a tohle je jedna z nich. Je fajn, že takové počiny vznikají jako varování pro dnešní mládež. Kyberšikana je totiž dost aktuální téma. Těším se na druhou sérii, kterou si opět nenechám ujít. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Převážně edukativní, ale velmi snesitelnou formou. Výkony, a to hlavně mladých herců, byly poněkud nejisté, až tápavé. Příběh je klišovitý, leč maskuje to vcelku zdatně formou využívající sítě. SHRNUTÍ: Probohy, nikdy neposílejte nikomu své nahé fotky nebo videa! A když už, tak bez obličeje a viditelných známek, dle kterých byste mohli být identifikováni. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Soukup potvrdil, že jeho kvalitné krátkometražné počiny neboli náhodou a hneď pri svojej prvej šanci získal Emmy(!!!) za krátky seriál o kyberšikane. Priznám sa, že zvolený formát, kde epizóda seriálu trvá 10 minút mi moc nevyhovoval a uvítal by som dlhšiu stopáž a trochu väčšiu hĺbku postáv,udalostí a všetkého okolo. Ale to je asi tak jediné čo môžem kritizovať. Inak je seriál dobre zahraný, zručne zrežírovaný, dotýka sa aktuálnej problematiky a núti divákov k zamýšľaniu sa a v závere aj možno viacerých prekvapí. Podľa môjho názoru síce Soukup Třídu smrti Martym neprekonal, a preto si piatu hviezdu schovám, ale celkovo určite veľká pochvala. V Česku nám rastie veľmi talentovaný režisér a ja sa teším, čo Soukup natočí nabudúce. 85% ()

Galerie (39)

Zajímavosti (14)

  • V 2. minutě hraje „Call Me“ od Sprint Edge. (SONY_)
  • Tvůrci seriálu se nechali slyšet, že jedním z důvodů, proč seriál vznikl, bylo i to, že každý rok kvůli kyberšikaně spáchá sebevraždu v Česku přes deset dětí. (Duoscop)
  • Režisér Pavel Soukup uvedl, že se inspiroval kauzou Modrá velryba z roku 2017. (SONY_)

Související novinky

Český seriál #martyisdead získal cenu Emmy!

Český seriál #martyisdead získal cenu Emmy!

23.11.2020

Včera proběhl online přenos 48. ročníku předávání mezinárodních cen Emmy, které jsou pokládány za televizní obdobu filmových Oscarů. Ocenění udílí americká Akademie televizních umění a věd, která je… (více)

Český seriál usiluje o mezinárodní Emmy

Český seriál usiluje o mezinárodní Emmy

27.09.2020

Přestože hlavní ceny Emmy za loňskou seriálovou tvorbu již byly rozdány, existuje vedle nich také mezinárodní seriálová soutěž – a právě v té teď mezi nominovanými skončil i jeden český seriál.… (více)

Reklama

Reklama