Reklama

Reklama

Bláznivá mise

  • Hongkong Aces Go Places (více)

Obsahy(1)

Zločinec světového formátu King Kong (Sam Hui) uloupí diamanty v hodnotě třiceti milionů dolarů. Jediná stopa, kterou zanechá na místě činu je bílá rukavice. A to je kámen úrazu, protože Bílá Rukavice je též známý zloděj drahokamů, který se však snaží posledních pár let sekat dobrotu. Ale diskutujte s italskou mafií. Má tak jedinou šanci, získat uloupené bohatství zpátky. Po jeho stopě se vydává nejlepší americký detektiv původem z Hong Kongu Albert Au přezdívaný Kodyžak (Karl Maka). Spoluprací s místní tvrdou policejní seržantkou Hatung (Sylvia Chang) zjistí, kdo má ve skutečnosti diamanty u sebe. Jenže to není tak docela pravda, protože King Kongův kumpán je ukryl na tajném místě a pak se nechal in flagranti chytit žárlivým a ochranářským bratrem, šéfem gangu. Těsně před smrtí ještě King Kongovi prozradí, že na zadní partie dvou svých dívek nechal vytetovat cestu k pokladu. Bláznivá mise plná honiček a humoru tak může začít... (monolog)

(více)

Recenze (76)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Pohádka mého mládí. Vtipné, akční a s odkazy na známější západní klasické snímky. Karl Maka je tu prostě boží. Chvílema naschvál odměřený a potom hned zase pěkně ujetý. Na konci malá autíčka navnadí na v tomto směru mnohem pestřejší druhý díl. A kdo ví, jak moc velký vliv měla Sylvia Chang na fascinaci asiatkama nebo plochýma hrudníkama pro mou generaci. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, kterej jsem viděl snad stokrát. Všichni ti robůtci a výbuchy a rvačky a triky, moc se mi to líbilo. Dokonce jsem pod vlivem tohoto snímku rozbil skleněný dveře v obýváku, když jsem kamarádům předváděl, jak se dělá to pravý kungfu. (bylo mi asi pět). Plus opravdu pěkná hudba zpívaná přímo hlavní postavou Samem Huiem. A navíc takové množství odkazů na americké filmy, od jmen postav, zmínka o nejlepším detektivovi Růžovém panterovi, který bohužel už není mezi námi, udělátka lepší jak v Bondovkách, gang jako kdyby vypadlý z filmu Warriors, nebo třeba kostým hlavních hrdinů, když shání fotku pozadí tý druhý holky (vsadím se, že to je pprvý a naposled, kdy Flash Gordon a Ming Krutovládce tančili v Labutím jezeru). Prostě jedna z nejlepších bláznivých akčních komedií z produkce Hongkongu, co jsem viděl (včetně většiny filmů Jackie Chana) ()

Reklama

Yambo 

všechny recenze uživatele

U filmů co jsem miloval v dětství se vždy trochu bojím. Často totiž těch pár desetiletí změní vkus a na co se s láskou vzpomínalo, to přijde jako neskutečná blbost. Tak to tady nehrozí!!! Je to ujeté, akční, zábavné, dokonalé. Oba hlavní borce i s policajtkou miluju a milovat budu i za další dvě tři dekády. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Kultova seria, ktora je blazniva a s roznymi vynalezmi vymyslene mozno nejakym podivinom:) Prva cast to len rozbieha a tu ani toho neni moc, ako v druhych dieloch. Nejake akcne sceny, ktorych neni prilis moc a ten plechavy policajt nema chybu, on je jednoducho takym maskotom tejto serie:) Najviac ma pobavila ta cast filmu, kde sa ten plechavy policajt menom Codyjack opytal tej policajtky toto: To ty si varila tu veceru? A ona, ze ano. On na to rychlo zareagoval a dodal: Urcite si to robila po prvykrat, pretoze je to poznat:) Takychto vtipkov je tam poviacej a to len film spravne ozivilo, ako aj akcne sceny, ktorych aj mohlo byt tiez viacej. Ja som sa pri filme dobre bavil a preto ho len hodnotim kladne:) ()

Skokan 

všechny recenze uživatele

Tato Hongkongská bláznivá komedie je neuvěřitelně poplatná své době a tak se na ní i musíte dívat. Jsou jen 2 možnosti, buď vám to bude připadat jako naprostá hovadina, se strašnejma trikama, hudbou a ubohýma rozhovorama, nebo to bude brát jako guilty pleasure, které budete milovat. Na filmu je také vidět, jak současná oblíbenost osmdesátek vůbec neodpovídá tomu, na co se dnes vzpomíná, protože tohle jsou opravdové osmdesátky se vším všudy, tak jaké opravdu v popkultuře byli. Snad bych ještě dodal, že zde se nejvíce vyřádí klukovská dušička a to platí i pro další díly této série. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama