Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Šestidílná minisérie Mělas to vědět od scénáristy Davida E. Kelleyho (Sedmilhářky) a režisérky Susanne Bierové (Noční recepční) pojednává o úspěšné terapeutce Grace Fraserové (Nicole Kidmanová), jejím manželovi Jonathanovi (Hugh Grant) a milovaném synkovi (Noah Jupe), který navštěvuje prestižní soukromou školu v New Yorku. Jejich zdánlivě idylický život se však znenadání obrátí naruby - bezcitná vražda, zmizelý manžel a místo muže, kterého Grace překvapivě tak málo znala, jen řetězec strašlivých událostí. Nechána napospas katastrofě, která před zraky veřejnosti narůstá do netušených rozměrů, a zděšena tím, že se nedokázala řídit vlastními radami, musí Grace pohřbít svůj dosavadní život a začít kvůli sobě i svému dítěti znovu. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (271)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Na téhle minisérii je nejlepší hlavní herecká trojice - dokonale nečitelný Hugh Grant v možná své vůbec nejlepší dramatické roli, Donald Sutherland, který dostal trestuhodně málo prostoru a standardně skvělá Nicole Kidman. Děj sice nebyl přímo strhující, ale rozhodně dostatečně napínavý a zajímavý a nevím o jediném momentu, který by mě během těch šesti hodin nudil. Uprostřed to sice trošku ztrácí tempo, ale opravdu jen na malou chvíli. Samotné rozuzlení sice nebylo zas až tak nečekané, ale o to zas na druhou stranu v tomhle seriálu zase tolik nejde. První a (tradičně, díkybohu za to) soudní dily rozhodně nejlepší. Výborná věc a jedna z nejzajímavějších televizních věcí loňského roku. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Z tohodle poněkud jalového filmařského konstruktu jsem si odnesl především čtyři poznatky: 1) Hugh Grant s obličejem ošlehaným časem se ukázal být fakt kvalitním hercem. 2) Starej Sutherland je pořád neskutečnej frajer. 3) Matilda De Angelis je krásná ženská. 4) Nicole Kidmanová má aktuálně místo svého kdysi zajímavého obličeje jakousi gumovou masku karikatury sebe sama.. a je neskutečným utrpením na ní koukat. ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Takové mám ráda. Bezprostředně po shlédnutí jsem dala plnou palbu, dneska jsem malinko vychladla, protože přeci jen, už jsem viděla i lepší věci, nicméně výborný počin, ve kterém se vedle, poslední dobou excelentního hráče Hugha Granta a tradičně standardně dobré Kidman, blýskla v roli státní žalobkyně Sofie Gråbøl, která je čelní představitelkou dánského seriálu Forbydelsen (Zločin). Pro mě představuje konkrétně první řada špičkový kriminálně psychologický počin, napsaný a zahraný tak, že se od Dánů spousta nadšených tvůrců krimi má stále hodně co učit, i třináct let po té. Ona existuje i, u nás zjevně známější, americká verze, je taky kvalitní, ale já si na seriál původní sáhnout nenechám. A velice mě těší, že se Sofinka ukázala i v tomto novém počinu, sedlo jí to, a tak se těším, že ji budeme vídat častěji. A taky že se třeba najde další zástup diváků a pustí se do dánského Zločinu, který jim zajisté velmi dobře padne a možná trochu napoví, kde všude brali inspiraci všechny ty Temné případy atd... Mělas to vědět bylo v obdobném duchu, chválím, líbilo, bavilo, Nicol se sice pomalu ale jistě proměnila z šedé zubaté myši s prasečím nosem, přes zplastikovanou rádoby Grace Kelly na cosi, co bych ve tmě potkat nemusela, jinak Vřískot, ale dobrý vkus a odhad na zpracování atraktivní látky, ani herecké umění jí upřít nelze. Fakt šikovná, pracovitá baba. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Hezky rozjetá, ne-tak-úplně procedurální a nakonec rozpačitě uzavřená detektivka s otravně dokonalou Nicole Kidman (jakkoli ji miluju, její postava mě v tomhle seriálu postupem času spíš iritovala) a dokonale nečitelným Hugh Grantem. Začátek víc než solidní, později to však ztrácí nejen tempo, ale i napětí a místy logiku. Režie nadprůměrná, děj a scénář tentokrát slabší. 7/10 ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Kelley si vyberá pomerne rovnaké témy. Aspoň tak mi to príde. To mi ale vôbec nevadí, pretože si tú jeho štúdiu charakterov užívam. Bier je výborná režisérka a ťahá z pomerne priamočiarej zápletky dosť na to, aby udržala pozornosť. Tá neistota ohľadom toho, kto čo spravil, sa neustále prehlbuje a do posledného dielu sme ako divák stále na pochybách. Aspoň ja som bol. Takže za mňa to dokonalo splnilo účel. Bavilo ma to do tej miery, že som s napätím očakával čo bude ďalej. A hoci koniec nemal pre mňa tak výraznú katarziu, ako iné Kelleyho projekty, kvôli hereckej kreácií Hugh Granta a hlavne fenomenálnej Nicole Kidman som si ho aj tak užil. Skvostná jednohubka ukazujúca formálnu čistotu a hereckú prirodzenosť. Spokojnosť. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (6)

  • V rozhovore pre Harper's Bazaar dostala Matilda De Angelis otázku, ako sa pripravovala na výkon roly postavy, ktorá je úplne nahá a tak zraniteľná. Povedala: "Nie je to prvýkrát, čo som sa ocitla v týchto druhoch scén a situácií. Pred štyrmi rokmi som tvrdo pracovala s trénerom, aby som prekonala tieto hranice, ktoré máme smerom k nahote, čo je niekedy najprirodzenejšia vec na svete. Ale je to niečo, za čo sme sa naučili hanbiť alebo to považujeme za niečo skutočne čudné. Ak však začnete premýšľať o nahote a o svojom tele ako o nástroji na sebavyjadrenie a vyjadrenie emócií, nahota zrazu nie je takým problémom. A je to vlastne oslobodzujúce. Naučila som sa, ako byť ešte viac hrdá, odvážnejšia a  sebavedomejšia, keď som nahá.“ (Weezy22)

Reklama

Reklama