Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Z islandského městečka až do finále Eurovize... Je rok 1974 a malý Lars Erickssong v nedávné době přišel o matku a odměřený otec (P. Brosnan) chlapci moc podpory neposkytuje. Když se ale u nich doma schází přátelé, aby sledovali finále Eurovize, kde soutěží také skupina ABBA, Lars při jejím hitu Waterloo nečekaně ožije. Vezme si pak do hlavy, že v Eurovizi zvítězí a tohoto snu se Lars (W. Ferrell) drží i dnes, společně se stejně potrhlou kamarádkou z dětství Sigrit (R. McAdamsová). Vystupují jako popové duo Fire Saga, ale bez větších úspěchů zpívají pouze v jejich rodném malém rybářském městečku Húsavíku. V tu dobu se pořádá výběr soutěžících do Eurovize za Island a prezident tamní televize má o výběru kandidáta jasno. Na papíře však podle regulí musí být kandidátů dvanáct, a při zcela náhodném losování soutěžících do počtu, se na listině objeví také Fire Saga. Když během nominace dojde na jejich číslo, stane se z něj kvůli Larsovi jedna velká fraška a oba pak zdrceně na molu pozorují luxusní loď, na níž se baví ostatní soutěžící. Strašlivé neštěstí na lodi způsobí, že jediným kandidátem do Eurovize za Island zůstane Fire Saga… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (356)

classic 

všechny recenze uživatele

„Súťaž piesní Eurovízia: Príbeh ohňa Saga” započala v islandskom Húsavíku, 6. apríla 1974, kedy malý Lars Erickssong začal pred televíznou obrazovkou spontánne tancovať na švédsku, hudobnú skupinu ABBA, ktorá so svojou piesňou „Waterloo” , práve čochvíľa vyhrá už 19. ročník súťaže "Eurovision Song Contest" , že do rytmu sa taktiež pridáva i malá a „nemá” Sigrit Ericksdóttir, ale tu od (všade)prítomného publika samých dospelákov, zožnú iba uštipačný výsmech, no aspoň priateľstvo medzi nimi navždy zotrvá, že vtedy to bol vôbec prvotný impulz, prečo sa spievaniu a tancovaniu venovať snáď donekonečna a ešte oveľa ďalej... ? Založili si spevácke duo "FIRE SAGA" , kde po večeroch hrávajú v akomsi rybárskom klube, pretože sám Lars je rybárom a Sigrit sa stala učiteľkou. Najprv sa totálne zvláštnou « náhodou » prostredníctvom islandskej, verejnej televízie dostanú do štátnej súťaže, aby sa následne vďaka, hádam ešte väčšej » nehody « nakoniec prebojovali na samotnú Eurovíziu do škótskeho Edinburghu, pričom tu už budú len samé esá, akými určite sú, Rus Alexander Lemtov, či Grékyňa Mita Xenakis, kedy to už bude o úplne niečom inom. Sú ale pokladaní za totálnych outsiderov, pretože svoje vystúpenia si spríjemňujú „bizarnými zrážkami” , čím zase inkasujú ten pocit trápnosti z liet minulých. Ako sa napokon so všetkým vysporiadajú, a či vonkoncom vyhrajú, to je vskutku viac, než otázne... ? / David Dobkin je v prvom rade - komediálnym (rutinérskym) režisérom, ktorý si prehľadne ukočíroval super-komika Willa Ferrella, ktorý si zároveň sám sebe napísal scenár priamo ušitý na mieru, a to za miernej kolaborácie Andrewa Steelea, že buď chcú len cielene zosmiešniť celú štruktúru Veľkej ceny Eurovízie, alebo im skladajú len akýsi hold, asi z každého rožku trošku... ? I keď by som sa asi viac priklonil k tej „SATIRE” ? Rachel McAdams je nemenej zaujímavá, kedy obidvaja sú priam božskí, čo ešte intenzívnejšie umocňuje i kamera Dannyho Cohena, ktorá ich sníma v celku. Potešil i niekdajší "James Bond" v malej úlohe otca hlavnej postavy. A síce týmto sympatickým filmíkom Netflix dieru do sveta asi neurobí, ale zase si treba povedať aj to, že nebol žiadnou stratou času, totoiž obsahoval zopár slušne vtipných sekvencií. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Velmi fajn reklama na Eurovision pro ty, co ho neznají (především Američanu), a zároveň fajn snímek pro už stávající fanoušky Eurovision, kteří docení mnoho narážek. A vlastně je to vhodný film i pro všechny ostatní. Eurovision Willa Ferrella boduje hrozně pěkným prostředím. Island a později Skotsko jsou tu pečlivě zobrazovány jako atraktivní destinace a (nejen) díky tomu má film skvělou, pohodovou atmosféru. Hlavní dvojka "blbé a ještě blbějšího" je taky moc milá a na poměry Willa Ferrella i dost civilní. V každém případě "Saga of Fire" není bohužel zdaleka tak vtipná, jak by mohla být - ve filmu jsou asi jen tak tři výborné fóry. Taky příběh je dost obyčejný. Pořád je to ale velmi příjemná komedie a upřímně řečeno, mnohem lepší film, než jsem čekal. (7/10) ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Úvodná polhodina bola celkom vydarená. Myslel som si, že vytvára základ pre hlavný tok zábavy. Bohužiaľ prišiel úplný obrat v dojmoch. Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga nie je trefné parodovanie. Ide bohužiaľ o oslavu Eurovízie. A predovšetkým ide o nevydarenú komédiu kde sa často deje nefungujúca romantika, chvíľu sa trápne spieva a kde Will Ferrell predvádza Willa Ferrella. Trailer Vás naláka na zaujímavú paródiu a na miesto toho dostane mix komediálnych subžánrov, ktoré vôbec nedržia pokope. A aby toho nebolo málo, tak Vás to celé ubije dvojhodinovou minutážou. Jedna hviezda je za spomínanú cca polhodinu a Rachel McAdams. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Klasický holyúdský povrchní sračkoidní rektobol a degenerativní homomédie bez jediného vtipu, určená pro celou (už tak retardovanou) rodinu, po které by měla následovat mezinárodní žaloba Islandu na toho slizkého trapáka Ferela za to, že dělá z jeho obyvatel přitroublé čuráky. Nasraně druhé je to taková vcelku neškodná, hloupá kokotinka, způsobující jen odumírání zbytku mozkových buněk, a nikoliv obvyklou maligní rakovinu vkusu, kde Ferel v další sériové roli odpudivého žinantního debila tentokrát moc neprdí ani nežere hovna, je prostě tak nějak jenom normálně slizký a uboze trapný. Kokotinka patetická, kýčovitá a plná plytkých kolotočářských cajdáků a homopissniček, podtrhující současný tytrubkový trend, že i sebevětší retard se může dočkat svých patnácti minut, že, Misho, jen proto, že je retard. Ovšem kdyby mi někdo držel u hlavy devítku s tím, že pokud se znovu nepodívám na nějakou ukrutnou buzikálovou sračku, tak mě zabije, a na menu by byli ještě Bídníci a LA LA Shit, nadšeně zvolím tohle. Tudíž nádherná dvojka, a teď mě omluvte, musím jít hladit kočky a nažehlovat si puky na riflích. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Náhodou docela příjemnej a na pohodu feel good filmeček. Netflix konečně zase po nějaké době vyprodukoval něco nadprůměrného. Zákulisí Eurovize jakož to prostředku k rychle nabité slávě mám zmapované slušně a nepohoršuje mě to. Přidat ještě víc vtipných situací, tak bych šel i na 4*, takhle dávám nakonec 65% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (29)

  • Ve filmu můžeme vidět celkem 6 předchozích vítězů Eurovize – Alexandra Rybaka (2009), Loreen (2012), Conchitu Wurst (2014), Jamalu (2016), Salvadora Sobrala (2017) a Nettu Barzilai (2018). Kromě nich můžeme ve filmu spatřit dalších 5 účastníků Eurovize – Jessyho Matadora (Francie 2010), Elinu Nechayevu (Estonsko 2018), Bilala Hassaniho (Francie 2019), Johna Ludvika (Švédsko 2019) a Annu Odobescu (Moldavsko 2019). Převážně jsou k vidění u písničky „Song-A-Long“, která se odehrává v sídle ruského účastníka Alexandera Lemtova. (Morrighan)
  • Írsko zvíťazilo v speváckej súťaži Eurovision do roku 2020 najviac - sedemkrát. V 90. rokoch vyhral štyri z piatich súťaží a ako prvá krajina zvíťazila trikrát za sebou. (belinko)
  • Když se Alexander Lemtov (Dan Stevens) snaží přesvědčit Sigrit (Rachel McAdams), že s ním má zůstat, nabízí jí, že ji mimo jiné koupí Fabergého vejce. To bylo důležitou součástí zápletky předchozího filmu, ve kterém Rachel hrála, Noční hra (2018). (Mygel)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama