Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rhaenyra truchlí nad tragickou ztrátou a snaží se udržet říši pohromadě. Daemon se připravuje na válku. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (67)

Alementina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S ohledem na nedavno prectenou predlohu, tak me mrzi zmeny. Daemon v knize neni zaporak, tak jak je vykreslen v serialu a to stejne se tyce zaverecneho souboje draku, kdy naopak, co v serialu jr podano jako nehoda/nestastna nahoda, tak v knize byl umysl. Za me to meni charakter postav, coz se mi moc nelibi. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finále jsem asi podle nadšení ostatních uživatelů tak úplně nepochopil; mně se totiž nezdálo, že by došlo, vzhledem k předchozímu dílu, k výraznému posunu v kvalitě. Jasně byly tu plány i protiplány, ty tu ale byly i minule, a když nebudu brát v potaz změnu ve vzdušné převaze, zase se toho tolik nestalo. Takže ano, šel jsem znovu do svého prvosezónního maxima, ale pokud by ode mě tvůrci chtěli nějakou pěticípou navíc, museli by přece jen přidat. Ale jsem realista, takže si plně uvědomuji, že je jim má hvězdička v databázi, o níž v životě neslyšeli, naprosto ukradená a že jim bohatě stačí, když šustí zelené. Jo, a těch komplikovaných porodů a porotratů už by taky mohli nechat. / Poučení: Když vložíš svá aktiva do hazardní hry, musíš počítat i s jejich ztrátou. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Správná spojenectví, osudová dilemata a klíčové zvraty. Je dobré vědět, že tvůrci nezapomněli tvořit dechberoucí materiál. Jen škoda, že musel přijít až v posledních epizodách s výjimkou té první úvodní. Vyjimečná triková práce, skvělá výprava, závěr v napětí, které by se dalo krájet a zřejmě nejlepší scéna z celé série. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dosť slušný záver a vzhľadom na dianie z kníh by mohla byť druhá séria ešte o úroveň vyššia. SPOILER: Záverečné roztrhanie Vhagarom bolo v dobrom slova zmysle brutálne, len som nepochopil, prečo scenáristi spravili z úkladnej vraždy kvázi nehodu. Tejto knižnej zmeny pri motíve vraždy ozaj nedáva zmysel. ()

Bordoshut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

10/10 – Nemožné se stalo skutečností. Poprvé za celý seriál Rod Draka jsem měl při sledování pocit, že sleduju pravý, nefalšovaný sequel Hry o Trůny, který dosahuje kvalit svého velkolepého předchůdce. Desátá epizoda je jednoduše úžasný divácký zážitek od začátku až do konce, bez jakéhokoliv hluchého místa. Zkrátka to šlape jako hodinky. Tempo, napětí – chvílemi jsem ani nedutal –, hudba, výprava, scénář. To všechno zde funguje na výbornou a skvěle to zúročí vztahy a pletky, jež byly pracně a solidně vystavěny v předešlých dílech. CGI výborné, práce s kamerou také na jedničku, předává přesně ty pocity, které má. Konflikt je velmi ostře narýsován a pompézní intrikánská hra o trůn, přízeň a moc může započnout. Dokonce i herci a herečky se činili o 106. Škoda, že seriál v tomhle tempu neběžel celou dobu, nebo se alespoň neodehrával v jedné časové lince. Tady lze vidět, jak krásně to mohlo fungovat. Ve zkratce: "Skvělý pay-off, který kazí jen vzpomínka na to, jak zdlouhavé dokázaly být předchozí díly." ()

Galerie (80)

Reklama

Reklama