Reklama

Reklama

Píše se rok 50 př. n. l. Za devatero horami a devatero řekami… Tedy velmi, velmi daleko od malé galské vesnice, kterou tak dobře známe, leží země zvaná Čína. Zde proradný generál, bažící po moci, právě zajal a uvěznil čínskou císařovnu. A protože věhlas nepřemožitelných Galů překvapivě sahá až do Asie, princezna Fu Yi neomylně ví, na koho se obrátit. Se svou věrnou strážkyní Na Ban Čim a synovcem fénického kupce Popkornise prchá ze země. Samozřejmě požádá o pomoc ty nejlepší z nejlepších, udatné válečníky, Asterixe a Obelixe. Naši dva nerozluční hrdinové se s princeznou vydávají na dobrodružnou výpravu za záchranou císařovny i celé Číny… (Bioscop)

(více)

Videa (5)

Trailer 11

Recenze (147)

david141474 

všechny recenze uživatele

No musím říct, že tohle nebylo vůbec špatný. Na začátku nám byly představeny skoro všechny postavy kolem kterých se bude točit děj. Začátek filmu byl opravdu povedenej a zazněla slavná hláška ohledně ryb. Takže pro fanouška této ságy jako dělaný. Dabing Jakuba Neumanna byl opravdu povedenej, no vlastně i debut Michala Suchánka v dabingu byl taky povedenej. Děj byl solidní, ale v polovině už to drhlo a konec taky nebyl špatnej. Postavy byly skvělý a nejlepší byl Titanix, kterého právě nadaboval Jakub Neumann, také známý jako Toren. Herci byli skvělí. Humor byl skvělej. Soundtrack taky. Fotbalový narážky a Antivirusem, kterého ztvárnila fotbalová legenda Zlatan Ibrahimovič, byly taky skvělý. No a finální souboj byl solidní. A hlavní linka mezi Fuj, Asterixem a Popcornisem taky nebyla špatná a menší spoiler ani jeden nakonec nevyhraje. No a taková třešnička na dortu, Pierre Richard jako Panoramix, je nutné něco dodávat? 8/10 Správnej komediální film. (Velký Špalíček - 12.2.2023) ()

carodejb 

všechny recenze uživatele

Poctivo som to skúšal pozerať v pôvodnom jazyku. Neviem, či je to len mojou neznalosťou francúzštiny, alebo herci naozaj nemali šťavu (možno okrem ústredného dua), ale nudil som sa. Ani pri Jeho veličenstve, ktoré je skrz na skrz zlým filmom, som sa tak nenudil. Zmena prišla, keď som si povedal, že skontrolujem dabing. Asi to je mojou neznalosťou jazyka, lebo potom to akosi začalo fungovať. Nie je to top, ako krásne absurdná Kleopatra, ale má to svoje momenty. V zásade štandardné komické etudy a pre sériu typické hranie s menami málokedy naozaj rozosmejú, ale úsmev na tvári vyčaria. ()

Reklama

rublik05 

všechny recenze uživatele

Těžko lze uvěřit tomu, že nejnovější hrané dobrodružství slavných Galů je svým zpracováním ještě horší než jejich předchozí cesta do Británie. To už je opravdu co říct. Začnu tedy u obsazení. Marně jsem hledal alespoň jednu postavu, která by byla alespoň trochu sympatická. Ústřední dvojice je obrovský přešlap, chemie mezi herci je absolutně nulová, vůbec mi nejde do hlavy, jak to takhle vůbec mohli pustit ven. Scénář je plný přihlouplých dialogů a různých nesmyslů, humor je trapný až běda, příběh neobsahuje jedinou zapamatovatelnou scénu či myšlenku, prostě totální prázdnota. Člověk by si až myslel, že to má být urážka či sabotáž. Děs a hrůza. Je mi vážně líto, kam až to tato série dopracovala. Mám sto chutí dát odpad, nic jiného si tohle veledílo totiž nezaslouží. 1/10. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Ať si každý říká co chce, já byl touto francouzskou komedií mile potěšen. Ano, Gérard Depardieu je prostě lepším Obelixem, ale to nic nemění na tom, že jsem se často fakticky nasmál jednotlivým vtipům. Není to žádná áčková klasika, která by udělala díru do filmového nebe. Je to ale pohodová komedie, kterou si v budoucnu rád připomenu u víkendového oběda. 65% ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Dobře jsem se bavil. Sice jsem měl ze začátku problém zkousnout jiné herce, ale i ti si mě nakonec získali. Neduhy, kterými začaly trpět pozdější hrané verze má Říše středu také. Typickou ukázkou je Zlatan. Jenže musím říct, že zde mě celé to přirovnání k fotbalu docela bavilo. Mile mě překvapilo několik fórků pro dospělé, kdy to "dospělé" je opravdu na místě. Jako pyramidka Kleopatry. A ne ta, do které byly vyskládány její kufry, ale ta sexuální v závěru. Takže ano, pro dospělého diváka je humoru dost a děti baví všechno to taškaření se. Asterix tak opět nezklamal. Díky Frantíci. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (39)

  • Scéna, ve které se druid Panoramix (Pierre Richard) začíná propadat do písku, odkazuje na film Kopyto (1981), ve kterém si Pierre Richard také zahrál. (Krtek123)

Reklama

Reklama