Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Miles Morales, který je nyní na plný úvazek dobrým sousedem Spider-Manem v Brooklynu, se znovu setkává s Gwen Stacyovou, se kterou se vydá na zběsilou jízdu Mnohovesmírem, v němž se setká s novou partou Pavoučích hrdinů, kteří brání samotnou podstatu paralelních světů. Když se však mezi Pavoučími hrdiny objeví rozpor, jak se vypořádat s novým nebezpečím, Miles zjistí, že bude muset přehodnotit, co pro něj znamená být hrdinou, aby zachránil ty, které na světě miluje nejvíc. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (500)

Algernons 

všechny recenze uživatele

Blesk nikdy neuhodí dvakrát na to stejné místo, pokud nejste Phil Lord a Chris Miller. Ti blázni to znovu dokázali a znovu posunuli Spider-Mana, animaci a superhrdinský filmy o úroveň výš. Na tak velkolepý, energický a divoký film, který je tradičně nabobtnalejším a velkolepějším pokračování se však jedná často o překvapivě komorní a emocionálně silný kousek. Který nezapomíná na důležitost výstavby. Postavy, mytologie, zápletky a záporaci se krásně organicky rozvijí, jakoby to od začátku měla být jasná trilogie. Takhle přirozený pokračování, které krásně pokračuje v načrtnutých vztazích a tématech, jen tak neuvidíte. Ovšem je to jen první půlka z celku a tak tu máme trochu podivnou strukturu, která hlavně ve finále brání filmu naplnit stejný potenciál. A až trojka zpětně ukáže, zda se tenhle film postaví po boku staršího brášky a nebo půjde o lehce slabší film. ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele

"Let’s do this one more time. I’ve been Brooklyn’s one and only Spider-Man." _____________ Už je to skoro päť rokov, odkedy do kín vstúpil jeden z najlepších animovaných a zároveň aj jeden z najlepších komiksových filmov všetkých čias – Spider-Man: Into the Spider-Verse. V tej dobe zažal iskru, ktorú animovaná tvorba už dlhšiu dobu potrebovala a v podstate spôsobil aj úplnú revolúciu vo svojom žánri. Svojim vizuálom mi už vtedy vyrazil dych a predstavoval pre mňa perfektný audiovizuálny masterpiece... No, a o jeho tohtoročnom pokračovaní platí toto všetko asi päťnásobne – animácia je na extrémne vysokej úrovni, je neskutočne dynamická a v kombinácii so soundtrackom tvorí ohromné audiovizuálne inferno (práve vďaka nej som mal asi polovicu filmu neprestávajúce zimomriavky a husinu) začínajúce hneď v úvode s Gwen, ktorý vás absolútne pohltí a vcucne a vlastne až do konca tento film svoje zovretie ani na chvíľu nepovolí. A aj napriek tomu, že sa tu objaví zopár pomalších scén, tak ani na chvíľu sa pri tom človek nenudí. Tieto pomalšie momenty boli zakaždým veľmi šikovne vystriedané hyperakčnými a dokonalými bitkami a naháňačkami, ktorých tempo bolo úplne šialené... Ale toto vlastne platí pre celý tento film – už od prvých minút ani na chvíľu nespustí nohu z plynu, ale popritom sa ešte parádne stíha venovať osobnej linke väčšiny hlavných postáv a to mu neuveriteľne pridáva na dokonalosti. To spracovanie a animácia sú nesmierne úchvatné a v rámci animovanej tvorby podľa mňa nemajú akúkoľvek konkurenciu – dokonca aj excelentná prvá časť z roku 2018 pôsobí oproti tomuto iba ako nejaký koncept, ktorý sa drží celkom zkrátka, pri čom v Across the Spider-Verse to vyzerá tak, že tvorcovia mali úplne voľné ruky a vďaka tomu mohli popustiť uzdu svojej fantázii a gigantickej kreativite na maximum a tým pádom vytvorili tento enormný pavúčí námrd, z ktorého som sa ešte stále (ani deň po dopozeraní) úplne nespamätal... Tie nápady tu naozaj nepoznajú žiadne hranice a v momentoch, keď som si už myslel, že ma tento film nedokáže už ničím prekvapiť, vytasil ďalšie a ďalšie esá z rukávu a mňa tým doslova odpálil (Spider T-Rex, Lego Spider-Man, Spider-Punk a dokonca aj Tobey Maguire boli tými najprekvapivejšími čerešničkami na torte...). No, a ten záver ma už načisto poslal do iných dimenzií, skutočne som pri ňom stratil dych a v napätí som sledoval, čo sa bude diať ďalej... A krátko na to som nemohol uveriť, tomu, že sa už pozerám iba na záverečné titulky, pretože to ubehlo neuveriteľne rýchlo – tie dve hodiny mi pripadali ako 40 minút... Čakanie na finálnu časť bude strašne dlhé a obrovské utrpenie... Spider-Man 2099 odporúča druhú časť Spider-Verse všetkými dvadsiatimi! Ak bude finálny diel minimálne takýto dobrý, tak sa bezpochyby jedná o najlepšie spracovanie Spider-Mana ako takého... Edit (10.8.23): Wau, proste wau! Ani po opätovnom pozretí ma Spider-Man: ATSV neprestáva udivovať svojou dokonalosťou! ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jednička byla super, ale po odchodu z IMAXu jsem si tenkrát říkal, jak se těším, až si tu strašně předimenzovanou finální akční scénu pustím na menší televizi. No a u dvojky mě zpětně vlastně kupodivu vůbec nemrzí, že jsem kino vynechal, protože v obýváku přesně krásně vynikly všechny ty megalomanské bitvy. Strašně jsem si to užil od začátku až do konce. [HBOmax] ()

Arbiter 

všechny recenze uživatele

Esteticky i tentokrát fenomenální. Úvodní část a pak mnoho dalších berou dech. Dynamika snímku připomíná pád do víru pod splavem, zatímco vám někdo tubusem rve do krku hamburgery jeden za druhým - což se sice dá klasifikovat jako adrenalinový zážitek, ale minimálně ve chvíli, kdy se člověk začne reálně topit, to přeci jen přestává být zábavné. ___ Děj není děravý a hezky plyne, ale hodnotově mám podobný problém, jako u Eternals a podobných: je pro mě náročné cítit sympatie k hlavnímu hrdinovi a scénáristům, pokud sugerují, že je lidsky správné riskovat život celé jedné reality pro hypotetickou záchranu jednoho člověka. Stejně tak by mi nevadilo, kdybychom už velice rychle opustili koncept mnohovesmíru a zase zkusili něco jiného. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nářez plný nápadů. Oslava všech kreslířů a umělců, kteří každému z představených světů vtiskli výjimečnou a jedinečnou atmosféru. Akční scény jsou tak nabité, že budete chtít jít velmi brzy do kina znovu. Užít si je, studovat je. Ne však jen vizálem je divák živ a je třeba pochválit i scénář. Každá postava je skvěle promyšlená, má svůj minipříběh a vyvíjí se. Moudra, která Spider-mani/manky sypou z rukávů dávají smysl a baví  (protože Spidy je srandista), kazdý divák si zde musí něco najít. Mě se jako Petru B. Parkerovi taky narodila od prvního dílu dcera a jestli jsem v něm poznával svoje otcovské stereotypy? No jasně že ano, tak dobře jsou ty postavy napsané. Každý si tu něco najde. Má to i svou osudovost a nezvyklého padoucha, který to v jedničce zchytal koblihou a pak měl trochu smůlu. Z trdlovitého vědce a padoucha třetí kategorie až na zkázu celého multivesmíru snadno a rychle? No možná ne zkázu... možná, protoře si musíme počkat na trojku. No a shrnutí? Po reklamně na časopis Sluníčko to sešlápne plyn až k podlaze zvolní až v otevřeném závěru. - Tys ji vzal do další bitky? - Já? Ne. Dyťs to zakázala, takže ne. Vůbec. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (31)

  • Film měl být původně vydán již 8. dubna 2022, nakonec kvůli pandemii covid-19 byl film přesunut o více než rok. (petr.koca)
  • V některých částech filmu se stejně jako v komiksech objeví v pravém dolním rohu malý obdélník s poznámkou od autorů. Obvykle představuje nějakou postavu, odkazuje na předešlé komiksy nebo vysvětluje cizí slova. (SpiderBoy)
  • Když si Milesův otec nakonec rozmyslí nebezpečný skok a jde raději po schodech, připomíná to scénu z prvního dílu, kde Miles udělá to samé, když objevuje své schopnosti. (SpiderBoy)

Související novinky

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

Nominace na Ceny Akademie zveřejněny

23.01.2024

V úterý 23. ledna 2024 byl v Samuel Goldwyn Theater v Beverly Hills z úst herců Jacka Quaida a Zazie Beetz oznámen kompletní výčet nominací pro nadcházející 96. ročník předávání cen americké Akademie… (více)

29. Critics' Choice Awards - výsledky

29. Critics' Choice Awards - výsledky

14.01.2024

V neděli 14. ledna byly v kalifornské Santa Monice uděleny ceny Critics' Choice Awards tradičně vyzdvihující výjimečné tvůrčí výkony a filmové počiny uplynulého roku. Toto ocenění je zároveň po… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle žebříčků ČSFD

31.12.2023

Blíží se konec roku, a tak opět nastal čas na bilancování toho, které filmy a seriály z letošní produkce se umístily nejlépe v ČSFD žebříčku, jehož podoba není ovlivněna ničím jiným než celkovým… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama