Reklama

Reklama

Píše se rok 50 př. n. l. Za devatero horami a devatero řekami… Tedy velmi, velmi daleko od malé galské vesnice, kterou tak dobře známe, leží země zvaná Čína. Zde proradný generál, bažící po moci, právě zajal a uvěznil čínskou císařovnu. A protože věhlas nepřemožitelných Galů překvapivě sahá až do Asie, princezna Fu Yi neomylně ví, na koho se obrátit. Se svou věrnou strážkyní Na Ban Čim a synovcem fénického kupce Popkornise prchá ze země. Samozřejmě požádá o pomoc ty nejlepší z nejlepších, udatné válečníky, Asterixe a Obelixe. Naši dva nerozluční hrdinové se s princeznou vydávají na dobrodružnou výpravu za záchranou císařovny i celé Číny… (Bioscop)

(více)

Videa (5)

Trailer 7

Recenze (149)

Oxyuranus 

všechny recenze uživatele

Všichni tu jsou naprostý magoři a já se u toho skvěle bavil. Motiv Číny a jeho protnutí s gali tu sice není tak silný jako například u Mise Kleopatra, ale pár fórů se taky povedlo. Na čem si ale tvůrci (a tvůrci českého dabingu) dali záležet jsou jména. Skvělý je i výběr Cesara. Škoda snad jen toho, že Asterix je tu takový tragéd. Bavil jsem se. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Není to sice žádný zázrak, ale z hlediska zábavnosti to na mne celkem zapůsobilo. Zpočátku se to možná může jevit jako laciná napodobenina původních filmových Asterixů a herecké obsazení je až na pár výjimek velmi slabé.  Stále jsem však byl s komedií jako takovou spokojen a na mém žebříčku by se dílo umístilo mnohem výše než většina z jeho předchůdců. Především tedy oceňuji vtip a důraz na komiksovost, což utváří zcela nové a velice povedené situace na něž se v předchozích filmech nedostane (stejně tak i postavy). Taková změna zaručeně potěší každého bývalého, ale i současného dětského fanouška. Nakonec byl i příběh obstojný a propojení minulosti se současností funkční i humorné. Uznávám, mírně jsem nadhodnotil, ale na takových 63-68% by to mělo mít. PS: Byl dobrý nápad obsadit Zlatana Ibrahimoviće do filmu, k čemuž bych doplnil takový malý skrytý vtip ve vtipu, neboť ho v českém znění namluvil Ujfaluši. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

jestli něčím hraná Asterixova dobrodružství vynikají, pak jo to schopnosti s každým novým filmem přijít s horším obsazením i vizuálem. Říše středu tak vypadá, jako kdyby v ní nikdo nechtěl hrát a tvůrcům nezbylo nic jiného, než oslovit fanoušky, kteří pak na natáčení dorazili ve vlastních kostýmech. Samotné hlavní duo je pak smutná kapitola, kdy Lellouche jako Obelix ještě celkem ujde a dá se na něj zvyknout (i když Depardieu to prostě není), ovšem Canetův Asterix je absolutní krok vedle. Jediný kdo tu jakž takž obstojí je dvojice Cassel, Cotillard (přičemž Marionin čas na plátně je s bídou pár minut) a vyloženě potěší přítomnost Pierra Richarda, kterého sem původně vůbec nepoznal. Zbytek je jedna velká bída, ze které sice tu a tam vykoukne funkční vtípek, který ale působí že se tam nejspíš dostal omylem. Do úplně jiné dimenze pak tuhle Asterixovu smrt v přímém přenosu posouvá český dabing, který je celý jeden velký bizár. Michal Suchánek by byl možná dobrá volba do role Asterixe a v reálu by nejspíš obstál i Michal Novotný jako Obelix, nicméně poslouchat to bylo většinu času docela utrpení. Největší v případě Jakuba Koháka, kde je dost slyšet že s dabingem nemá moc zkušeností (a evidentně to má důvod) a když si to navíc divák spojí s obrazem, kde se repliky netrefují jeho postavě do pusy a ona tak chvílemi působí jako břichomluvec, je to zážitek, který bych si pro příště raději odpustil. Ideální bude vrátit se k animovaným kouskům jako bylo třeba Město bohů, které Asterixovi extrémně slušelo....20% ()

Litvicek 

všechny recenze uživatele

Už jdeme hodně dolů. Doby, kdy Asterix s Obelixem bavili jak dospělé, tak i děti, jsou pryč - Tohle by chtělo původní účel plnit také ale nefunguje to. Příběhově už nevíme kam jít, tak jdeme do Číny. Vegani jsou taky lidi, tak je tam taky zkusíme vesrat. A to celé má spojit nalezení nových přátelství a lásky, což se taky moc povedeně nekoná, takže ve výsledku zůstává věrná Bro-mance mezi Asterixem a Obelixem. Velký, velký průměr. Ale Ibra a jeho rolička nezklamala - Je dobře, že si umí udělat srandu i ze sebe. Každopádně sjedeš to až do konce, to není problém ale výsledné dojmy jsou tu tam. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Asterix je Asterix a Obelix je Obelix……animovaní i hraní……dají si lektvar (vím, že Obelix nemusí), sem tam praští nějakého Římana, povečeří divočáka a tak pořád dokola a je jedno jestli jim u toho sekunduje Kleopatra nebo Caesar či se zrovna nachází v Římě, Řecku a nebo jako v tomto případě v Číně. Takže ono v tomto případě není zase tak úplně ouvej. Co však bolí, jako připínáček v botě je český dabing (za což Francouzi nemohou) a příšerný casting (za což Francouzi mohou). Příběh sám o sobě už je takovou galskou klasikou. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (39)

  • Gilles Lellouche v jednom rozhovoru pro francouzskou televizi zmínil, že aby mohl ztvárnit postavu galského válečníka Obelixe, musel přibrat za šest měsíců dvacet kilo. (Krtek123)

Reklama

Reklama