Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ondřej je tvrdý obchodník a arogantní workoholik. V Praze vede velkou, úspěšnou firmu. Smyslem jeho života jsou peníze. Ondřej právě v Nebrasce dojednal životní obchod s bohatým investorem, který na okraji Prahy zafinancuje výstavbu luxusních rezidencí. Na cestě z Ameriky letadlo přelétána nad rezervací, kde právě probíhá pohřeb indiánského náčelníka. Duch indiána stoupající k nebi narazí do letadla a nedopatřením se vtělí do Ondřeje. A tento duch má o Ondřejově životě a jeho hodnotách rozhodně odlišné představy. Ráno doma Ondřeje probudí velmi neodbytný hlas v jeho hlavě. Hlas, který se rozhodl mu pomoci a změnit ho. Ondřej se však nezvanému návštěvníkovi nehodlá jen tak vzdát. Každodenní pracovní a rodinné problémy dostávají nový rozměr nejen pro Ondřeje, ale i pro jeho rodinu a kolegy. Mezi Ondřejem a duchem začíná neúprosný, divoký souboj plný situační komiky. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (120)

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem nějakou trochu trapnou ezoenviropropagandu, ale dostala jsem čistou jednoduchost indiánské moudrosti bez té svazácké vlezlosti a umanutosti, která spolehlivě zabíjí všechny pokusy o hlas moudrosti a rozumu. Možná těch vtipných situací, vyplývajících z dvouvládí v jednom těle, mohlo být trochu více, ale ono někdy právě méně je více a tak jsem spokojená. Dokonce ani to zavlečení děje na Slovensko nebylo ani násilné, ani trapné, ani směšné, ale naopak docela to celé pěkně dobarvilo. Po shlédnutí filmu jsem měla takový milý, slunečný, hřejivý pocit radosti a klidu a to si velice velice velice cením. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

V žánri lacné česko-slovenské komédie je to vcelku milý zjav. Boli tu síce aj úplne hlúpe pasáže, prípadne časti, ktoré pôsobili strašne lacno (Amerika), ale z našej produkcie som zažil aj väčšie katastrofy. V telke, počas sviatkov ma to neurazilo a občas príjemne pobavilo. 50% RTVS ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Karel Roden jako architekt v jehož těle se zasekne duch mrtvého indiána - v rámci české tvorby celkem UFO zjevení, ale kupodivu jako komedie daleko funkčnější a inteligentnější než většima českých romcomů, které to tu ovládají. Kdyby to bylo ještě víc vtipnější přidám další hvězdy, nicméně hodně zajímavý počin, který je technicky výborný a herecky koncert hlavního hrdiny. ()

honajz odpad!

všechny recenze uživatele

Byla by to slušná  parodie, pokud by se ten film nebral vážně. Tady je přestřelené zcela vše a stačilo jen trošičku, aby to jako parodie na podobné ezoterické povrchní hovadiny, instantní víc než instantní kafe a polévka do hrnku, aby to jako parodie vypadalo. Aby nedošlo k mýlce - také si myslím, že lidé se zbytečně honí za penězi, pochybnou slávou, exotickými zážitky, a zcela jim uniká to jediné skutečné, oč v životě jde a za co stojí žít. Jenže v tomto selankovém a kýčovitém podání mne podobné poselství leda tak uráží. Neb je podáno jak pro blbečky, jak pro blbečky natočeno, a odpovídají tomu černobílé charaktery postav (viz postavy Kerekes a Myšičky), nablblé dialogy jak z příručky Jak se stát šamanem snadno a rychle, případně neuvěřitelné chování postav (manželka se nejprve zachová realisticky a pošle manžela v podání Rodena oprávněně do prdele, ale jak se Rodena zmocní indián a řekne Rodenovými ústy, že svou ženu miluje, ta hned zjihne a je povolná? Wtf?). Celé mi to přišlo jako sbírka neumětelských scén, špatně sepsaných, špatně načasovaných, jenom všechny vypadaly jak z nějaké reklamy. Pokud tvůrci dovedou přemýšlet jen ve 30sekundových reklamních blocích, ze kterých pak poskládají 180 reklamních scének vedle sebe, působí to prostě pořád jak špatná reklama s vysmátými manželi, moderní dcerkou, velkou vilou, brilantně zeleným trávníkem, hezkými letadly, špičkovými kuchyněmi a reklamním "moudrem" na konec. ()

Dawe2 

všechny recenze uživatele

"Tebe dobre jebe!" a "Když dojdou data a vzduch ..." :-D. Chápu, proč se někomu film nelíbí. Je na pomezí vkusu, leckdy i za ním, mohlo to být uděláme lépe. Souhlasím s tím, že dabing indiána se k němu nehodí. Jinak velmi slušné obsazení, skoro se až člověk diví, že do toho tolik takových herců šlo. Myšlenka je ale dobrá, i když provedení leckdy trapné. Líbil se mi konec. Hodnotím více pozitivně než negativně, ale není to pro každého. 60% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • Bílý Jelen (Cyril Dobrý a Daniel Olbrychski) je v mnoha mýtech i nauce přírodních kmenů symbolem hledání duchovního poznání a kontakt s nehmotnou stranou světa. Skuteční bílí jeleni se ve volné přírodě vyskytují naprosto ojediněle. Pokud byl indián takto pojmenován, znamenalo to, že se jedná o někoho, kdo je výjimečný. Náčelník Sioxů v roce 1893 se jmenoval „Chief White Deer“. (sator)
  • Kapela, se kterou ve filmu vystupuje Viktorie Jonášová (Štěpánka Fingerhutová), dcera Ondřeje Jonáše (Karel Roden), se ve skutečnosti jmenuje The Agony. Tato čistě ženská heavyrocková kapela byla založena zpěvačkou a kytaristkou Nikolou Kandoussi a fungovala od roku 2013. Za dobu své existence vydala dvě alba a dvě EP, mezi její největší úspěchy patří vystoupení před legendární kapelou Scorpions v květnu 2022 v O2 aréně. (rublik05)
  • Ondřejův (Karel Roden) terapeut a psychiatr se jmenuje křestním jménem Marek (Jiří Dvořák), tedy stejně jako terapeut, kterého ho hrál Roden v seriálu Terapie (od r. 2011). (sator)

Reklama

Reklama