Reklama

Reklama

Requiem pro panenku

  • angličtina Requiem for a Maiden (více)
TV spot

Obsahy(1)

Administrativním omylem se čtrnáctiletá Marika dostane místo do dětského domova do ústavu pro mentálně choré, odkud není úniku. Panuje v něm nelidská mašinérie a sadistické vychovatelky používají tak drastické "výchovné" metody, že se dívka rozhodne bezvýchodnou situaci řešit zoufalým činem... (Magic Box)

Diskuze

PŘIDAT PŘÍSPĚVEK
xxmajkoxx

xxmajkoxx (hodnocení, recenze)

V 20 storoci bolo po celom svete vela sanatorii, kde davali elektrosoky, striekali vodou, vykonavali lobotomiu.  Nieco sa da pozriet aj v urbexoch alebo v dokumentoch o ustavoch duchov na kanaly cs mystery alebo travel.  Filmov a psychiatrickou tematikou som videl vela a vo vsetkych tyrali pacientov, aby to zasiahlo emocie divakov. Ak mal novinar informacie len od pacientov, tak mal z casti pravdu, pretoze je nutne sa postarat aby pacient netrpel. Casto boli sami osetrovatelia povahovo zreli na hospitalizaciu a aj zo syndromu vyhorenia. Taketo povolanie nemoze robit hociaka natura  a sadizmus sa im moze zapacit aj ked predtym by na to ani sami nepomysleli. Teraz je to tazsie  psychiatrie maju kamery a stredoveke praktiky nahradili len lieky.  Skoncila doba "uhladneho bezchybneho rezimu", v ktorom nepohodlnych zatvarali do ustavov a psychicky chori dnes behaju volne po svete.  Ako vo filme Nadych pre lasku, sa ludia pohorsovali nad invalidmi na verejnosti.

fiLLthe3DD

fiLLthe3DD (hodnocení, recenze)

Poprvé jsem snímek viděl asi v devíti letech a zápletka mi tenkrát nedala spát... Tento rok jsem si dal opáčku a jde opravdu o něco neskutečného... Kazí to sice romatika mezi Marikou a Vickym, nicméně jinak je to opravdu intenzivně pojatý thriller, plný napětí a atmosféry.... Klidně bych snímek označil za horror... Oproti reálu je sice příběh lehce "přikrášlený," nicméně i tak dokáže navodit depresivní atmosféru a Bára Hrzánová v roli mentálně postižené Johanky exceluje (vždy si vzpomenu na Písaříka a jeho "herectví" v seriálu Doktoři z počátků a je mi do breku)... Tento snímek se na mě dosti podepsal

Machine

Machine (hodnocení, recenze)

Tu Soňu Valentovou také mohl někdo předabovat, ten její přízvuk je hrozný ale to by jsme chtěli od porevolučních diletantů  asi už hodně.

RizekCRF

RizekCRF (hodnocení, recenze)

Podle hasičů tehdy na místě zasahujících se jedná pouze o filmovou licenci. Nemá s realitou prakticky nic společného kromě námětu.

na příspěvěk reagoval Flaxik

Uživatel eLeR smazal svůj příspěvek.

Texan

Texan (hodnocení, recenze)

Rebek: Mýlíš se. Pracoval jsem sedm let v přesně stejném typu ústavu a mohu Tě ujistit, že film byl dosti realistický. Samozřejmě, že je tam nějaká umělecká licence, ale vesměs to takto vypadalo. Osobně jsem byl mnohokrát u toho, kdy se jako "nezvladatelný" označil klient, který zcela adekvátně a slušně odmlouval či nesouhlasil se sestrou či jiným personálem. Obvykle následovala "výchovná" injekce sedativa. V těchto ústavech vládnou sestry a vychovatelky, jejichž původním zaměstnáním nezřídka bylo ošetřování dobytka. Psychiatr se dostane do takového ústavu 1x za měsíc na dvě hodiny a nemá šanci cokoli změnit. Chápu, že se aktérky po odvysílání filmu musely nějak bránit, ale to neznamená, že jim lze věřit. Podkladem filmu není jen reportáž, ale i policejní protokoly. 

Uživatel Luzzia smazal svůj příspěvek.

mendrit

mendrit (hodnocení, recenze)

Rebek: Romka to nebyla a hezka holka jak Aňa taky ne a ulpne normalni dneska uz taky neni, ale tezko soudit, jak tomu bylo pred temi 25lety. Kazdopadne to nebyl jediny pozar co od te doby zpusobil/-a.

byfo

byfo (hodnocení, recenze)

Musím říct,že jsem od tohohle filmu čekal daleko víc...podle komentářů a titulků se slibuje,jak tenhle film v člověku bude ležet ještě dlouho a že je to opravdu psycho a temné prostředí a podobně...........upřímě řečeno ani jedno z toho se nějak nevyplnilo....zvlášt to prostředí je teda nic moc......no pro mě rozhodně velký zklamání

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)

Dadel: no dokonce :-) Ale asi to legální je, je to umění, nic sexuálního, tak no problem...

Opsha

Opsha (hodnocení, recenze)

Neustále pozoruju - čím horší hodnocení od Ajantise, tím lepší film. Já si snad toho člověka dám do topky abych se k vtipu dne dostal rychle a nemusel se prokousávat balastem.

Bavorák

Bavorák (hodnocení, recenze)

Tenhle film jsem poprvé viděl asi v deseti, když rodičové nebyli doma; dost to se mnou otřáslo, pochopení přicházelo pomalu. U mě má naprosto zvláštní místo.

ElCon

ElCon (hodnocení, recenze)

Mystifikace to není. Mluvil jsem s člověkem, který u toho byl. Samozřejmě že je tam leccos přikrášleno, ale .. podstata zůstala.

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)

Tak jsem si řikal, že je to určitě mystifikace, ale tolik lidí řikalo, že ne :-) ale mě je to vcelku jedno.

 (hodnocení, recenze)

(Aha. Registrace, dlouhodobě pobývat, hodnotit... než se dostanu ke komentářům. Tak na to čas nemám.) Ale čtu si zdejší komentáře. Proboha! Requiem pro panenku je skvělá mystifikace Filipa Renče. Určitě skvělá, ale mystifikace. Svého času se o tom všude psalo, vycházely články jaká byla skutečnost. A teď je z toho už zase jenom "film podle skutečné události" a zdejší komentátoři to tak berou. Samozřejmě, je tady umělecká licence, ale v tomto případě jde spíš o pohádku podloženou stručnou větičkou z "černé kroniky". Psát u tohoto filmu v komentářích něco o režimu a krutosti je hloupost. Spíš pište o prolhanosti Filipa Renče. Ale být jedním z aktérů a koukat jak si Filip na mém znectění udělal kariéru, asi bych se bránil. Ale počítám že všichni jsou už v důchodu a "filmaři z Prahy" si mohou lhát jak chtějí a kdy chtějí. Nemá cenu to řešit. Pokud si pamatuji. Hlavní postava (Anna G.), byla ve skutečnosti těžko zvládnutelná macatá černá holka, myslím že Romka. Hledám nějaké informace na netu. Dejte sem odkazy, pokud o nějakých víte. Já našel komentář k perverzi Igora Chauna a Filipa Renče, která byla základem "SM panenky". Nešlo o skutečnost. ;o) Pěkné, rozhodně blíž k pravdě než zdejší "uslintané" komentáře, ale hledám spíš info z policejních protokolů a to nemám. www.zenskaveznice.cz/clanky.php?id_clanku=3

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)

Hele, jak je to? Všimnul jsem si (rád :-) ) některých scén, kde byla tehdy 16-17-ti letá Geislerová úplně nahá. Je to legální?

Související novinky

MFF KV nabízí velkou nabídku filmů

MFF KV nabízí velkou nabídku filmů

22.06.2019

Letošní ročník MFF Karlovy Vary se koná od 28. června do 7.července a opět přináší atraktivní nabídku filmových titulů. Zahajovacím filmem bude snímek Po svatbě, který doprovodí tvůrčí delegace –… (více)

Eric Serra zakoncertuje na SOUNDTRACKU Poděbrady

Eric Serra zakoncertuje na SOUNDTRACKU Poděbrady

18.07.2018

Mezinárodní festival filmové hudby a multimédií SOUNDTRACK Poděbrady 2018 navazuje na úspěch předchozího ročníku, který navštívilo přes třicet tisíc fanoušků nejen filmové hudby. Ti měli možnost… (více)

Reklama

Reklama