Reklama

Reklama

Píše se rok 50 př. n. l. Za devatero horami a devatero řekami… Tedy velmi, velmi daleko od malé galské vesnice, kterou tak dobře známe, leží země zvaná Čína. Zde proradný generál, bažící po moci, právě zajal a uvěznil čínskou císařovnu. A protože věhlas nepřemožitelných Galů překvapivě sahá až do Asie, princezna Fu Yi neomylně ví, na koho se obrátit. Se svou věrnou strážkyní Na Ban Čim a synovcem fénického kupce Popkornise prchá ze země. Samozřejmě požádá o pomoc ty nejlepší z nejlepších, udatné válečníky, Asterixe a Obelixe. Naši dva nerozluční hrdinové se s princeznou vydávají na dobrodružnou výpravu za záchranou císařovny i celé Číny… (Bioscop)

(více)

Videa (5)

Trailer 10

Recenze (149)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Nuda v Brne po x-tý krát. Tieto asterixovské príbehy sú takmer všetky na jedno kopyto a navyše keď absentuje aj pravá humorná stránka, ktorá ako tak v predošlých dieloch fungovala, tak to nemôže dopadnúť dobre. Okrem pár veľmi pekných čínskych alebo francúzskych herečiek tento film nestál za veľa. Aj ústrední herci mali výkonnostne ďaleko od svojich predchodcov. 35 % ()

Martinius 

všechny recenze uživatele

na najnovsom asterixovi je podla mna najviac fascinujuce to, ze film je kompletne zruinovany bohapustym amaterizmom. co je v casoch prebujneneho ideologickeho pretlaku na filmy i serialy skutocna rarita (ak si odmyslime apeasement voci cine za hrst yuanov zhodenych vzduchovym balonom). trufam si tvrdit, ze tommy wiseau ziskal serioznu konkurenciu a asterix vazne ohrozuje primat the room o najtrapnejsi film slnecnej sustavy. v tomto pripade vsak clovek nevie, pre ake publikum je film stvoreny. deti totiz nechapu pokus o dospelacky humor a dospeli sa za brutalnu infantilizaciu niekdajsieho slavneho komiksu hanbia. hviezdicka za vincenta cassela, ktoreho mi bolo uprimne luto a trpel som spolu s nim pri kazdej jeho scene. ()

Reklama

panvasik 

všechny recenze uživatele

Ehm, cože? :D Řekněte mi někdo, že to je parodie, prosím :D To byla hrozná sračka, ano hudba dobrá, ale to je tak všechno. O hereckém obsazení ani nemluvím nikdo mi tam nesedl. Já sice nepiju, ale normálně, jsem dostal chuť :D Fakt to je film na zhulení a jestli někdo bude brát film vážně, tak bude jenom nasraný. Prosím u toho filmu nehledejte logiku, ani špetku serióznosti, které v ostatních filmech, alespoň trochu byly. Film si dělá prdel ze všeho z čeho jde a přiznám se že já jsem se smál, ale aby se neřeklo je to strašně trapné, ale jako fakt hodně :D Ti co si nechtějí ubližovat, vyhněte se obloukem. Toto bylo mimořádné hlášení. Bůh s námi :DDD 5/10 ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Sice jsem to nedokoukal, protože hlasy Suchánka a Koháka mi rvaly uši a zvyšovali můj tlak. Jak může někdo obsadit dabing někým, kdo neumí mluvit? No, každopádně to, co jsem viděl, byla nuda, a to fakt hrozná. Možná se to pak rozjelo, ale kdo ví. Jediné co mi utkvělo v paměti byl Lellouche, který se až nápadně podobal Obelixovi v podání Depardieu. A to byl plus. Druhé, co si budu pamatovat, je Pierre Richard, kterého jsem málem nepoznal. ()

Joe16210 

všechny recenze uživatele

Dávám 3*, i když pokud jsem dával i čtvrtému dílu 3*, tady by to nakonec bylo spíš 3,5*. Na tenhle film se nejde koukat jako na vážnou věc. Stačí k tomu přistoupit jako k blbosti a přesně to od toho dostanete a tu a tam se možná zasmějete. Já se tedy při sledování bavil. Děj vlastně relativně jednoduchý, ale šperkují to klasické asterixovské prvky jako vtipná jména (princezna Fuj, Nabančim, Titanix...), moderní prvky aplikované do staré doby (poštovní holubi vrnící jako příchozí SMS) a zpomalené slomo záběry ala scény v Misi Kleopatra (tenkrát u toho hrálo Ti Amo, tentokrát Say You Say Me). Jontahan Cohen v jedné z hlavních rolích byl zajímavý a ačkoliv jsem se toho zpočátku bál, jeho nadabování Jakubem Kohákem bylo dobré, častokrát jsme si i říkali, jestli ho ten Kohák fakt nedabuje, protože kromě podoby ve jméně si jsou lehce podobní i vizáží. A milým překvapením byl také Michal Suchánek jako Asterix, toho jsem se také bál a bylo to až nad očekávání dobré. Určitě nelituju, že jsem film viděl a rád se tu a tam podívám zase. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (39)

  • Producenti nejprve zamýšleli, že zfilmují komiks „Asterix na Korsice“, protože právě tento komiks patří ve Francii k těm nejprodávanějším. Když se ale podívali, jak byl tento Asterix úspěšný ve zbytku Evropy a světa, tak zjistili, že „Asterix na Korsice“ patřil v těchto částech světa právě k těm méně prodávaným albům. Proto se nakonec rozhodli, že film nebude mít předlohu v již vydaných komiksech. (Krtek123)
  • Suknice centuriona Caia Antivira má stejné barvy jako dres jeho představitele a fotbalisty Zlatana Ibrahimoviće, jenž během natáčení filmu hrál za fotbalový klub AC Milán. (Krtek123)

Reklama

Reklama