Reklama

Reklama

Píše se rok 50 př. n. l. Za devatero horami a devatero řekami… Tedy velmi, velmi daleko od malé galské vesnice, kterou tak dobře známe, leží země zvaná Čína. Zde proradný generál, bažící po moci, právě zajal a uvěznil čínskou císařovnu. A protože věhlas nepřemožitelných Galů překvapivě sahá až do Asie, princezna Fu Yi neomylně ví, na koho se obrátit. Se svou věrnou strážkyní Na Ban Čim a synovcem fénického kupce Popkornise prchá ze země. Samozřejmě požádá o pomoc ty nejlepší z nejlepších, udatné válečníky, Asterixe a Obelixe. Naši dva nerozluční hrdinové se s princeznou vydávají na dobrodružnou výpravu za záchranou císařovny i celé Číny… (Bioscop)

(více)

Videa (5)

Trailer 9

Recenze (147)

Karbos 

všechny recenze uživatele

Jak je možné, tak dobrý námět tolikrát podělat? Vždyť je to super materiál, stačí se podívat na první filmovou jedničku....to byla pecka.... Kleopatra ještě ušla ale už to smrdělo parodií. Všechno další, už je jen něčí osobní pomsta tomuhle jinak skvělému komixu. Nechápu, proč se to pořád točí, ať se na to vys£rou a netočí nic, nebo ať to začnou dělat pořádně. ()

ForGump 

všechny recenze uživatele

Zjevný pokus navázat některými motivy a šíleným humorem na dvacet let starý druhý díl hrané série se mírně řečeno míjí účinkem. Jestli se jedná hlavně o nefunkční režii, televizní snímání, které navozuje dojem opulentní podívané, kde 72 milionů dolarů na tom fakt není vidět nebo o magorský scénář ponechám opomenuto, protože se jedná o podružnou věc. Casting je jednou z mála věcí, která alespoň v některých případech funguje, především obsazení Obelixe a Vincenta Cassela do role Ceasara. Jinak se ale jedná místy až o hovadský film, který si hraje jak je moc nekorektní, ale bohužel pitvoření některých, zbytečný running joke o Asterixově vegetariánství, či příšerně vykreslená Kleopatra, dává opravdu punc spíše velké trapnosti. O čem bych asi mluvit vlastně neměl a za co vlastně film jako takový nemůže, je naprosto otřesný a uši trhající český dabing, ale bohužel mi extrémním způsobem ještě zhoršil celý zážitek. A ano když jsem si říkal, že jeden Kohák světu stačí, absolutně jsem netušil, že se po modré planetě prochází ještě jeden, jemuž dá náš Kohák svůj hlas a celé mě to vyděsí, že se ještě nyní budím ze spaní, o Suchánkově Asterixovi už nemusím ani nic dodávat. Obloukem se vracím na začátek, pokud tedy se Canet mylně domníval, že naváže bizarností a zvráceností na Misi Kleopatra, tak se tedy přepočítal hned v několika ohledech a navíc i v diváckém, neboť ve Francii a ani jinde na světě se ten film nemá šanci zaplatit a co je naprosto nejhorší, že aura okolo Asterixových dobrodružství začíná pomalu, ale jistě odcházet do ztracena. 10% ()

Reklama

Mini_X 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem velký fanoušek Asterixe a Obelixe, tak mi nemohl samozřejmě uniknout nový Asterix a Obelix film. No a musím říct, že jsem zklamaný. Důvody jsou především dva. Za prvé přeobsazení Asterixe a Obelixe (což není ten největší problém). Za druhé film jde v podobných stopách, jako Asterix a ve službách jejího veličenstva. Film vypadá, jako velká napodobenina ve službách její veličenstva, akorát jediný rozdíl je že film se odehrává v Číně. Také jsem byl zklamaný, jak ve filmu působil Asterix, který na mě působil velice zvláštně a za celý film jse mi neprodal. Film má sice pár vtipů, který pochopí dospělí, ale zbytek byl plochý. Ale jedna věc, která mě asi nejvíce zklamala bylo provedení známých scén z minulých hraných filmu či animovaných, kde jsem jenom mohl jenom zírat na to jak známe scény z minulých projektu, jsou tak moc uměle a ne zajímavě provedené. Doslova každou ránu, kterou dostane říman působí strašně uměle a necejtil jsem ten pocit co jsem vždycky cítil v minulých filmech. No a nové postavy mě byl hodně u zadku. Láme mi to srdce, ale jde asi o druhé či třetí nejhorší hrané provedení Asterixe a Obelixe. Za mě si to zaslouží o vlásek 4/10. ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

V tomhle dobrodružství je strašně moc zamilovanejch. Tak jsem se vážně dočkal Asterixe na velkém plátně!  Občas to bylo fakt nesmyslný a příběh bych nepřevyprávěl. Navíc pan režisér jako Asterix byl fakt hroznej (typově úplně mimo),  takže těžko říct jestli bych doma nedal o hvězdu méně. A ano, Asterixovské poměry je zde možná až moc zamilovanejch a na můj vkus strašně moc Asiatek (ale i Asiátů.:D ), kvůli kterym je tady pak i  strašně moc zamilovanejch.:D  Ale ty dvě hodiny utekly skoro jako dvě vteřiny. Bylo  to sice béčkový, ale taky  dostatečně ulítlý a absurdní. A hlavně na rozdíl od takovejch Olympíjských her i vtipný!  Popcornix s hlasem Koháka byl fajn nové osvěžení stejně jako Otis v Kleopatře. A César se svým teplým posluhovačem si ukradly každou scénu pro sebe (A kde jsou, a kde jsou, a kde jsou, ty Egypťánky...) Smál jsem se skoro pořád a báječně jsem se uvolnil. Moc díky!   Film se nebere vůbec vážně, je  zde spousta fórků a i písničkových. Nezůstal ušetřen ani Hříšný tanec. Co teprve: ♪ Anti-Antivirus, Anti-Antivirus, Anti-Antivirus ()

carodejb 

všechny recenze uživatele

Poctivo som to skúšal pozerať v pôvodnom jazyku. Neviem, či je to len mojou neznalosťou francúzštiny, alebo herci naozaj nemali šťavu (možno okrem ústredného dua), ale nudil som sa. Ani pri Jeho veličenstve, ktoré je skrz na skrz zlým filmom, som sa tak nenudil. Zmena prišla, keď som si povedal, že skontrolujem dabing. Asi to je mojou neznalosťou jazyka, lebo potom to akosi začalo fungovať. Nie je to top, ako krásne absurdná Kleopatra, ale má to svoje momenty. V zásade štandardné komické etudy a pre sériu typické hranie s menami málokedy naozaj rozosmejú, ale úsmev na tvári vyčaria. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (39)

  • Film se natáčel ve Francii a Maroku. (Krtek123)
  • Madeline Fontaine vyrobila kostýmy pomocí barviv, jejichž výroba se datovala do Galořímských dob, aby vypadaly autentičtěji. (Krtek123)

Reklama

Reklama