foto

Jaroslava Hanušová

  • nar. 25.2.1949
    Praha, Československo
  • zem. 22.2.2016 (66 let)
    Praha, Česko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jaroslava Hanušová pochází z Prahy, od dětství se věnovala divadlu v rámci literárně dramatického kroužku, studium herectví také zvažovala po maturitě. Nakonec ale začala studovat právnickou fakultu, kterou však po třech letech opustila a pracovala jako učitelka v mateřské školce. V polovině 80. let pak Hanušovou oslovil Jiří Lábus, s nímž se znala ze školy, a angažoval ji do tehdy velmi populárního pořadu MOŽNÁ PŘIJDE I KOUZELNÍK; dobová obliba tohoto zábavného seriálu se pochopitelně odrazila i na vzrůstající popularitě Hanušové, která zde po několik ztvárňovala postavu Jaruš. Počátkem 90. let pak přišly i první filmové příležitosti (SLUNCE, SENO, EROTIKA, 1991; hlavně ale role sadistické vychovatelky Procházkové v dramatu REQUIEM PRO PANENKU, 1991). V menších úlohách se také objevila v nepříliš zdařilých veselohrách KANARSKÁ SPOJKA (1993) a DIVOKÉ PIVO (1993), v poslední době jsme ji mohli zaznamenat v menší roli v psychologické road-movie VÝLET (2002). Více příležitostí dostala Hanušová v televizi, mimo jiné v seriálech svého bývalého manžela Jaroslava Hanuše (ŽIVOT NA ZÁMKU, 1995; NÁMĚSTÍČKO, 2004). V průběhu 90. let začala Hanušová také hostovat na několika divadelních scénách, objevila se na prknech Činoherního klubu nebo v představeních agentury Harlekýn.

Jaroslava Hanušová je rozvedená, jejím manželem byl televizní režisér Jaroslav Hanuš (*1951). Jejich dcera Klára Hanušová (*1979) je herečkou.

Pavel "argenson" Vlach

Herecká filmografie

2014 Bastardi (TV seriál)
2011 Bastardi 2
2010 Bastardi
2009 Líbáš jako Bůh
2005 Dokumentálové (studentský film)
Hrubeš a Mareš jsou kamarádi do deště
2004 Josef a Ly (TV seriál)
Náměstíčko (TV seriál)
2003 Oběti: Jiný člověk (TV film)
2002 Výlet
1999 Neprůstřelná nevěra (TV film)
1998 Ostuda (TV film)
Vše pro firmu (TV film)
1996 Kde padají hvězdy (TV seriál)
Sad (studentský film)
1995 Divoké pivo
Hříchy pro diváky detektivek (TV seriál)
Život na zámku (TV seriál)
1993 Kanárská spojka
1991 Requiem pro panenku
Slunce, seno, erotika
1981 Velká sázka o malé pivo (TV film)

TV pořady

2013 Šance 2013 (TV pořad)
2012 Česká 30 (TV pořad)
2010 Prostřeno! (TV pořad)
VIP zprávy (TV pořad)
2009 Slavné parodie (TV pořad)
2008 Nezapomenutelné scénky (TV pořad) - a.z.
TOP STAR magazín (TV pořad)
2006 Boží show (TV pořad)
2005 Pošta pro tebe (TV pořad)
1999 Věšák (TV pořad)
1998 Dvaadvacítka (TV pořad)
Nikdo není dokonalý (TV pořad)
1994 Divadélko pod věží aneb Přijď a nechoď sám (TV pořad)
1993 Činčin (TV pořad)
Takhle jsme to nemysleli (TV pořad)
1992 Kufr (TV pořad)
1988 Kouzelník ještě nepřišel (TV pořad)
1982 Možná přijde i kouzelník (TV pořad)
1981 Jak byste se zachovali (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace