Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Černoch Kevin Pope je špičkovým agentem CIA. Se šéfem Oakesem se právě pokouší koupit od ruského překupníka Adriana Vase kufříkovou jadernou bombu. Podaří se jim domluvit obchod, který se má uskutečnit za deset dnů. Na ulici však odcházejícího agenta napadnou neznámí útočníci a smrtelně ho postřelí. Oakes je přesvědčen, že za útokem stojí skupina teroristů, která má o zbraň také zájem, a že si její členové nejsou jisti, zda Kevina zabili. Dozví se také, že Kevin měl bratra dvojče. Za sto tisíc dolarů je ochoten ho zastoupit. Agenti ho podrobí intenzivnímu výcviku, jehož součástí je nejen proměna v elegantního světáka. I když Oakes zpočátku příliš v úspěch akce nevěří, muž ho překvapí svou přizpůsobivostí. Když se ubytuje v bratrově newyorském bytě a stane se terčem útoku neznámého vraha, raději zmizí. Oakes ho však najde, řekne mu pravdu a přesvědčí ho, aby pokračoval. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (322)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že tento film měl rozhodně navíc. Přeci jen Schumacher je schopný režisér a Hopkins je více než schopný herec. Jenže to ztroskotalo na žánrových klišé, kterých tu je více, než by jeden očekával. Plusové body tomu dávám za Prahu, Vašuta (pobavilo mě, když řekl "Fajn oblečení…“ Hopkinsovi) a pár dobrých vtípků. Škoda, mohlo to být daleko lepší… ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Název filmu nesmí mást. To je pouze originální český překlad akční jízdy, která se sice točila u nás, ale název za to nemůžu. Česká spojka je jeden z mála těch dobrých a i v Americe úspěšných filmů, které se u nás za malý peníz natočili, aby z toho pak v Americe něco káplo. Akční jízda je to teda pořádná a sledovat jak se Chris Rock učí česky je vcelku příjemné plus. Sice se ve filmu objeví občasné nereálie naší země, na druhou stranu nám ji tvůrci zobrazují v pěkně ztrávené formě, u které i Amíci dokážou pochopit, že nežijeme v chýších a nejíme rukama. Ne, přiznávám se, to už je moc:) Ale na to jak je to akční film a jak výrazný díky hercům v hlavní roli, jsem nakonec rád, že právě Praha se objevila zde a ne jinde. --- CIA, co je to za zkratku, seru na agenty? ()

Reklama

Dudek 

všechny recenze uživatele

Joel Schumacher v České spojce ukazuje, jak správně smísit takové ingredience jako je akce a humor. Nevím proč se mi ten film tak líbí, snad je to tím, že se jedná o nenáročnou zábavu s velice slušným hereckým doprovodem, kopou nefalšovaného humoru a navíc s českými herci a Prahou v hlavní roli. Nechápu české diváky, kteří se usmívají, když vidí auto na Střeleckém ostrově nebo pokud se na plátně / obrazovce / objeví nějaké nepřesně informace o našem malém státě. Vždyť i v Americe se točí filmy na různých místech, která se pak různě pospojují, když šel Tom Cruise přes Staroměstské náměstí do restaurace s obřím akváriem, také se moc lidí nesmálo, pochopili, proč tak tvůrci činí a tady je to stejné, proč se zabývat fakty, když film samotný je fikce? Nemá cenu se zaobírat nějakými nepřesnostmi nebo podivnými situacemi, neboť film je tu právě proto aby se od skutečnosti oprošťoval, aby nám umožnil odejít pryč z našich běžných životů. Proto James Bond skáče z letadla na letadlo nebo provádí jiné málo pravděpodobné kousky, proč se tomu lidé smějí, vždyť bez toho by to nebyl James Bond. Ale to jsem trochu odbočil od tématu, že :) Chtěl jsem tím naznačit, že odstřelovači na střeše Národního divadla, někomu můžou připadat směšní, ale nevidím nikde důvod proč by tam neměli být... 1) Kdo nezná Českou republiku, ani si tohoto faktu nevšimne, 2) Není důležité kde ti odstřelovači jsou - i když to může být třeba místo odkud na odstřelovaný subjekt doopravdy nevidí - záleží jen na tom, jak se tam tvůrcům hodí... ___ Česká spojka je opravdu skvělým filmem plným nezapomenutelných hlášek a situací a hlavně - což není v dnešní době běžné - si nehraje na nic čím není a právě proto dostane * * * *, protože přesně ty si zasluhuje. Nikde není psáno že máme čekat důmyslný detektivní příběh, protože ten určitě nenalezneme. Bad Company je především komedie, která hojně využívá akčních scén a rozhodně se povedla. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Nebýt těch několika hlášek a Prahy, tak je to vážně velký propadák. A přitom sestava Schumacher - Hopkins - Rock nevypadá na papíře vůbec špatně. Bohužel Hopkins jako superagent C.I.A. teda nefunguje vůbec a Schumacherova režie je na tom v tomhle případě taky hodně špatně. Nebýt Telefonní budky, která přišla těsně po Bad Company, řeknu že je Schumacher za zenitem, takhle to můžu říct až po ní. Get in the car - bitch. ()

Indiana 

všechny recenze uživatele

No nevim, když už tu nějaká akční scéna je, je hodně nudná (můžou za to především Hopkins a Rock, kteří jednoduše nejsou a nebudou akční), jako komedie je to nudné až trapné (a to mám Rocka docela v oblibě) a režie Joela Schumachera působí až příliš utahaně (asi už je přeci jenom starej, i když Telefonní budka a 8 mm se mu vydařily). Celkově je to tedy podprůměrný akční film, u kterého ještě více zamrzí, že ho produkoval Bruckheimer. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (19)

  • Jeden z posledních filmů, který se natáčel ve World Trade Center (dvojčatech). I kvůli tomu byla po teroristických útocích 11. září 2001 premiéra přesunuta o půl roku. (duklak2)
  • Jake Hayes (Chris Rock) nosí hodinky značky Hamilton Khaki Chronograph. (dyfur)

Související novinky

MacGyver míří do kin

MacGyver míří do kin

25.05.2010

Parodie od chlápků ze Saturday Night Live nazvaná MacGruber během uplynulého víkendu totálně propadla (4 miliony dolarů se zoufalým průměrem na jedno kino jsou fiasko i pro film za skromných 10… (více)

Reklama

Reklama