Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matka (Nia Long) mladé June (Storm Reid) zmizí na dovolené v Kolumbii se svým novým přítelem. Když dcera začne po nezvěstné matce pátrat, svazuje jí ruce nejen úřednická byrokracie, ale i vzdálenost tisíce kilometrů. Zatímco June zůstává v Los Angeles, využívá při hledání stop nejmodernější technologie, aby se ji pokusila najít dřív než bude příliš pozdě. Čím více proniká do světa digitální detekce, dostává se jí více otázek než odpovědí... A když June odhalí tajemství o své matce, zjistí, že ji vlastně vůbec neznala. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (168)

borec999 

všechny recenze uživatele

Porovnateľná kvalita ako Pátranie. Rovnaký produkčný tím dodal ďalšiu trilerovú lahôdku, kde dej sledujeme výhradne len cez obrazovky technologických zariadení a osobne si myslím, že z danej formy už nikto o moc viac nevyťaží. Je to nápadité, dobre vymyslené a plné nečakaných zvratov, bez problémov odohraté, v rámci možnosti ako tak logické (a teda i jemne pritiahnuté za vlasy). Technicky muselo dať tvorcom neuveriteľné množstvo práce (kamera, strih, zoomy atď) aby film vyzeral tak ako vyzerá a aby takáto forma rozprávania bola pre diváka plynulá a zrozumiteľná. Oceňujem tiež i maličkosti typu testy robotov captcha, či spôsoby skúšania hesiel, v ktorých sa každý podľa mňa nájde. Z môjho pohľadu nemám čo vytknúť, veľmi ma to bavilo a aj keď to oproti Pátraniu nie je extra odlišné, tak som sa znova bavil kráľovsky. PS: napadla mi pomerne vtipná predstava toho, čo by z filmu vyrozumela generácia starších ľudí neznalých toho, čo robia jednotlivé aplikácie a ako fungujú moderné technológie. Zrejme absolútne nič :D 5* a 95% ()

campix 

všechny recenze uživatele

Velmi podobné schéma jako prvotina. Missing je thriller odehrávající se na obrazovkách všemožných zařízení. Oproti Searching je to tady dotažené do ještě větší míry a jestli si vybavuji, tak tam není jediný záběr mimo obrazovky zařízení a to je možná trošku škoda. Searching se mi v tomto ohledu zdálo o trošku více vyváženější. Jak zpracováním, tak i zápletkou, protože ta mi přišla už příliš překombinovaná. Twist střídá twist a všechno se na sebe vrství. Neříkám, že ne překvapivě, ale trošku se vytrácí síla konce. Dobré desktopové drama. Poprvé se jim to ale dle mého povedlo více. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Velmi svižná a vtahující jednohubka, která v sobě snoubí neotřelý desktopový styl společně s vrstevnatým příběhem, u něhož jsem až do poslední chvíle netušil, jak to celé vlastně dopadne. Missing se rovněž může opřít o skvělý herecký výkon Storm Reid, která velmi zdařile předává divákovi všechny potřebné emoce. Pokud Vás tedy bavil snímek z roku 2018 "Searching", tak ani u tohoto zářezu určitě chybu neuděláte. Skvělá práce! „You ready for this…?“ ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Kdyby unesli mámu mně, tak můžu akorát tak běhat po ulici a křičet "Mami, kde jsi". Na stranu druhou, zmizet já, tak to moje dítě začne zajímat až ve chvíli, kdy mu dojde jídlo, kapesné a čisté ponožky. Děj slušně odsýpá, i když pár hluchých míst by se našlo. herci sympatičtí a uvěřitelní. Zápletka lehce překombinovaná, ale ne mimo mísu. Za mne více než dobrý snímek, který oceňuji 70%. ()

Vidly10 

všechny recenze uživatele

Až na trochu aklimatické finále je Nezvěstná filmem s osobitým provedením, které šikovně drží svůj styl po celou stopáž filmu. Jedná se o snímek, který je předurčen k domácímu sledování na notebooku, jelikož díky svému vizuálu je pohled do počítačové obrazovky vtahující a organicky působící. Mimo to nabízí film zajímavý příběh plný zvratů a zápletek, které vám správně dávkuje a příběh tak dobře graduje. Velice originální detektivní příběh, který mohu jen doporučit. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Film se odehrává v červnu 2022. (mikki089)
  • V polovině filmu dostane hlavní hrdinka sms od producenta filmu Seva Ohaniana, který prozradí celý zbytek filmu. (mikki089)
  • Natáčanie prebiehalo od 30. marca do 30. mája 2021 v Los Angeles v Kalifornii. (Arsenal83)

Související novinky

Reklama

Reklama