Reklama

Reklama

Člověk nemůže cítit lásku, aniž by dříve poznal požitek. A cítit žal, aniž by poznal štěstí. Hvězdně obsazený americko-mexický film o čtyřech lidech, co chtěli přes nepřízeň osudu změnit svůj život... Čínská moudrost praví, že základními emocemi v životě jsou: štěstí, požitek, žal a láska. Do čtyřech kapitol se stejnými názvy je i rozložen příběh čtyř lidí filmu To, co dýchám, jejichž životy se i přesto, že se neznají, více či méně proplétají. Nejprve sledujeme příběh člověka, co se po celoživotní dřině vypracoval na řadového finančního poradce (F. Whitaker), jenž zoufale touží po lepším životě. Kvůli tomuto snu se pak nebojí riskovat úplně vše. Dále je zde vymahač a pravá ruka (B. Fraser) místního mafiánského bosse (A. Garcia), jehož zcela změnila smrt kamaráda v dětství. Do života tohoto člověka, co má schopnost vidět útržky budoucnosti, zcela nečekaně vstoupí popová hvězda Trista (S. M. Gellarová), kterou má chránit. Ta i přes nálepku bezstarostné hvězdy je ve skutečnosti velmi zranitelnou dívkou, poznamenanou smrtí otce. Nakonec je zde postava lékaře (K. Bacon), co musí zachránit svou milovanou ženu (J. Delpyová), kterou ale nikdy nemůže mít… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (294)

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Režisérský debut Jieho Leea podle japonského přísloví s naprostým respektem. Do svého nenápadného filmu povolal spustu solidních herců a zmákl to na jedničku. Je pravda, že filmů s podobným námětem (propletení osudů lidí) je už celá řádka, a i přesto, že se často opakují v určitých sekvencím, tak mám tyhle film opravdu rád pro svoji zajímavost a právě tu propletenost. Tenhle je určitě povedený! Možná hlavně obsazením herců. Brendan Fraser v roli drsného vymahače je suprový a po tom, co ho znám z komedií je to velice příjemná změna. S. M. Gellar jsem od Buffy viděl snad v prvním filmu (kromě VNZ) a taky palec nahoru za její výkon, navíc jí to pořád nehorázně sekne :) Další herce jako Whitaker nemusím zmiňovat:) Pro mě výborná celkem citová záležitost.. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Nic, co by mě překvapilo, provázanost osudů v labyrintu životních epizod tady byla už několikrát a troufám si říct, že určitě sofistikovanější, nicméně, v případě The Air I Breathe mě zaujala (mimo sympatického osazenstva) především hudba, jako by to byla ona, kdo určuje děj, tempo, emoce i chování postav - chvíli nespoutaná, úderná, vzápětí něžná, romantická i nahánějící strach - vše ostatní působilo jako její doplněk, a tím byl pro mě film odlišný a zajímavý. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Proč jsem si vybral tenhle film? Kvůli Sarah Michelle Gellar (od Cruel Intentions čekám na něco kvalitnějšího s její účastí). ●● Co se mi líbilo? Konec. Díky bohu za něj! Celý film je dost netradiční, jakoby složený z několika lehce provázaných příběhů, které nejsou až tak zajímavé, ale právě na konci do sebe vše zapadne, pochopíte, proč tam byla ta která (jakoby původně zbytečná) scéna a máte pocit zadostiučinění, že to celé o něčem bylo. Nebýt konce, dám jen 1*. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Filmy o emocích a podobenství s nutnou dávkou fantazie jsou moje krevní skupina, tenhle je jeden z nich. Jak někde psali, že budeme spokojeni s herci a skládáním mozaiky, nemůžu než souhlasit. Neřeším nelogičnosti děje, protože je plně zakrývá perfektní režie, nápaditý scénář, propracovanost charakterů a vynikající výkony herců. Začalo to vystrašeným Forestem, pak přišel zlatý hřeb v podobě Brandona, který mi učaroval (proč proboha nedostal už dávno akční roli?) stejně jako kouzelná Sarah.Trio doplnil opět v roli kliďase neméně skvělý Kevin Bacon a Andy v roli tvrdšího Kmotra vše uzavřel. Celek plný nečekaných zvratů pěkně šlapal bez jediného okamžiku nudy a závěr v podobě naděje a nového začátku, mi připomněl jak velkým darem v životě člověka je "obyčejný" smích. ()

MikaelSVK 

všechny recenze uživatele

Pre mňa neznámy režisér Jieho Lee nám ukázal ako sa 4 príbehy a 4 základné ľudské emócie nečakane dramatickým spôsobom pretli na križovatke osudu... Výber hercov bol na jednotku, stopáž na jednotku a ešte to aj popri všetkom obsahovalo štipku humoru (ktorý nikdy nie je na škodu), takže sa pri tom divák určite nudiť nebude ... 4**** ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Sarah Michelle Gellar hraje popovou zpěvačku, ale žádnou z písní ve filmu doopravdy nezpívala ona. Svůj hlas jí propůjčila Kim Wayman. (HappySmile)

Reklama

Reklama