Reklama

Reklama

Vyšinutý

  • USA Unhinged (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Tento aktuální psychologický thriller zkoumá křehkou rovnováhu současné společnosti a dovádí agresi za volantem, se kterou jsme se už všichni setkali, k naprosto nepředvídatelnému a děsivému vyústění. Rachel (Caren Pistorius) jede pozdě do práce a na semaforu se dostane do ostré hádky s jiným řidičem (Russell Crowe), který má ze svého dosavadního života pocit bezmoci a připadá si všemi přehlížený. Rachel a všichni, které má ráda, se brzy stanou terčem muže, který si umane, že na tomto světě po sobě zanechá ještě poslední stopu tím, že Rachel udělí řadu vražedných lekcí. Následuje nebezpečná hra kočky s myší, která dokazuje, že si nikdy nemůžete být jisti, že ve vaší blízkosti není někdo na samé hranici vyšinutí. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (349)

POMO 

všechny recenze uživatele

Překvapivě vyhrocené, pomalu do slasher vyvražďovačky. Ovšem zbytečně přepáleně, nedůveyhodně a s logickými hloupostmi. Crowovi by role možná sedla, kdybychom ho neznali coby áčkového charakterního herce. Zvyknout si na něj a docenit jeho výkon coby vyšinutého psychopatického násilníka a vraha je zde takřka nemožné, taky pro jednorozměrnost jeho postavy bez jakéhokoliv vysvětlení příčin. V rámcí žánru naprosto zbytečný film, který svoji bezmozkovitost přehlušuje hrubým násilím. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Bez démonického Russella Crowea poloviční thriller, takhle ale zatraceně výživný teror v podání jednoho z nejlepších herců své generace. Jasně, v jádru je ten film pořád béčko, přesto jsem se několikrát nachytal, jak kroutím hlavou nebo rovnou zírám s otevřenou pusou na bezprostřední brutalitu a násilí, která ve filmu pravidelně probíhá. Pekelné dění navíc zdobí celková nepředvídatelnost hlavního padoucha, který by tváří v tvář například takovému Jokerovi nejspíš hodně rychle ukázal, že pomalování šašci vůbec nemají ponětí, co to znamená mít špatný den. Film tak vlastně sráží jen nevýrazná protagonistka, příliš očividná snaha diváka vodit za ručičku (celá ta Čechovova zbraň převlečená za telefon hlavní hrdinky byla TAK. EXTRÉMNĚ. ZBYTEČNÁ.) a možná až příliš rychle finále. To bych si totiž klidně dal ještě krvavější a vyhrocenější. Navíc se trochu peru s faktem, že ten film vysílá vyloženě špatné poselství - v Americe je nedostatek policistů, nábor nových trvá dlouho, doba je uspěchaná, všem může rupnout v bedně, a když někoho právem vytroubíte, tak je to vlastně špatně, protože mu tím dáváte signál, že je v pořádku vám dát lekci. Takže poučení je příště mlčet a raději šoupat nohama, protože systém vás neochrání a před problémy by se měly raději zavírat oči. Jakože what? Beru, že by se lidé k sobě měli chovat ohleduplněji, pokud chtěl ale film podtrhnout zrovna tohle, měl to asi udělat maličko jasněji. Nebýt Crowea, zůstal bych na 6/10, jeho výkon to táhne hrozně moc nahoru - nejen to, on dokonce fakt stojí za vidění. Míň jak 7/10 si tudíž tahle road rage noční můra nezaslouží. Autokino mimochodem nedoporučuju. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele

Agresivita za volantem vede nevyhnutelně k tragédii. Zde je tento slogan doveden ad absurdum, avšak nelze sto procentně říct, že něco takového není možné. Psychopatů mezi lidmi, automobilismus nevyjímaje, je hodně, takže každé agresivní zatroubení či gestikulování je dobré si rozmyslet. Často to opravdu nestojí za to. Také platí, že lepší ztratit minutu v životě, než v minutě život. Ale zpět k filmu. Velice dobře se sleduje, je napínavý, místy sice možná trochu nelogický, ale jako celek funguje a největší podíl na tom má skvělý Russell Crowe, jenž mi to byl mimořádně protivný a napomáhala tomu i jeho současná vizáž. S jeho kilogramy se na roli psychopata perfektně hodil a působil v ní věrohodněji, než kdyby měl figuru z dob Gladiátora. Nu a k jeho prudké australské povaze to ve skutečnosti pasovalo náramně. :) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Uražený tlouštík proti nezdvořilému světu... Přiznejme si to rovnou, bez držitele Oscara Russela Crowa by ten film stál za prd. S Russlem, který zapaluje muže, kope ženy a škrtí děti je to docela zajímavé. Díky skromné délce to celkem uteče a většinu času divák stráví vymýšlením příběhových variant, které by byly originálnější. A otázkami... Nemohla být ta máma víc nesympatická? Nemohl Borte natočit honičky dynamicky a pohrát si s paranoiou? Proč na to Russell sakra kývl? ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Chcel som to po 15 min. vypnúť, no nakoniec som uvážil, že som dostatočne statočný a odvážny nato, aby som dokázal dopozerať aj takúto absurdnú kokotinu bez štipky inteligencie, po ktorej bez najmenších problémov zaspím ako batoľa, lebo v prípade “Unhinged” netreba používať žiadny rozum či zdravý úsudok. Russel mi počas sledovania tohto zázraku neskutočne pripomínal Seagala, ktorý taktiež vyzerá ako prasa pred porážkou, pričom osobne veľmi dúfam, že ich odstupom času nebude spájať spoločná záľuba, a to hrať v každej kokotine, ktorá sa naskytne, bez ohľadu nato, že nemá ani hlavu ani pätu. Dávam dve za akčnosť a istým spôsobom “zábavnosť”, lebo toto je taký sranda film, ktorý skrátka nemožno brať nijak vážne, aj keby človek neviem ako chcel .. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (13)

  • Je to první celovečerní film, který se v amerických kinech dočkal širokého uvedení po pěti měsících (od poloviny března do poloviny srpna 2020) po uzavření kin v důsledku pandemie Covid-19. (Maulincio)
  • Na konci filmu hraje píseň „The Reaper“ od Keep Shelly In Athens. (Duoscop)

Související novinky

Russell Crowe jako nelítostný gangster

Russell Crowe jako nelítostný gangster

14.05.2020

Australský herec Russell Crowe (Gladiátor) si zahraje ve snímku American Son, jenž je remakem oceňovaného filmu Prorok Jacquese Audiarda. Příběh vypráví o muži, který ve vězení spadne pod křídla… (více)

Reklama

Reklama