Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se na jejich střední škole začnou dít strašidelné věci, studenti z Herrington High učiní děsivý objev, který potvrdí jejich nejhorší obavy - místní učitelé pocházejí z jiné planety. Když se paraziti, kteří se zmocňují mysli člověka, začnou rychle šířit z učitelského sboru a napadat i těla studentů, osud lidstva leží v rukou těch, kteří zůstali nedotčeni. Nesourodá směsice samotářů, vůdčích osobností, počítačových maniaků a sportovců teď musí zachránit svět před mimozemskou nadvládou. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (455)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Marco Beltrami: 1. Another Brick In The Wall (Part 2) - Class of 99/Layne Staley [4:18] ,2. The Kids Aren't Alright - The Offspring [2:59] ,3. I'm Eighteen - Creed [3:11] ,4. Helpless - D Generation [3:34] ,5. School's Out - Soul Asylum [3:25] ,6. Medication - Garbage [4:08] ,7. Haunting Me - Stabbing Westward [3:38] ,8. Maybe Someday - Flick [3:47] ,9. Resuscitation - Sheryl Crow [3:59] ,10. It's Over Now - Neve [4:01] ,11. Changes - Shawn Mullins [3:32] ,12. Stay Young - Oasis [5:08] ,13. Another Brick In The Wall (Part 1) - Class of 99 [5:19], ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Moje srdeční záležitost. Snímek, který mě uvedl do světa filmů. Máme tady klasickou americkou školu plnou normálních studentů, šikanujících studentů, šprtů, fotbalistů, modelek, sci-fi bláznů a člověka, který prodává drogy v propiskách a rozkládá Ameriku. Je to on, kdo rozjede nekončící béčkovou párty plnou legendárních hlášek jako "poleť hezky kolem světa". Josh Hartnett, tehdy dvacetiletý mladík exceluje v jedné ze svých prvních rolí. Na samotném filmu není absolutně nic originálního, vše je kopírka jeho slavných starších fotrů jako například Invaze zlodějů těl, ovšem podaní, které nám Rodriguez naservíroval, je nesmírně zábavné. Pár tradičních lekacích scén chvílemi střídá napětí z nedůvěry v ostatní, aby člověk o půl minuty později vybuchl smíchy při vtipné hlášce nebo okaté nadsázce. Tento film není hororem, ale spíše "cool" podívanou pro teenagery a lidi kolem dvaceti. Jen tak jednou mít tu Zekeho káru. 90% můj nejoblíbenější film ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Kéž by v tom byla aspoň špetka uvěřitelnosti. Kéž by aspoň trochu fungoval zákon zachování hmoty (přeměna 30tunového tvora na 60kilového a zpět). Kéž by tam byly alespoň špetku realistické mezilidské vztahy a fungující postavy. Kéž by dávalo smysl, že jsou infikovaní lidé schopni divokých přeměn, a když se vše mávnutím proutku obrátí a jsou to zase lidé, tak dál žijí s normálním metabolismem, a dokonce skoro bez problémů. Jinak... když udělám kulhající plagiát, tak je legrační, že cituji originál :) Tak za scénář nula*, je to nejspíš jen za efekty a tempo slabé 2* -- ještě ta nahá děvčica mohla být lépe osvětlená a hezká, pak by to bylo skoro OK. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější Rodriguez, díky kterýmu jsem jako prcek začal sjíždět Offspring a kdykoliv slyšim The Kids Aren´t Alright, vybaví se mi tenhle film. Potěší inspirace Věcí (zápletka) a Snídaňovým klubem (postavy - rebel, geek, fotbalista, pošahanec a kráska). Úmyslně úsměvný scifi horůrek, který můžu kdykoliv. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Skvělá hudba, cool Harnett a krásná Jordana Brewsterová. Chudák Robert Patrick už v kolikátým filmu jde po někom, kdo se jmenuje Connor, a zase ho nedostane. Vůbec Wooda mohli víc zrasit, zvlášť v tom ostrým úvodu (opravdu na americkejch středních školách vypadá šikana takhle? Já to považoval zpočátku za parodii, jak jsou všichni na sebe zlí). Kombinace Williamson - Rodriguez zafungovala skvěle, Salmu Hayekovou i Famke Janssenovou zošklivili jak jen to šlo, hrátky s diváky (Jack Finney, Robert A. Heinlein a mnoho dalších) zábavné... Vlastně škoda jen lehce naivního "závěrečného souboje" a mizerného překladu názvu (rozdíl mezi českým slovem "fakulta" a anglickým "the Faculty" by nemusel být tak nepochopitelnej). Příjemná nadsázková zábava, která si na nic nehraje, naopak sama si hraje s diváky i se sebou. A tak to mám rád. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (34)

  • Kromě písniček americké skupiny The Offsprings zní v podkresu při záběrech na školu a procházející se studenty také kytarový motiv ze slavné písně „Another brick in the wall“ od Pink Floyd. Jejíž text je mimochodem satirickým popisem učebních metod a vzdělávacího systému na školách. (TomKey)
  • Famke Janssen v roku 2016 prezradila, že tento film v skutočnosti nikdy nevidela, čiastočne preto, že nechcela vidieť osud svojej postavy na obrazovke. (Arsenal83)

Reklama

Reklama