Reklama

Reklama

Zástupce šerifa Joe "Deke" Deacon (Denzel Washington) je z Kern County v Kalifornii vyslán do Los Angeles na rutinní práci sběru důkazů. Místo toho se spolu se svým novým parťákem Jimem Baxterem (Rami Malek) přímo zapojí do pátrání po sériovém vrahovi, který terorizuje celé město. V průběhu sledování a vyšetřování podezřelého (Leto) se začínají odkrývat znepokojující tajemství z Dekeovy minulosti, která by mohla ohrozit nejen tento případ. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (271)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Little Things v prvé řadě nejsou klasická kriminálka.Sice se tu pátrá po vrahovi,ale celý fllm se zaměřuje primárně na postavy detektivů,kdy jednoho posedlost případem dohnala už před lety a druhého teprve dožene.To samo os obě není vůbec špatný nápad,jakkoliv není úplně inovativní,ale co naplat,když mnohem zajímavější než hlavní duo je je tu Letův "záporák" a ten válcuje všechny okolo.Washington si jede svůj standard,který nijak nevybočuje z toho co hraje už dvacet let.Malek je pak nejslabším článkem řetězu.Taky si jede svůj standard,ale jako detektiv mi prostě neseděl.Suma sumárum,na jedno podívání jsou Little Things ok,ale že by tu byla potřeba se k nim někdy v budoucnu vrátit se říct nedá...60% ()

classic 

všechny recenze uživatele

„Malé veci” sú vo väčšine prípade bravúrnym, atmosferickým a poctivým thrillerom, ako vystrihnutým z 90. rokov, teda aspoň do zhruba väčšej, prvej polovice, som to tak i bezprostredne vnímal. V skratke, hodina a pol, je z celého snímku jednoznačne najintenzívnejšou. Zvyšných niečo málo nad tridsať minút, tieto, doteraz pozitívne dojmy, kazia ! To je ale druhá stránka mince, kedy najprv vysvetlím, bez výraznejších spoilerov, tú prvú. Určite neprezradím veľa, keď (na)poviem, že sledujem dvojicu kriminalistov, zloženú z mladšieho, losangelského detektíva Jima Baxtera, a staršieho strážnika Joea Deacona, ktorý prichádza pomôcť kolegovi do „Mesta anjelov,” kde vyčíňa sériový vrah, pričom "Deke" si zrovna myslí, že to práve nejako súvisí s niekdajšími vraždami, ktoré v minulosti už vyšetroval, ale v podstate aj tak vôbec nič (ne)vyšetril. Zo začiatku si síce akosi nerozumejú, pretože Jim sa tak trochu nad Joeom povyšuje, ale netrvá dlho, že budú rovnocennými partnermi. Stopu zavetria u istého Alberta Sparmu, alias opravára pračiek, ktorý sa neustále pohybuje v montérkach, no zatiaľ mu nemôžu absolútne nič dokázať, aj keď si ho uchytia do zveráku ! Akonáhle majú vlasatého a démonického Sparmu, odvtedy ho nespustia z dohľadu, čo je taká hra mačky s myšou, ale vlastne z ktorej strany ? Kto sa s kým zahráva ? To už trochu napovedám, že sa blíži ďalšia, mimoriadne diskutabilná línia filmu, s mnohými zvratmi a prekvapeniami, až je to pomaly samo o sebe neuveriteľné !? A vďaka tomu sa môj pohľad na túto vec rapídne zmenil, čím som automaticky začal uberať percentá smerom nadol. / Zopár postrehov ku snímku, od nie príliš svedomitého režiséra i scenáristu Johna Leeho Hancocka, ktorý má na míle ďaleko od legendárneho Hitchcocka. Jednoducho povedané, "nie je kohút, ako kohút" . Obsadenie. Ani trojlístok oscarových hercov automaticky negarantuje záruku kvality, i keď vonkoncom nepopieram to, že Washington / Malek / Leto, sú všetci traja výborní, ale zase zrovna neviem, či sa Rami hodil vedľa Denzela, alebo Jared sa občas prehrával svojím výrazným, hereckým výstupom. Schwartzmanova kamera bola dostatočne vyvážená na to, aby navodila tú správnu atmosféru, čo sú popritom body navyše. A úplne posledný záber bol pre mňa osobne asi najviac rozporuplným, pretože vtedy som si dokázal všetko zaradiť tak, ako má byť ? A tým ma mimochodom samotní tvorcovia ešte viac zneistili, keďže scenárista chcel zrejme poukázať na jeden istý jav... Ako rozpačitý počin, tak nakoniec vnímam "The Little Things" , ktorý sa skladal z malých vecí. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

No, jedno vím jistě - John Lee Hancock jako tvůrce má něco do sebe a jeho tvorba stojí za detailnější prozkoumání. On se od pohledu zdá, jako tuctový hollywoodský režisér, ale už Zakladatel mě přesvědčil o tom, že to tak úplně není a tady jsem o tom přesvědčil znova - byť teda v první polovině jsem si myslel opak, jak moc schématické mi to přišlo, ale naštěstí se to pak rozjelo. On se ten film totiž nezdá - zpočátku se táhne jak smrad a zdá se, že by jeho námět vystačil spíš jen na epizodu libovolné Kriminálky Někde, ale zhruba v půlce tomu ta pomalá atmosféra začne fungovat a posledních 30 minut podle má hodně do sebe a ukáže i, že ten příběh v sobě skrýval víc, než se na první pohled zdálo. Byť to k tomu mohlo dojít svižněji, fakt nechápu tu současnou módu natahovat vše na dvě hodiny, i když na to ten film nemá. Je to taky skvěle natočené, herecky jak u koho (třeba Leto hraje vychytralého magora skvěle, ale takový Rami Malek je docela nevýrazný a na tuhle roli se prostě nehodí) a atmosféra tomu místy fungovala a místy vůbec. Dávám tomu sice jen tři hvězdy, ale je to vyšší hodnocení, než jaké jsem na základě první poloviny chtěl dát a kupodivu ani nemůžu říct, že by to byla lehce zapomenutelná záležitost, takže to tomu určitě dává body k dobru. 3* ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Silně nevyužitý potenciál velkých herců, který pohřbívá rutinní režie ale ve výsledku se přeci jen nejedná o úplně špatný film. Hlavní problém je v tom, že všichni očekávali thriller po vzoru legendární sedmičky a dostali temné drama o to, že všechny dožene temná minulosti. Minimum napětí, chybějící kriminální pátrání, ale svým způsobem vtahující atmosféra, která se nedá úplně popsat. Denzel Washington mi už přijde z úlohy, kterou nahodil před 17 lety v Muži v ohni, docela unavený. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách průměrná kriminální záležitost, která se zoufale snaží být něčím víc, nicméně ve finále se jí to ale vůbec nedaří. The Little Things režiséra Johna Lee Hancocka tedy zaujme pouze svým hereckým obsazením, z něhož dominantně vyčnívá již tradičně spolehlivý Denzel Washington a Jared Leto, jehož psychedelická postava by si ale zcela určitě zasloužila nějakou lepší verzi scénáře. A když tvůrci v samotném závěru vyloží karty na stůl, dojde Vám, že největší slabinou tohoto počinu je jeho laxní přístup k divákovi, jež si skrze zmatené střídání obrazů a scén zkrátka nedokáže vybudovat patřičný vztah s hlavními postavami a společně s nimi si to celé "odžít". Je to veliká škoda, jelikož snímek The Little Things měl velký potenciál stát se další originálně pojatou kriminálkou. Tak snad příště! „It's the little things that are important, Jimmy. It's the little things that get you caught.“ ()

Galerie (20)

Zajímavosti (16)

  • Film si dokázal zarobiť len 31 miliónov, čo oproti rozpočtu 30 mil. dolárov z neho robí kasový prepadák. (Arsenal83)
  • Albert Sparma (Jared Leto) má v lednici pivo značky Busch, jedná se o totožnou značku piva použitou ve snímku Klub rváčů (1999). (Kuzmik)
  • Hancock uviedol, že na začiatku vývoja v roku 1993 chcel rolu vo filme herec Brandon Lee, pretože sa mu páčil scenár. Herec v tom istom roku zomrel. (Arsenal83)

Související novinky

Streamovací služby platí hercům obří částky

Streamovací služby platí hercům obří částky

21.08.2021

Filmové i televizní odvětví před časem začalo ve velkém migrovat na streamovací služby, důvodů pro to je pak spousta, jeden z nejzásadnějších jsou ale definitivně peníze. Právě těmi totiž služby jako… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno