Reklama

Reklama

Píše se rok 50 př. n. l. Za devatero horami a devatero řekami… Tedy velmi, velmi daleko od malé galské vesnice, kterou tak dobře známe, leží země zvaná Čína. Zde proradný generál, bažící po moci, právě zajal a uvěznil čínskou císařovnu. A protože věhlas nepřemožitelných Galů překvapivě sahá až do Asie, princezna Fu Yi neomylně ví, na koho se obrátit. Se svou věrnou strážkyní Na Ban Čim a synovcem fénického kupce Popkornise prchá ze země. Samozřejmě požádá o pomoc ty nejlepší z nejlepších, udatné válečníky, Asterixe a Obelixe. Naši dva nerozluční hrdinové se s princeznou vydávají na dobrodružnou výpravu za záchranou císařovny i celé Číny… (Bioscop)

(více)

Videa (5)

Trailer 9

Recenze (147)

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že jsem velice mile překvapen... Na to, že to je pětka, a už Asterix a Obelix ve službách jejího veličenstva nebyl nic moc, narozdíl od Mise Kleopatra, a taky trošku rozpačitý začátek, kdy to vypadalo, že to bude úplně stejné jako vždy.. Tak chyba lávky (možná je to tím velkým plátnem, protože to byl první Asterix a Obelix, na kterém jsem byl v kině). Je to nečekaně svěží a opravdu hodně vtipné, žádný osvědčení vtip, či gag nechybí a jsou tu nové - např. geniální cameo Zlatana v roli Antiviruse (vůbec jména jsou na celém filmu opět nejftipnější, v čele s princeznou Fuj)... Takže já můžu jen doporučit a to hlavně dětěm, které ještě žádný díl neviděly.. Mám trochu výhrady k technické stránce a vizuálním efektům, ale ani to není nějak hrozné. Viděno v kině (cze dabing - který byl mimochodem skvělý- Kohák, Ujfaluši)...80% ()

ForGump 

všechny recenze uživatele

Zjevný pokus navázat některými motivy a šíleným humorem na dvacet let starý druhý díl hrané série se mírně řečeno míjí účinkem. Jestli se jedná hlavně o nefunkční režii, televizní snímání, které navozuje dojem opulentní podívané, kde 72 milionů dolarů na tom fakt není vidět nebo o magorský scénář ponechám opomenuto, protože se jedná o podružnou věc. Casting je jednou z mála věcí, která alespoň v některých případech funguje, především obsazení Obelixe a Vincenta Cassela do role Ceasara. Jinak se ale jedná místy až o hovadský film, který si hraje jak je moc nekorektní, ale bohužel pitvoření některých, zbytečný running joke o Asterixově vegetariánství, či příšerně vykreslená Kleopatra, dává opravdu punc spíše velké trapnosti. O čem bych asi mluvit vlastně neměl a za co vlastně film jako takový nemůže, je naprosto otřesný a uši trhající český dabing, ale bohužel mi extrémním způsobem ještě zhoršil celý zážitek. A ano když jsem si říkal, že jeden Kohák světu stačí, absolutně jsem netušil, že se po modré planetě prochází ještě jeden, jemuž dá náš Kohák svůj hlas a celé mě to vyděsí, že se ještě nyní budím ze spaní, o Suchánkově Asterixovi už nemusím ani nic dodávat. Obloukem se vracím na začátek, pokud tedy se Canet mylně domníval, že naváže bizarností a zvráceností na Misi Kleopatra, tak se tedy přepočítal hned v několika ohledech a navíc i v diváckém, neboť ve Francii a ani jinde na světě se ten film nemá šanci zaplatit a co je naprosto nejhorší, že aura okolo Asterixových dobrodružství začíná pomalu, ale jistě odcházet do ztracena. 10% ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Aj percentá ale najmä recenzie obľúbených užívateľov ma od pozretia tohto pokračovania odrádzali a treba povedať že to bolo oprávnené. Toho korektného shitu je už toľko až je človeku z toho na bľuvanie (čo by dali ženy počas silvestrovských nocí v západných metropolách ak by boli aspoň z 3/4 tak silné ako muži ktoré ich obťažovali, z úcty k udalosti zo začiatku roka v jednej slovenskej lokalite nespomeniem že to môže dopadnúť ešte horšie ako iba obťažovaním), druhá hviezdička je vlastne len zato že nezabudli na pirátov, za v poslednom čase výborný výber retro hitov a za poznámku rozprávača, ktorý tak v druhej polovici zhrnie obsah a dodá že "iba pre istotu, ak sa na to ešte niekto pozerá"...nuž nebol ďaleko od pravdy že som to do tohto momentu nedal, nakoniec s dávkou sebazaprenia som to dal. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Najhorší Asterix, aký kedy asi vyšiel. Obsadenie mizerné, a to nielen hlavné postavy, kde ani jednému tá postava nesedí, ale aj taká Cotillard ako Kleopatra je úplne mimo a Panoramix už vyzeral, ako keby sa už chystal do hrobu. Scenár sa tiež nechytal a Rimanov spájať s čínskymi reáliami je pre diváka nudné. Tam, kde mal byť vtip, prišla trápnosť, no a z chytrého Asterixa sa stal uplakánek s krízou mužskej identity, čo chce odrazu žrať semiačka a trávu. Tak sa zdá, že pri písaní scenára sa snažili prepašovať niektoré témy a ideológie súčasnosti. Zo statočného Gala je tak zženštilý fúzač, ktorému len opätky zabudli dať. ()

Trixinka 

všechny recenze uživatele

Špatné herecké obsazení dvou hlavních postav (a nejen nich) film degraduje na nižší úroveň. Nad vodou po herecké stránce toto dílo drží pouze Cassel ala Caesar, ale sám samotinký to neutáhne. V ději žádné bombastické veletoče neočekávejte, patrně všechno už v tu ve filmech s Asterixem a Obelixem bylo (piráti, boj s Římany.....). Moc jsem nepobrala ani samotnou charakteristiku postav, Obelix býval prostě tlustý, zde nebývale štíhlý; Asterix býval vždycky chytrý a bystrý, zde moula k pohledání; Panoramix býval sice starý druid ale vitální, zde působil lehce nad hrobem.... No a co se českého dabingu týče, horší už snad být nemohlo, to co předvedlo dabingové duo Suchánek Kohák by mělo být trestné. Achjo, kde jsou ty časy, kdy bývaly filmy s A+O zárukou dobré zábavy a nekonečného smíchu. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (39)

  • Historicky mal skutočný cisár Han Xuandi dve dcéry, princeznú Jingwu a princeznú Guantao Shi, ktoré obe žili v roku 50 pred Kristom (rok, v ktorom sa odohrávajú všetky príbehy o Asterixovi). (Arsenal83)

Reklama

Reklama