Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rhaenyra truchlí nad tragickou ztrátou a snaží se udržet říši pohromadě. Daemon se připravuje na válku. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (67)

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prima, konečně tomu člověk může dát aspoň 4*. Kdyby seriál vynechal těch 8 proplkaných a nudných epizod o ničem a začal devátou epizodou smrtí krále bez charismatu, nebyl by to zdaleka takový propadák. Finální epizoda série se konečně aspoň trochu přiblížila fenoménu GOT. Novopečená nepomazaná královna se sice původní opičce nevyrovná, z Démona se stal trochu podpantoflí chlapík a ani ostatní ansábl není pořád bůhvíco, ale Jan Legolas Žižka z rodu Targarienů to nakonec zachraňuje svým charismatem a sympatickou nasraností a nepřátelstvím. Byť mu koule byly trochu zapilovány, alespoň dle některých zdejších uživatelů, anžto v knize to prý neměla být nehoda, leč čiročirý bohapustý záměr... PS: Cha chá - von tady toho největšího frajera seriálu hraje největší jebo z Posledního království?  :-))  nee, fakt je to ten samej herec? ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Správná spojenectví, osudová dilemata a klíčové zvraty. Je dobré vědět, že tvůrci nezapomněli tvořit dechberoucí materiál. Jen škoda, že musel přijít až v posledních epizodách s výjimkou té první úvodní. Vyjimečná triková práce, skvělá výprava, závěr v napětí, které by se dalo krájet a zřejmě nejlepší scéna z celé série. ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Teraz už kráľovná Rhenyra posiela poslov so správou o dodržanie práva následníctva na Železný trón. Jej synovia sa ponúknu za poslov, čo sa nakoniec javí ako chyba. Deamon je vo svojom živle a chystá sa na otvorenú vojnu s Kráľovým prístaviskom. Prevedenie: Vynikajúce zakončenie, pre mňa nie príliš ohurujúcej prvej série. Drakov bolo dosť ale nijako neviem prísť na motiváciu niektorých postáv a to ma dosť mätie. Týpek s páskou cez oko je ale zatiaľ najviac naložená postava naprieč celým univerzom a t beriem do úvahy aj GoT. Sám som zvedavý čo prinesie druhá séria. 90% ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dosť slušný záver a vzhľadom na dianie z kníh by mohla byť druhá séria ešte o úroveň vyššia. SPOILER: Záverečné roztrhanie Vhagarom bolo v dobrom slova zmysle brutálne, len som nepochopil, prečo scenáristi spravili z úkladnej vraždy kvázi nehodu. Tejto knižnej zmeny pri motíve vraždy ozaj nedáva zmysel. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdo by to byl řekl, že místo tance draků, tvůrci uklohní spíš labutí jezero. Neustále se jen hrozí, žádná postava nemá koule, dokonce i Daemon byl domestifikován. Nikdo nekompromisní, žádná sviňa, která se toho nebojí. I ta závěrečná smrt, byla podaná jako chovatelské selhání. Takže to působí jako scénáristická berlička, aby Rhaenyra ztratila zábrany. Pasáži s porodem nerozumím, mělo to být něco jako...koukejte, jak je princezna drsná?  Nemůžu si pomoct, ale nepůsobí to na mě jako sofistikovaný příběh. Charakteristika jednotlivých postav je mizerně načrtnutá. Sledujeme je jen skrze to, co říkají, ale zkuste si vzpomenout na GoT. Každá postava měla povahové rysy, pro ni typické. To tady není. A to jsme na konci první řady. Nebýt draků, na které se dobře dívá a jednookého Legolase, který je jediná cool postava, klidně bych dal o hvězdu míň. ()

Galerie (80)

Reklama

Reklama