Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ondřej je tvrdý obchodník a arogantní workoholik. V Praze vede velkou, úspěšnou firmu. Smyslem jeho života jsou peníze. Ondřej právě v Nebrasce dojednal životní obchod s bohatým investorem, který na okraji Prahy zafinancuje výstavbu luxusních rezidencí. Na cestě z Ameriky letadlo přelétána nad rezervací, kde právě probíhá pohřeb indiánského náčelníka. Duch indiána stoupající k nebi narazí do letadla a nedopatřením se vtělí do Ondřeje. A tento duch má o Ondřejově životě a jeho hodnotách rozhodně odlišné představy. Ráno doma Ondřeje probudí velmi neodbytný hlas v jeho hlavě. Hlas, který se rozhodl mu pomoci a změnit ho. Ondřej se však nezvanému návštěvníkovi nehodlá jen tak vzdát. Každodenní pracovní a rodinné problémy dostávají nový rozměr nejen pro Ondřeje, ale i pro jeho rodinu a kolegy. Mezi Ondřejem a duchem začíná neúprosný, divoký souboj plný situační komiky. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (120)

JB001 

všechny recenze uživatele

Z recenzí tady jsem se dočetl, že paní Spáčilová dala filmu 0%. Tak já půjdu půjdu proti proudu a dám za tři, protože mne to bavilo. Ideální film na páteční večer doma u televizní obrazovky. Největším problém tohoto filmu je pro mne stopáž. Ty reklamy na Primě mne neskutečně serou. Jinak trojka Roden, Myšička a Kerekes se mi líbila a scénář mi přišel vtipný. Lepší než spousta jiných pohádek ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Úplně netradiční wtf! Začátek vypadal, že Karel kvůli pár záběrům z Velké Ameriky poletí do Ameriky hledat své kořeny, ale ono to bylo všechno jinak. Je škoda, že se scénář nepovedlo napsat chytřeji, protože některé nápady by se daly zužitkovat. Takhle se můžete stát dodavateli velké zakázky, pokud to s Karlem rozdýcháte, protože Pechlát nezná dýchací pilates a tak to vzdal.  FIngerhutová bývala hezčí, Žmuda má předkus (o tom něco vím) a je děsně nadabovaná Ježkovou. Hvězdička za hlas Zdeňka Maryšky a za Karla, protože jeho hraní se mi většinou prostě líbí. Už se těším na film, kde zase Vica bude mít kladnou postavu a ukáže svoje klady. Nechte si dojet závěrečné titulky až do konce, abyste se neochudili o akustickou tečku. ()

Reklama

Dawe2 

všechny recenze uživatele

"Tebe dobre jebe!" a "Když dojdou data a vzduch ..." :-D. Chápu, proč se někomu film nelíbí. Je na pomezí vkusu, leckdy i za ním, mohlo to být uděláme lépe. Souhlasím s tím, že dabing indiána se k němu nehodí. Jinak velmi slušné obsazení, skoro se až člověk diví, že do toho tolik takových herců šlo. Myšlenka je ale dobrá, i když provedení leckdy trapné. Líbil se mi konec. Hodnotím více pozitivně než negativně, ale není to pro každého. 60% ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Podpriemerná česká akože komédia, ktorá si berie na paškál indiánsku tematiku a dosť nevkusným spôsobom ju aplikuje do vcelku jednoduchej dejovej linky. Koniec-koncov záverečný preslov ju zhrnul do jednej vety, čo tiež o niečom vypovedá. Úplná katastrofa to určite nebola, ale je to proste snímok plný klišé, hlúpych dialógov a so zle budovanou atmosférou. Tretiu hviezdu pridávam vyslovene kvôli Vicy Kerekes. 50 % ()

Pythonator 

všechny recenze uživatele

Nebýt to tak blbě česky natočené, tak je to docela zajímavá podívaná. Námět skvělý, indiáni samozřejmě bílí a Nebraska samozřejmě lom Velká Amerika (jak trapné). Indiánská kultura z toho nečiší ani omylem, spíš se filmařům podařilo zachytit pražáckou ubohost čerpající z klišé mouder. Dětinské až hanba a ani trocha hloubky. Škoda, že tam nebylo víc Duška - alespoň on mohl dodat nějakou tu indiánskou hloubku. Překrásná Polka Marta Zmuda Trzebiatowska tomu dodává plusové body. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (6)

  • „Nebraska“ v úvodu filmu je ve skutečnosti lom Velká Amerika. (rakovnik)
  • Kapela, se kterou ve filmu vystupuje Viktorie Jonášová (Štěpánka Fingerhutová), dcera Ondřeje Jonáše (Karel Roden), se ve skutečnosti jmenuje The Agony. Tato čistě ženská heavyrocková kapela byla založena zpěvačkou a kytaristkou Nikolou Kandoussi a fungovala od roku 2013. Za dobu své existence vydala dvě alba a dvě EP, mezi její největší úspěchy patří vystoupení před legendární kapelou Scorpions v květnu 2022 v O2 aréně. (rublik05)

Reklama

Reklama