Reklama

Reklama

Halloween patří mezi nejoblíbenější americké svátky, zejména mezi mládeží, pro které je jedinečnou příležitostí pořádně se vyřádit. Do noci září rozšklebené obličeje z vydlabaných dýní, ulice se hemží stovkami masek duchů, čertů, mrtvol a různých příšer. V zatemnělých místnostech se vyprávějí děsivé příhody. Atmosféra, v níž se mísí neklid a radost, jako by přímo vybízela k dalšímu děsivému příběhu. Opět je tu Halloween, předvečer svátku všech mrtvých, opět se chystá řada taškařic a mladí si chystají děsivé masky. Děsivou masku si chystá i Michael Myers. Psychopatický vrah, který uprchl z psychiatrické léčebny, aby rozpoutal o halloweenovské noci v městečku Haddonfield děsivou noční můru. Začíná další děsivá noc, a to zejména pro sympatickou Lauru, kterou se Michael pokouší zabít stejně jako v prvním díle. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (344)

HellFire 

všechny recenze uživatele

"John Carpenter natočil za malý peníz hororovou klasiku a vydělal na tom balík!" "Musíme kout železo, dokud je žhavé!" Tohle si určitě řekli hollywoodští producenti a pustili na svět jednu z nejdelších filmových sérií. Co na tom, že nestojí za nic.... Jedna z věcí, kterou filmu nikdy neprominu je nelogičnost a té tady nalézám dost. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

V jedenaosmdesátém měl Carpenter plné ruce práce s Útěkem z New Yorku, takže štafetu rozjeté série společně se svým scénářem předal Ricku Rosenthalovi. Ten si sice jako debutant občas musí pomoci inspirací u svého učitele (hra světel a stínů, použití hudby, 1st person view), ale co do napínavosti se s ním může směle měřit. Co na tom, že se zde vtírají nepříjemné myšlenky ohledně příliš prázdné nemocnice či Michaelově výdrži. Koho při postávání u novorozenců či horké koupeli nemrazí, ten je těžkým sucharem. 4 a ½. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Heˈs coming to get you, Laurie.. Nafackoval bych si, že jsem u direct sequelu, u kterého Rosenthal formou vzývá jedničku a jedinou změnou je snaha o drobný posun od slasheru směrem k thrilleru, čekal nějakou změnu. Že u nemocničního pokoje zraněné ženy, po které šel před pár hodinami psychopatický vrah na útěku, nehlídkuje policista (čti potenciální oběť), je jen jeden z mnoha bodů „idiot plot“, u jehož tvorby Carpenter dle svých slov seděl se spoustou piva u psacího stroje a nevěděl, co vlastně kurva dělá.. Abych jen nehanil, závěrečné desetiminutové úřadování Míši „spíchl mě Skynet“ Myerse bylo obstojné a vzhledem k tomu, že k realizaci Cameronovy tech-noirové legendy zbývaly ještě tři roky, možná i inspirativní.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Nevyvážené pokračování s několika okatými logickými lapsy (chápu, o jaký žánr tu běží) a překvapivě špatným vedením herců. Dialogy mnohdy nepříjemně skřípou a i „nadčlověk“ Michael dvakrát nepotěší – dokonce to zavání i uchichtáváním!! Mordy jsou víceméně nijaké, Rosenthal pokračuje v tom, co Carpenter načal a do idylické maloměstské atmosféry vnese další porci strachu. Pro mě ale málo.. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně výrazně zábavnější než jednička - a proto i lepší. Zatímco skvělí herci, soundtrack i kamera zůstaly, děj je propracovanější a má lepší spád, přibylo mrtvých i krve, dovysvětlily se nějaké věci z jedničky a všechno do sebe náhle lépe zapadá (osobně jsem byl překvapený, jak MOC ten film navazuje na jedničku a odehrává se dokonce ve stejnou noc, což z obou filmů dělá v mých očích neoddělitelnou dvojici, kterou dává smysl zhlédnout jen současně po sobě, má-li dnešní člověk tu možnost - tehdejší diváci si na to museli počkat dlouhé 3 roky). Chápu, že někomu může jednička připadat jaksi čistší a původnější, stejně jako může někomu ve dvojce vadit ta až absurdní nesmrtelnost Michaela Myerse, ale za sebe mám jasno v tom, který film se mi líbil více - zatímco jednička mě zoufale nudila, u dvojky jsem se královsky bavil. ()

Galerie (127)

Zajímavosti (37)

  • Film bol zakázaný vo Fínsku, Nemecku, Islande a Nórsku. (Paldiny)
  • Jedná se o jediný díl, který se odehrává ráno 1. listopadu, ostatní končí během halloweenské noci 31. října. (Takeshi666)

Související novinky

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

Nový Halloween oslaví i Jamie Lee Curtis

16.09.2017

Možná jste slyšeli o tom, že nás v říjnu 2018 čeká další Halloween. Půjde o pokračování původní (osmidílné) ságy, nebo dvoudílného rebootu od Roba Zombieho? Nakonec ani jedno. Režisér a scenárista… (více)

Reklama

Reklama