Reklama

Reklama

Schumacher

  • Německo Schumacher
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument, který se pomocí exkluzivních rozhovorů a archivních záběrů pokouší vystihnout osobnost sedminásobného mistra světa ve formuli 1 Michaela Schumachera. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (176)

Aljak 

všechny recenze uživatele

F1 sledujem od roku 1996, takže som síce nebol pri zrode Schumacherovej slávy, ale pri jeho najväčších úspechoch a hegemónii Ferrari som už nechýbal. Ale úprimne poviem, že som fandil asi ktorémukoľvek Schumiho konkurentovi, len aby nevyhral on. Proste som ho nemusel a vždy mi jeho arogancia na trati prekážala, aj keď samozrejme uznávam jeho talent a kvality. Dokument som si pozrel najmä ako fanúšik F1. Po ten rok 2000 to bolo zmapované relatívne dobre, a potom to vyznelo štýlom "a tak sa z Michaela stala hviezda", no a z nasledujúcich rokov to bolo veľmi biedne. Žiadna zmienka o jeho "nosičovi vody" Barrichellovi? Nič o rivalite s Alonsom alebo Montoyom? Toto tam absolútne chýbalo, a mám pocit akoby to obdobie kariéry po roku 2000 úplne opomenuli. Navyše, všetci sme čakali, že sa dozvieme aj nejaké pikošky, zaujímavosti, a najmä aktuálne informácie o jeho aktuálnom stave. Takže z tohto pohľadu trochu sklamanie. Dokument by bol skvelý, keby sa volal "Schumacher Part I." a v dohľadom období by nás čakal "Schumacher Part II." - no bohužiaľ, takto mám z toho zmiešané pocity. 3* ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

dokument,který nijak nevybočuje,pluje po povrchu a neboří hranice (předpokládám,že nikdo nečekal,že tomu tak bude),ale jako připomínka skvělého závodníka funguje tak jak má.Kdo by čekal podobný dokument,jaký se dostal Sennovi,tak bude zklamán,ale za mě je to plus mínus to co jsem čekal že dostanu.Co moc nechápu je to,že je tomu někdo schopen napařit odpad jen proto,že se tady nedozvěděl jak na tom teď Michael je.Osobně jsem jeho fanoušek od první chvíle kdy začal jezdit za Ferrari a svým způsobem by mě samozřejmě také zajímalo jak na tom je doopravdy,ale na druhou stranu nikomu z nás do toho nic není a to co pro něj v téhle situaci udělala a dělá nejen jeho rodina,ale i přátelé je v dnešní době věc nevídaná...70% ()

Reklama

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Legenda Šumi, jaký je to závodník, jak vyrůstal a jak byl vychován, proč závodil s takovými démony, s jakými závodil a jaký byl ve srovnání se závodníkem člověk. Ta lidská stránka mě zaujala asi nejvíc. O té se nikdy nikde moc nepsalo. Závodní zápal a absence sebereflexe, to je známá věc, ale zajímavý byl pohled s odstupem od lidí okolo incidentů. Z pohledu fanouška mě trochu mrzel pocit, že Šumi nebyl nijak výjimečný závodník, když po přechodu k ferari dlouhé roky nezískal titul. Ale zmínka, že tituly nebyly to, co ho hnalo dopředu, byla příjemná. ()

FeriusParfax 

všechny recenze uživatele

Schumacher mi byl vždycky sympatický a tato óda na „Šumiho“ to jen potvrdila. Život velmi cílevědomého člověka, který věděl, co chce a šel si za tím. Velmi sympatická mi je i jeho manželka, která na konci řekla moc hezkou myšlenku „Michael nás vždy ochraňoval. A teď ochraňujeme my Michaela.“ Takže rozhodně nečekejte, že vám někdo ukáže záběry, jak leží bezvládně na lůžku. Jaký paradox, že se mu život obrátí na ruby při obyčejném lyžování. Jinak je dokument proložen velkou spoustou fotografií a videí jak z profesního, tak z osobního života. Jelikož jsem ale viděla nedávno dokument Senna, tak dávám jen 4*. Zkrátka mě tak nechytil za srdíčko. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Jako fanouška F1 mě mrzí, že to musím říct, ale tenhle dokument je zhruba tak živej jako Michael sám. Tedy prakticky vůbec. Nedávám dvě hvězdy jen z respektu ke kariéře jednoho z nejlepších závodníků všech dob, která je prostě sama o sobě dost zajímává na to, aby i její prachobyčejná rekapitulace a mrtvolné rozhovory s Michaelovým okolím zvládly udržet divákův puls někde těsně u zástavy srdce, ale ve srovnání s konkurencí je to teda zatraceně pomalá a nezáživná jízda. Co se týče závodních dokumentů, předjíždí Schumachera takřka každý. 5/10 ()

Reklama

Reklama