Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se na jejich střední škole začnou dít strašidelné věci, studenti z Herrington High učiní děsivý objev, který potvrdí jejich nejhorší obavy - místní učitelé pocházejí z jiné planety. Když se paraziti, kteří se zmocňují mysli člověka, začnou rychle šířit z učitelského sboru a napadat i těla studentů, osud lidstva leží v rukou těch, kteří zůstali nedotčeni. Nesourodá směsice samotářů, vůdčích osobností, počítačových maniaků a sportovců teď musí zachránit svět před mimozemskou nadvládou. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (455)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Moje srdeční záležitost. Snímek, který mě uvedl do světa filmů. Máme tady klasickou americkou školu plnou normálních studentů, šikanujících studentů, šprtů, fotbalistů, modelek, sci-fi bláznů a člověka, který prodává drogy v propiskách a rozkládá Ameriku. Je to on, kdo rozjede nekončící béčkovou párty plnou legendárních hlášek jako "poleť hezky kolem světa". Josh Hartnett, tehdy dvacetiletý mladík exceluje v jedné ze svých prvních rolí. Na samotném filmu není absolutně nic originálního, vše je kopírka jeho slavných starších fotrů jako například Invaze zlodějů těl, ovšem podaní, které nám Rodriguez naservíroval, je nesmírně zábavné. Pár tradičních lekacích scén chvílemi střídá napětí z nedůvěry v ostatní, aby člověk o půl minuty později vybuchl smíchy při vtipné hlášce nebo okaté nadsázce. Tento film není hororem, ale spíše "cool" podívanou pro teenagery a lidi kolem dvaceti. Jen tak jednou mít tu Zekeho káru. 90% můj nejoblíbenější film ()

juta 

všechny recenze uživatele

Spoiler v komentu! I když emzák nevyčnívá z davu a i zde hraje hlavní roli přerostlý hmyz, nebo je to aspoň něco podobné švábovi, tak celkově je to velmi povedené scifi, které se tak trochu inspirovalo Invazí lupičů těl, ale to vůbec nevadí. Atmosféra by se díky tomu dala krájet a nikdo netuší, kdo je proměněný a kdo ne. Drogy jsou ale oproti skutečnosti velkým pomocníkem. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Aliens have taken over the fucking school!“ Rodrigueze a spol. je především nutné ocenit za to, že se The Faculty (nadání, schopnost) plné odkazů a narážek nebere ani na vteřinu vážně. Mě například docela zaujal nápis na tabuli při hodině literatury (Kill Your Television). Proslýchá se nyní, že na herringtonskou Střední školu lupičů těl berou bez přijímaček, stačí prý jen naráz vypít galon stolní vody.. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Trochu vás pobaví, trochu vyděsí, trochu znechutí, trochu navnadí, záleží na tom na jakou scénu se zrovna díváte. Ale Josh Hartnett rozhodně je přínosem, že ano, dámy?;) Narozdíl od dítěte Elijaha Wooda... A jaký by to byl teenagerovský horror bez krásek typu Salmy Hayekové a Famke Janssenové. Rodriguez prostě umí...narozdíl od překladatelů...já osobně si teda žádné univerzity a tím méně fakulty v dohledu nevšiml. Méně hrabivosti a více zájmu o film, páni distributoři! ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Tohle je svým způsobem zvláštní film. Chvílemi jsou zde děsuplné hororové situace, chvílemi jsou k vidění situace vtipné, a do toho všeho mimozemšťané. A to vše pod režijní taktovkou Roberta Rodrigueze a s několika budoucími hereckými hvězdami. Ale hezky postupně. Dějově je to neuvěřitelně perfektní záležitost. Jedná se o docela nápaditý horor, který skrývá nejedno překvapení od začátku až do konce. Jedná se také o poměrně vtipný film, kdy jsem se perfektně nasmál. A jsou zde k vidění Elijah Wood a Josh Hartnett v hlavních rolích. Ať chci nebo ne, výsledek je skvělý. Film nenudí, herci nenudí, režisér nenudí. Dokonalá souhra a zároveň předpoklad pro zajímavý film. Prostě se na to dobře koukalo a docela rychle to uteklo. Takže z mého pohledu je to určitě nadprůměr, proto dávám čtyři hvězdičky. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (34)

  • Clea DuVall povedala, že postava, ktorú hrá, je veľmi podobná jej, keď mala 14 alebo 15 rokov: temná, namyslená a nespokojná. (Arsenal83)

Reklama

Reklama