Reklama

Reklama

Vyšinutý

  • USA Unhinged (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Tento aktuální psychologický thriller zkoumá křehkou rovnováhu současné společnosti a dovádí agresi za volantem, se kterou jsme se už všichni setkali, k naprosto nepředvídatelnému a děsivému vyústění. Rachel (Caren Pistorius) jede pozdě do práce a na semaforu se dostane do ostré hádky s jiným řidičem (Russell Crowe), který má ze svého dosavadního života pocit bezmoci a připadá si všemi přehlížený. Rachel a všichni, které má ráda, se brzy stanou terčem muže, který si umane, že na tomto světě po sobě zanechá ještě poslední stopu tím, že Rachel udělí řadu vražedných lekcí. Následuje nebezpečná hra kočky s myší, která dokazuje, že si nikdy nemůžete být jisti, že ve vaší blízkosti není někdo na samé hranici vyšinutí. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 4

Recenze (349)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kto má rád tieto "takmer real time" thrillery, nemal by byť sklamaný. Na druhú stranu ale ťažko bude ohúrený, originálneho tu vážne veľa nie je, ono aj tá myšlienka už bola spracovaná vo Falling Down a dokonca lepšie. Z Crowea ide vážne strach, čo už ale ani nie je dané ani tým, akým dobrým hercom je, ale skôr tým, ako sa tento chlapík rokmi spustil. Každopádne tu zastupuje všetkých štyridsiatnikov a päťdesiatnikov, ktorým sa prácne vybudovaný život vymkol nečakane z rúk, i keď drvivá väčšina podobne "postihnutých" mužov sa dokáže ako tak ovládnuť, keď príde na lámanie chleba. Film má slušný spád, len je lepšie sa nechať príbehom len tak unášať a nesnažiť sa premýšľať nad vecou pomocou elementárnej logiky, to by ste mohli rýchlo naraziť. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tak takový záhul sem tedy nečekal, myslel sem si že to bude něco ve stylu "Na doraz", což je dobrý film, ale drží se na uzdě. Zatímco tenhle film rozhodně ne a tak se vše v tomhle filmu stupňuje a stupňuje a sem rád že v tomhle ohledu, mně film neustále něčím překvapoval a udržoval mně napnutého. Má to vynikající honičky, skvělá a dynamická hudba při nich hraje, a Russell Crow, si tenhle film vyloženě krade pro sebe. Určitě by se na tomhle filmu dali najít chyby, ale jelikož tohle byla totálně nekompromisní adrenalinová jízda, tak tomu lze i lecco odpustit a těch pět hvězdiček, si to rozhodně zaslouží. PS : A né neni to, jako Volný pád, u Volného pádu šlo o selhání jedince a pomstě celému systému, zatím tady se jedinec chce pomstít, jenom jedné konkrétní osobě. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Podobné jednohubky můžu. Tahle je navíc solidně brutální. Troubení, problikávání, gestikulace a nadávky. Spirála agresivity za volantem roste. Mnozí šoféři mají falešnou představu, že musí vychovávat nebo trestat ostatní řidiče za jejich chování. Přitom jedna negativní akce často vyvolá další reakci. Stejně nepřátelskou. Aneb béčko, které tahá do slušných čísel ufuněný Russell Crowe a jeho nekompromisní kroky. Nejprve se v nás ovšem tvůrci snaží vzbudit sympatie k hlavní hrdince. Docela marně. Soudí se s exmanželem, má nemocnou matku, má problémy v zaměstnání, nestíhá odvézt syna do školy a celkově má s dochvilností velké problémy. Navíc chytla ranní špičku se vším všudy, kdy na semaforu před ní stojí řidič, který zřejmě čeká, že zelená bude ještě zelenější. A na problém je zaděláno. Ač je úvod věnovaný mladé matce a jejím blízkým, hodinka uplyne zatraceně rychle. Sice zná poznávací značku jeho auta a telefonní číslo jeho mobilu, na policii se ovšem obrátí zoufale pozdě. U Crowea pak zase chybí nějaké hlubší vysvětlení (ano, přišel o práci i manželku), jeho agresivita eskaluje zatraceně rychle. Navíc na režisérské židli neseděl nikdo, kdo by vytasil psychologicky propracovanější thriller. Nicméně své momenty má a mně to stačilo. O žádný novodobý Spielbergův Duel se samozřejmě nejedná, nicméně mi výsledek lehce připomněl jiné dvě jednohubky, v obou shodou okolností hraje Halle Berry: Tísňová linka a Na doraz. Takový místy hodně naivní vztyčený prst před rostoucí agresí ve společnosti. Nicméně závěr bych aspoň o pět minut prodloužil. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Sakryš, všechny vtipy na tlustýho Crowa jsou již rozebraný. Co se samotného filmu týče, tak je to rozsypaná kompilace témat točících se kolem chování za volantem, problémů spojených s komunikačními technologiemi, obligátního překlopení oběti v lovce či proměňující se doby, která nechává některé lidi za sebou. Je to všechno ale hrozně povrchní, protože mnohdy jsou postavy filmem trestány nesmyslně (žena, co si maluje v autě oči fatální nehodě stejně zabránit nemohla), o pozadí antagonisty, který se snaží chvíli zaujmout pozornost jako novodobý D-Fens se vlastně nic nedozvíme a celá ta linie o tom, jak jednoduše můžeme být vysledováni skrze komunikační zařízení padá k zemi s tím, jak nikdo není schopný po celou dobu jeho killing-spree vystopovat záporáka, který se ani nijak nesnaží nebýt vypátrán. Jako bohapustý thriller to bohužel moc nefunguje taky, protože se nás film několikrát snaží přesvědčit, že John Goodman se dokáže potichu k někomu zezadu připlížit, nikdo v koloně si nevšimne, když do jiného auta vedle opakovaně vráží auto další a navíc je to tak nějak nedobře sestříhaný, že místy to působí, jakoby se film na poslední chvíli zbavoval nějakýho obsahu. A automobilové honičky jsou nastříhány v dokola stejném módu A (záběr na auto hrdinky), B (záběr na hrdinku v autě), C (záběr na auto antagonisty), D (záběr na antagonistu v autě). ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Unhinged" ma celkom slušne prekvapilo. Možno je úvod trošku pomalší a chce to čas kým sa veci dajú do pohybu, no výsledne film podľa mňa funguje presne ako má. Priznám sa, že má jedny z najlepších úvodných tituliek, ktoré som kedy videl a majú dosť do seba. Takže to musím tvorcom uznať. A je pravda, že najlepším elementom celého filmu je Russell Crowe, ktorý je tu ako jeden zúrivý a nespútaný buvol. Neviem ako lepšie by som ho ohodnotil. No kedykoľvek sa objavil na scéne, tak som vedel, že veci sa dajú do pohybu a bude to drsné. A rozhodne to aj drsné bolo. Mnohé scénky boli poriadne silné a adrenalín sa do krvi dostal. Neviem či kvôli tomuto filmu pribral, alebo pribral všeobecne, no súboje s ním pôsobili, ako keby sa Caren Pistorius bila s gorilou. Čo sa ostatného týka, myslím si, že to funguje okey. Mnohé scénky majú v sebe tú potrebnú atmosféru a drámu vďaka prítomnosti Russella Crowa, no aj scénky, kde nie je sú celkom funkčné. Caren Pistorius robí maximum čo môže a dokážeme s ňou ako hlavnou hrdinkou súcitiť. Hovorím si, či by sa veci vyvinuli inak, keby sa mu ospravedlnila za to zúrivé gesto, no nemyslím si, že film nám chce na tú otázku odpovedať. Ja si myslím, že možno aj áno. Ale hovorím... možno. Pretože úvodná scénka sama o sebe nám povie, v akom rozpoložení sa reálne postava Russella Crowa nachádza. Film ma znepokojil, bol silný a adrenalín v sebe rozhodne má. Takže za seba hovorím, že si film pokojne pozrite. Myslím si, že budete spokojní. Hodnotenie: B+ ()

Galerie (42)

Zajímavosti (13)

  • Na konci filmu hraje píseň „The Reaper“ od Keep Shelly In Athens. (Duoscop)
  • Natáčalo sa v americkom štáte Louisiana, predovšetkým v meste New Orleans a priľahlej časti Jefferson Parish. (MikaelSVK)

Související novinky

Russell Crowe jako nelítostný gangster

Russell Crowe jako nelítostný gangster

14.05.2020

Australský herec Russell Crowe (Gladiátor) si zahraje ve snímku American Son, jenž je remakem oceňovaného filmu Prorok Jacquese Audiarda. Příběh vypráví o muži, který ve vězení spadne pod křídla… (více)

Reklama

Reklama